profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Bertāns Pro drifta karjeru iesāk ar tandēmu pret pasaules labāko drifteri Dīnu (VIDEO)

Go4speed 07.02.2020 - 10:00 Bertāns Pro drifta karjeru iesāk ar tandēmu pret pasaules labāko drifteri Dīnu (VIDEO)
Publicitātes foto

Jau ziņojām, ka divi latviešu drifta braucēji savu drifta sezonu uzsāks Omānas posmā ''Oman Oil Drift Championhsip'', kas norisinājās pagājušonedēļ.

Nikolasam Bertānam, 14-gadīgajam ''Pro'' drifterim no Latvijas, šīs bija pirmās PRO klases sacensības kopā ar ļoti slaveniem un zināmiem drifteriem no visas pasaules. Ierodoties Omānā, mašīnas pārbaude bija pirmais, kas sportistam kopā ar komandu bija jāpaveic, jo drifta auto no Latvijas devās ceļā ar kuģi, un tā jau kopš novembra, vairāk kā pusotru mēnesi, atradās jūra, mērojot ceļu uz Omānu, tāpēc tehniskā apskate bija vairāk kā nepieciešama. Mašīnai viss bija kārtība, tikai sīki uzlabojumi, atjaunojumi, un Nikolass bija gatavs startam.


Publicitātes foto

Treniņbraucienos pats svarīgākais bija braukt, jo pēdējo reizi driftā Nikolass bija braucis oktobra beigās. Protams, svarīgi bija arī saprast segumu un riepu saķeri, kas prasa kādu laiku. Trase nebija sarežģīta, bet dažas vietas prasīja īpašu taktiku un braukšanas prasmes. Negaidītākais pavērsiens notika kvalifikācijas sapulcē, kur tiesneši paziņoja, ka, neveicot pirmā iemetiena ''flipu'', braucējam automātiski tiks atņemti 20 kvalifikācijas punkti. Nikolass, braucot ''Semipro'' klasē, pie ''flip'' pieradis nebija, un tas viņam bija kas pavisam jauns. Otrais negaidītais pavērsiens bija laikapstākļi - ja pa dienu trenējoties bija karsts, kas deva vienu saķeri, tad vakarā, norietot saulei, saķere ar asfaltu bija pavisam cita, un atkal braukšana bija jāpārdomā.

Pirmajā kvalifikācijas braucienā Nikolass ieguva 75 punktus, bet otrajā - 71 punktu. Ar augstāko rezultātu - 75 punktiem, Nikolass kvalificējās 16. vietā, bet kvalifikācijas līderis pirmajā posmā bija Džeims Dīns ar 97 punktiem.

Tandēmi risinājās nākamajā dienā - no rīta notika tandēmu treniņi, kur bija iespēja ar katru no braucējiem izbraukt trasi un trenēties. Pirmais tandēms Top32 Nikolasam bija jāaizvada ar spēcīgu Ukrainas drifteri - Serhiju Kremetu. Abi braucēji tandēmu braucienus aizvadīja pietiekoši līdzvērtīgi, tomēr ukrainis pieļāva mazliet vairāk kļūdas un nobrauca vājāku vadošo braucienu, kā rezultāta Nikolass uzvarēja un tika uz tandēmu braucieniem Top16.


Publicitātes foto

Top16 un galvenā cīņa Nikolasam bija pret vienu no pasaules drifta līderiem Dīnu, kurš ir ne tikai trīskārtējais ''FormulaD'' čempions, bet arī trīskārtējais Eiropas Drifta čempionāta ''Drift Masters Grand Prix'' uzvarētājs un vairāku Eiropas vietējo čempionātu uzvarētājs.

Braukšana pret Džeimsu bija Nikolasa ''mērķis'' braucot ''PRO'' klasē, un tas notika jau pirmajā posmā. Nikolass aizvadīja fantastisku sekojošo braucienu pret Džeimsu. Šis, kā atzina vairāki sportisti un skatītāji, bija dienas labākais brauciens. Braucot vadošo braucienu, diemžēl vienā vietā tika pieļauta maza kļūda, un līdz ar to Nikolasa sacensības beidzās, bet ieguvums bija daudz lielāks – tika piepildīts viens no braucēja sapņiem, uzbraukti fantastiski braucieni par kuriem runāja un sajūsminājās visi. Bez šaubām, tas bija lielisks veids ka uzsākt savu ‘’PRO’’ klases braucēja karjeru.

Nākamās sacensības Nikolasam Omānā būs jau pēc nedēļas, kur norisināsies otrais posms šim čempionātam, bet ar citu trases konfigurāciju. 13. februārī notiks treniņbraucieni un kvalifikācijas braucieni, bet piektdienā- 14.februārī, tandēmu braucieni ''TOP32''. Tiešraide pēc Latvijas laika būs 13:00 un TOP16 tiešraide pēc Latvijas laika būs skatāma 16:30.


Informāciju sagatavoja:
Elīne Berķe
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png