profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ar Nikolasa Bertāna uzvaru Biķerniekos atklāta jaunā drifta sezona

Go4speed 22.06.2020 - 10:22 Ar Nikolasa Bertāna uzvaru Biķerniekos atklāta jaunā drifta sezona
Foto: Ventins Photography

Šī gada 20. jūnijā, Biķernieku trasē norisinājās Latvijas drifta sezonas atklāšanas sacensības, kuru ietvaros notika Liqui Moly Latvijas un Igaunijas drifta kauss un trasē devās street un semi pro klases ar 82 dalībnieku lielu sastāvu.

Biķerniekos visas dienas garumā tika aizvadītas ļoti aizraujošas un spraigas cīņas, Semi Pro klases sportisti rādīja lielisku sniegumu, bet street klases brauēji jau īsajā treniņu laikā parādīja to, ka street tandēmu cīņas būs dienas saldais ēdiens, kā arī cīņas par pjedestālu jau sezonas sākumā būs ļoti sīvas.

Sacensības šoreiz tika aizvadītas bez skatītājiem, bet visiem atbalstītājiem tika dota lieliska iespēja sekot līdzi tiešraidei no sacensību norises. Sacensības bija sarežģītas, pirmkārt, ar neparedzamiem laikapstākļiem, piektdienas treniņi tika aizvadīti pamatīgā karstumā, kas sporta automašīnām, it sevišķi semi pro, nav tas labākais laiks, bet piektdienas vakarā tika sagaidīta vētra. Sestdien tika solīts lietus, bet tā arī Biķerniekos tas neuzlija, diena pavadīta lielā karstumā.


Foto: Ventins Photography

Kopā uz starta sacensībās izgāja 82 dalībnieki, daloties 19 Semi pro un 62 Street, pa abām sacensību dienām tika nobraukti vairāk kā 700 tandēmu braucienu un ap 160 kvalifikācijas braucieniem.

Sacensību diena iesākās ar semi pro treniņiem un kvalifikāciju, labākais kvalifikācijā, Nikolass Bertāns, kurš arī kļuva par Semi pro sacensību uzvarētāju. Nikolass šo semi pro posmu aizvadīja kā iesildošo pirms Pro sacensībām Igaunijā, kas norisināsies jūlija sākumā. Pēc Latvijas drifta kausa un čempionāta noteikumiem sportists vienu reizi sezonā drīkst mainīt klasi, tāpēc Bertāns sezonu iesāka piedaloties Semi pro posmā, bet turpinās Pro klasē. Prieks arī par pārējiem latviešu semi pro klases braucēju sniegumiem, kuri gan treniņos, gan tandēmos rādīja ļoti stabilu un skaistu sniegumu trasē, protams, aprod arī ar saviem auto sezonas sākumā, regulējumiem, un noteikti Daugavpils posmā sevi pierādīs. Prieks bija vērot visus jaunos sportistus, kuriem šīs bija vienas no pirmajām sacensībām, bet kuri jau parāda to, ka viņi būs sīvi konkurenti.


Foto: Ventins Photography

Street šoreiz uz starta stājās ļoti kuplā skaitā, liels prieks ir redzēt trasē arī daudz jaunus, un konkurētspējīgus sportistus. Street klasē labāko kvalifikācijas braucienu uzrādīja Igors Vozņakovskis, bet kuram ļoti tuvu sekoja tuvākiem 20 sportisti, sniegums bija ļoti tuvs, un visus izšķīra vien dažas nianses. Tandēmiem kvalificējās šoreiz labākie Top31, jo šajās sacensībās tika braukts testa koncepts divi TOP16 A un B fināls, kas padarīja visas sacensības ne mazāk interesantas. Sportisti no B fināla visi cīnās par uzvarētāja titulu, kurš iekļūs A finālā. Jau izliekot tandēmu egli, bija skaidrs, ka spraigas cīņas būs abos finālos, tā arī bija, Street klase šajā izliktajā konfigurācijā parādīja fantastisku sniegumu, ļoti skaistus tandēmus, un noteikti visiem, kuri bija klātienē un pie TV ekrāna tās bija fantastiskas sacensības. No B fināla uz A finālu tālāk devās uzvarētājs Rūdolfs Salmanis, kuram tagad bija jāstājas pretī dienas Top15 labākajiem sportistiem. Pirmais tandēms pret kvalifikācijas uzvarētāju Vozņakovski bija tik pārsteidzošs, ka tiesnesi ne tikai 5 minūtes skatījās atkārtojumus, bet arī nosprieda braukt vēlreiz. A finālā pārsteigumu visiem street braucējiem sagādāja arī Ingus Jēkabsons, kurš no Pro mašīnas uz kādu laiku ir pārkāpis uz street, un demonstrēja lielisku sniegumu arī šajā klasē, pierādot to jau savā pirmajā tandēmā, pret pagājušās sezonas Street klases kopvērtējuma uzvarētāju Edgaru Kroģeri, kuru uzvarēja, un izslēdza no tālākās cīņas. Kā saka pats Ingus: “Braukt street klasē ir tik pat jaudīgi, kā klasēs kur braucu iepriekš, nebiju gaidījis šāda līmeņa cīņas, super!” Dienas noslēgumā Inguss tomēr piekāpās kvalifikācijas uzvarētājam un ierindojās augstajā 4.vietā.


Foto: Ventins Photography

Organizatori bija sagatavojuši pietiekoši sarežģītu, ar savām niansēm, trases konfigurāciju. Spīdveja stadionam ir sava aura, iespējams redzēt visu, cīņas ir sīvas, braucēji viens otram palīdz, atbalsta, tas ir tas, kas piedod to īpašo drifta sajūtu.

Organizatori novēl visiem prātīgus un skaistus svētkus, nākamreiz trasē tiksimies 5. jūlijā Sporta kompleksā “333”, bet sacensību režīmā 24.-25. jūlijā Daugavpilī!

Visi oficiālie rezultāti un informācija pieejama www.driftlatvia.com.

Sacensību uzvarētāji:
Semi Pro klasē
Nikolass Bertāns
Kevin Luige (Igaunija)
Arti Kannisto (Igaunija)

Street klasē
Jānis Bērziņš
Raimonds Drevinskis
Igors Vozņakovskis

Informāciju sagatavoja:
Elīne Berķe
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png