profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Mikelsens šogad plāno atgriezties ERC un WRC rallija sacensībās

Go4speed 27.10.2020 - 10:45 Mikelsens šogad plāno atgriezties ERC un WRC rallija sacensībās
Foto: Keane Design

Pēc 2019.gada pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas norvēģis Andreas Mikelsens bija spiests paņemt pauzi no rallija sacensībām, jo viņam neatradās vieta nevienā komandā. Tā vietā Mikelsens šogad ar ''Citroën C3 WRC'' automašīnu testēja Pirelli riepas, ar kurām nākamgad WRC brauks pasaules rallija čempionāta dalībnieki.

Taču nu kļuvis zināms, ka trīs WRC posmu uzvarētājs pēc desmit mēnešu pauzes atgriezīsies starptautiska līmeņa rallija sacensībās. Vispirms Mikelsens ar ''Škoda Fabia Rally2 evo'' startēs Ungārijas ERČ posmā, bet sezonu viņš plāno noslēgt ar diviem WRC posmiem.


Mikelsens WRC testos

''Šobrīd runāju ar ''Škoda'' par startēšanu Ipras WRC rallijā. Labprāt gribētu startēt šajā posmā un, protams, arī Moncas rallijā, taču pagaidām vēl nekas līdz galam nav zināms. Nesen ar ''Škoda'' veicu attīstības testus. Drīz startēšu Ungārijas ERČ posmā, kas man palīdzēs uzturēt sevi formā pirms WRC rallija,'' iesāk Andreas Mikelsens.

Ja Ungārijas ERČ un Ipras WRC Mikelsens plāno startēt ar R5 automašīnu, tad Moncas rallijā norvēģis plāno atgriezties pie ''Citroën C3 WRC'' automašīnas stūres, kas būtu aprīkota ar Pirelli riepām, kas tādējādi Pirelli riepu ražotājiem ļautu vienādos un līdzvērtīgos apstākļos salīdzināt rezultātus ar braucējiem, kuri vēl izmantotu Michelin riepas.

''Startēt Moncas WRC rallijā ar Pirelli ir tas, par ko mēs ar viņiem esam runājuši iepriekš. Tam būtu jēga, jo tas ir Pirelli mājas rallijs. Varētu būt fantastiski ar šo automašīnu un šīm riepām piedalīties šī gada pēdējā WRC posmā,'' tā Mikelsens.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png