profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Biķernieku lielajā trasē atgriežas Eiropas spēcīgākais drifta seriāls 'Drift Allstars'

Go4speed 27.07.2016 - 14:01 Biķernieku lielajā trasē atgriežas Eiropas spēcīgākais drifta seriāls 'Drift Allstars'
Foto: Olafs Ezertēvs

Pēc gandrīz gada pārtraukuma Biķernieku kompleksa leģendārajā lielās trases konfigurācijā atkal atgriezīsies drifts. Un atgriezīsies ar vērienīgu šovu, jo Latvija ceturto gadu pēc kārtas uzņems spēcīgāko drifta čempionātu Eiropā – Drift Allstars Triobet Latvian GP.

Drift Allstars jau aizvadījuši divus Eiropas čempionāta posmus, kuriem jūlija beigās un augusta sākumā sekos Baltijas tūre – vispirms (29.-30. jūlijā) tiks aizvadīts Igaunijas posms, savukārt pirmajā augusta nedēļas nogalē (5.-6. augustā) norisināsies Latvijas Triobet lielās balvas izcīņa.

Pēc diviem posmiem, no kuriem loģistikas problēmu dēļ piedalījies tikai vienā, Jānis Eglīte kopvērtējumā ir ierindojies 11. vietā. Tomēr ir skaidrs, ka mājas trasē viņš būs gatavs cīnīties par pašiem augstākajiem pjedestāla pakāpieniem. Tikmēr Drift Allstars kopvērtējuma līderu trio uz doto brīdi veido pagājušā gada čempions, īrs Džeimss Dīns, 16 gadus vecais īru talants Džeks Šenehens un Lietuvas labākais pilots Andrius Vasiļiauskas.

Ātrās un bīstamās trases konfigurācijas un aizrautīgo skatītāju dēļ Rīgas sacensības tiek uzskatīts par vienu no iespaidīgākajiem posmiem visā Drift Allstars kalendārā. Un arī šis gads solās būt aizraujošs, jo bez iepriekš minētajām zvaigznēm uz starta stāsies vēl vismaz 40 citi augstas klases piloti no 16 valstīm.


Atklasanas parade. Foto: Olafs Ezertēvs

To starpā arī tādi Latvijā labi zināmi un iemīļoti braucēji kā bijušais Austrumeiropas drifta čempions, ukrainis Dmitrijs Iļjuks un atraktīvie Krievijas pārstāvji Makss Tvardovskis un Fēlikss Čitipakhovjans. Tāpat noteikti jāpiemin vēl viena “Monster Energy” zvaigzne, kuru Biķernieku trasē redzēsim pirmo reizi – 2009. gada Lielbritānijas čempionu Stefen “Baggsy” Biadžioni, kurš izcīnīja uzvaru Drift Allstars posmā Dubaijā.

Protams, ka pret šīm ārzemju zvaigznēm savu labāko sniegumu centīsies demonstrēt vairāk nekā 15 PRO latviešu braucēji, starp kuriem ir gan aktuālais Latvijas čempions Ingus Jēkabsons, gan arī 2014. gada čempions Ēriks Ulass.

Piektdienā, 5. augustā, Biķernieku trasē norisināsies treniņi un sporta automašīnu parāde pa Rīgas pilsētas ielām, savukārt sacensības tiks aizvadītas sestdienā, 6. augustā. Sacensību sākums sestdien noteikts uz 13:00. 

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png