profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sezonas noslēdzošajā ERČ posmā jaudīgs sastāvs, Lukjaņuks dodas cīņā pēc otrā titula

Go4speed 24.11.2020 - 23:35 Sezonas noslēdzošajā ERČ posmā jaudīgs sastāvs, Lukjaņuks dodas cīņā pēc otrā titula
Foto: Bitto Zsolt

Šajās brīvdienās ar Kanāriju salu ralliju noslēgsies 2020.gada Eiropas rallija čempionāta sezona. Lai arī sākotnēji decembra vidū bija plānots aizvadīt Beļģijas ERČ posmu, kas noslēgtu šo sezonu, nesen noskaidrojās, ka šis rallijs Covid-19 pandēmijas dēļ ir atcelts.

Līdz ar to ERČ dažādu klašu čempioni tiks noskaidroti Kanāriju salu rallijā. Šobrīd līderis absolūtajā ieskaitē ir Aleksejs Lukjaņuks, kuram 27 punktus zaudē Olivers Solbergs. Tieši šie braucēji arī cīnīsies par čempiontitulu. Trešais ERČ kopvērtējumā ir Gregoirs Munsters. Jau ziņojām, ka Lukjaņuka stūrmanis šajā rallijā atkal būs viņa ilggadējais stūrmanis Aleksejs Arnautovs. ''Negribu kaut kā īpaši šo visu komentēt. Vienkārši bija pieņemts lēmums šo sezonu noslēgt ar Arnautovu,” tā Lukjaņuks, kurš šajā posmā var izcīnīt savu otro ERČ čempiontitulu.


Lukjaņuks un Arnautovs. Foto: Alexey Lukyanuk Page

Sīva cīņa solās būt ERČ 1 Junior klasē, kur līderis ir Munsters, bet tikai vienu punktu viņam zaudē Olivers Solbergs. Šie abi piloti cīnīsies par galveno balvu – 100 000 eiro vērtu finansiālo atbalstu diviem ERČ posmiem 2021.gadā.

Pavisam kopā uz starta, ieskaitot Spānijas rallija čempionāta dalībniekus, izies gandrīz 100 ekipāžas (ERČ ieskaitē startēs 45), kurām būs jāveic 17 ātrumposmi (201 km). Dalībnieku sastāvs noslēdzošajam posmam ļoti jaudīgs. Uz starta bez Lukjaņuka, Solberga un Munstera vēl izies tādi piloti kā Efrens Larena, Kreigs Brīns, Andreas Mikelsens, M-Sport rūpnīcas pilots Adriens Formaks, Huans Bonato, Mikolajs Marčiks u.c. Pirmo ralliju šogad aizvadīs arī 2019.gada ERČ čempions Kriss Ingrams, kura rīcībā būs jaunā ''Renault Clio RSR Rally5'' automašīna. ERC2 klasē startēs piecas ekipāžas, starp kurām būs arī latviešu Prospeed komandas braucējs Dmitrijs Feofanovs ar latviešu stūrmani Normundu Kokinu.


Ar šādu auto brauks Ingrams. Foto: Bastien Roux

Šis rallijs ik gadu piesaista tūkstošiem fanu, taču šogad šis posms notiks bez skatītāju klātbūtnes. Organizatori aicina fanus respektēt šo lēmumu un izturēties pret to ar sapratni. ''Ja norādītie veselības un drošības kontroles nosacījumi netiks izpildīti, sacensību direktors pēc kompetentās iestādes pieprasījuma var apturēt plānoto pasākumu,” teikts oficiālajā paziņojumā.

Kopvērtējums:
1 Lukyanuk Alexey 116
2 Solberg Oliver 89
3 Munster Grégoire 83
4 Llarena Efrén 50
5 Breen Craig 47
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png