profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijas drifta finālā uzvar čempions Jēkabsons, Siliņš un Krēsliņš (FOTO)

Go4speed 06.10.2015 - 12:09 Latvijas drifta finālā uzvar čempions Jēkabsons, Siliņš un Krēsliņš (FOTO)
PRO uzvarētājs Ingus Jēkabsons finālā pret Ēriku Ulasu. Foto: Mārtiņš Vanags

Pagājušajā nedēļas nogalē Biķernieku trasē norisinājās Latvijas 2015. gada drifta sezonas noslēguma sacensības. Latvijas PRO drifta čempionāta un Latvijas drifta kausa trīs klasēs kopā uz starta izgāja 81 pilots no visām trīs Baltijas valstīm, tādējādi gan sev, gan skatītājiem sarūpējot notikumiem bagātu sezonas noslēgumu.

Sacensībās sestdienā, 3. oktobrī, iesākās ar Latvijas drifta kausa Street klases kvalifikāciju, kurā labākos rezultātus uzrādīja Matīss Krēsliņš, Raivis Alkšārs un Māris Ruņģis. Kopvērtējuma līderis Edijs Lūkins kvalificējās kā desmitais, tādējādi nodrošinot sev vietu (TOP 16) finālbraucienos.


Latvijas drifta kausa Street klases kopvērtējuma uzvarētājs Edijs Lūkins. Foto: Mārtiņš Vanags

ProAm ieskaitē pirmās pozīcijas kvalifikācijā ieņēma Aleksandrs Murajs, Voldemārs Siliņš un Vairis Krišjānis. Kā piektais finālbraucieniem kvalificējās kopvērtējuma līderis Jevgēņijs Sapuns, tādējādi jau pirms tandēmiem nodrošinot sev sezonas uzvarētāja titulu.

Pēc atklāšanas parādes sacensības turpinājās ar Latvijas drifta čempionāta PRO klases kvalifikāciju, kuras pirmo trijnieku veidoja šī gada vicečempions Ēriks Ulass, šī gada čempions Ingus Jēkabsons un Raivis Graudiņš. Tā kā pēdējā posmā autošosejas sacīkstēs gūtās kājas traumas dēļ nestartēja Reinis Frīdbergs, tad ar labu rezultātu viņa trešo kopvērtējuma vietu vēl varēja apdraudēt gan Graudiņš, gan Ingemārs Jēkabsons.


ProAm kvalifikācijas uzvarētājs Aleksandrs Murajs tandēmā pret Elviju Eihvaldu. Foto: Mārtiņš Vanags

PRO klasei gan laika atslābt nebija, jo uzreiz pēc kvalifikācijās viņiem bija jādodas uz finālbraucienu starta. TOP 8 kārtā par pārsteigumu parūpējās lietuvietis Gediminas Levickas, pārspējot šīs sezonas Ziemeļeiropas vicečempionu Graudiņu. Bez lietuvieša PRO pusfinālā spēja iekļūt arī Ulass (uzvarot Ervīnu Ērgli), Kaspars Martinsons (pārspējot Raimondu Tihonovu) un Ingus Jēkabsons (uzvarot brāli Ingemāru Jēkabsonu).

Pirmajā pusfinālā šīs sezonas vicečempions Ulass, demonstrējot stabilāku sniegumu, uzvarēja Martinsonu, savukārt Jēkabsons salīdzinoši sīvā cīņā tomēr spēja tikt galā ar Levickas. Finālā jau otrās sacensības pēc kārtas tikās Ulass ar Jēkabsonu. Ulass sava vadošā brauciena beigās iztaisnoja automobili, liekot pamatīgi sabremzēties arī Jēkabsonam, kā rezultātā viss pārsvars pēc pirmā brauciena Jēkabsona pusē. Savā vadošajā braucienā jaunais Latvijas čempions Jēkabsons nekļūdījās un attiecīgi svinēja savu otro uzvaru pēc kārtas. Cīņā par trešo vietu Martinsons pārspēja Levickas, kurš sekojot kļūdījās.


Ēriks Ulass pusfinālā sekojot Kasparam Martinsonam. Foto: Mārtiņš Vanags

Kā nākamie trasē devās Street klases braucēji, kuru TOP 16 finālbraucieni iesākās ar pārsteigumu. Jau pirmajā kārtā zaudējumu pret Mārtiņu Mazapšu piedzīvoja kopvērtējuma līderis Lūkins, tādējādi dodot iespēju Jānim Ciedram pacīnīties par sezonas uzvarētāja godu. Un ar uzvarām TOP 16 un TOP 8 izskatījās jau, ka Ciedra ir gatavs izmantot doto iespēju, tomēr tad viņam pusfinālā pretī stājās kvalifikācijas uzvarētājs Matīss Krēsliņš.

