profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lukjaņuks jauno Eiropas rallija čempionāta sezonu sāk ar uzvaru Romas rallijā

Go4speed 26.07.2020 - 19:07 Lukjaņuks jauno Eiropas rallija čempionāta sezonu sāk ar uzvaru Romas rallijā
Foto: Rally di Roma Capitale

Ar krievu braucēja Alekseja Lukjaņuka uzvaru svētdien Itālijā noslēdzās Eiropas rallija čempionāta (ERČ) jaunās sezonas pirmais posms, Romas rallijs. Pēc pirmās dienas Lukjaņuka pārsvars pār otrās vietas ieguvēju Ģiandomeniko Basso, kurš šajā rallijā uzvarēja pērn, bija 34 sekundes.

Rallija noslēdzošajā dienā sportistiem bija jāveic deviņi ātrumposmi. Ātrākie svētdienas ātrumposmos bija Basso un pirmās dienas neveiksminieks Andrea Krugnola, kamēr Lukjaņuks ātrāko laiku neuzrādīja nevienā ātrumposmā. Taču viņa rezultāts bija ļoti līdzīgs ātrākajiem braucējiem, tāpēc krievu braucējs droši kontrolēja savu pārsvaru.


Foto: Rally di Roma Capitale

Finišā Lukjaņuks Basso apsteidza par 16 sekundēm, kamēr trešo vietu savā pirmajā asfalta rallijā izcīnīja Olivers Solbergs, kurš Lukjaņukam zaudēja minūti un trīs sekundes. Ceturtā vieta Kreigam Brīnam. Šī Lukjaņukam Romas ERČ rallijā bija otrā uzvara. ERC1 Junior klasē uzvaru svinēja Olivers Solbergs. “Sports Racing Technologies” (SRT) komandas pilots Mikołajs Marčiks izcīnīja 12.vietu, uzvarētājam zaudējot trīsarpus minūtes.


Kens Torns. Foto: FIA ERC

Dramatiski notikumi risinājās ERC3 Junior klasē. Pēc pirmās dienas līderis bija igaunis Kens Torns, taču noslēdzošajā dienā ātrāks bija portugālis Pedro Antunes, kurš pirms noslēdzošā posma Tornu apsteidza par 4,3 sekundēm. Taču noslēdzošajā posmā Antunes avarēja un bija spiests izstāties, kā rezultātā Torns otro gadu pēc kārtas svinēja uzvaru ERC3 Junior klasē.

Nākamais ERČ posms no 14. - 16.augustam norisināsies Latvijā, kad notiks Rally Liepāja.

Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png