Dienas sīvākajā tandēmā, kurā uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešami divi pārbraucieni, Ciedra beigās pieļāva vairākas kļūdas, ļaujot finālā iekļūt Krēsliņam. Tādējādi Ciedram kopvērtējumā otrā vieta, bet pirmo vietu tomēr spēja nosargāt Lūkins. Otrajā pusfinālā Alkšārs visai knapi pārspēja Ruņģi.


Street klases pēdējā posma uzvarētājs Matīss Krēsliņš. Foto: Olafs Ezertēvs

Fināla pirmajā braucienā Alkšārs sekojot pirmajā līkumā izlidoja no trases, iedodot desmit punktu pārsvaru Krēsliņam. Otrajā braucienā Krēsliņš nekļūdījās un izcīnīja uzvaru šajā posmā, tāpat arī sezonu noslēdzot kopvērtējuma trešajā vietā. Savukārt cīņā par trešo vietu šajā posmā Ciedra pārāks pār Ruņģi.

Dienas noslēgumā trasē devās ProAm klases piloti, kuriem savā starpā bija jāsacenšas jau no TOP 32 kārtas. Pirmais pārsteigums tika piedzīvots TOP 32 duelī starp sezonas medaļu pretendentu Raiti Maurānu un Silvestru Dziedātāju. Ļoti līdzīgā cīņā nelielu pārsvaru ieguva Dziedātājs, tādējādi Maurāns, kura galvenie konkurenti, „Degviela Drift" piloti Siliņš un Valters Kleinbergs, iekļuva TOP 16, beigās bija spiests samierināties ar ceturto kopvērtējuma pozīciju. Tāpat pārsteidzoša arī ProAm sezonas uzvarētāja Sapuna izkrišana TOP 32 pret Kasparu Mamonu.


Raitis Maurāns TOP 32 cīņā pret Silvestru Dziedātāju. Foto: Mārtiņš Vanags

Nākamie interesantie tandēmi bija vērojami jau TOP 16 kārtā, kad trasē ar PRO automobiļiem tikās vairākus gadus uz starta neredzētais Kaspars Mamons, kurš startēja ar Ērika Ulasa auto, un rallija pilots Ralfs Sirmacis, kuram savu auto uz šīm sacensībām bija uzticējis Jānis Lamberts.

Sirmacim gan pacīnīties liedza tehnisks defekts, liekot pirmo braucienu aizvadīt bez sānslīdes. Uz otro braucienu viņš bija aizņēmies citu auto, tomēr Mamons nekļūdījās un iekļuva labāko astotniekā. Bez viņa līdz TOP 8 bija spējīgi aizcīnīties arī Murajs, Jānis Sijāts, Dziedātājs, Siliņš, lietuvieties Arturas Ravluškevičius, Valdis Kikusts un Kārlis Graustiņš.


Kaspars Mamons sekojot ProAm kopvērtējuma uzvarētājam Jevgēņijam Sapunam. Foto: Olafs Ezertēvs

Pēc TOP 8 cīņām izkristalizējās šādi ProAm pusfināli - Aleksandrs Murajs pret Kasparu Mamonu un Voldemārs Siliņš pret Kārli Graustiņu. Pirmajā pārī norisinājās visai līdzīga cīņa, tomēr nedaudz labāks izrādījās Mamons, savukārt otrajā pārī Graustiņš ar kļūdām, ļaujot pirmo reizi šosezon finālā iekļūt Siliņam. Graustiņa zaudējumu gan ātri kliedēja uzvaras garša, jo cīņā par trešo vietu tika pārspēts Murajs.

Finālā gan Siliņš, gan Mamons demonstrēja ļoti labu sniegumu, tomēr nelielu pārsvaru un attiecīgi arī uzvaru spēja gūt Siliņš. Mamonam gan otrā vieta praktiski kā uzvara, jo pēc vairāku gadu nestartēšanas atgriešanās ar pjedestālu vērtējama kā ļoti atzīstams sasniegums.


ProAm klases pēdējā posma uzvarētājs Voldemārs Siliņš. Foto: Olafs Ezertēvs

Ar šo posmu drifta sacensības Latvijā šosezon ir noslēgušās, tomēr drifts Biķerniekos šogad vēl būs - jau šo sestdien, 10. oktobrī, no 15:00 trasē notiks draugu, atbalstītāju, fanu un sponsoru vizināšanas pasākums. Sīkāka informāciju par pasākumu atrodama Latvian Drift Facebook lapā. Tāpat arī 24. oktobrī notiks vēl viens līdzīgs vizināšanas pasākums, kas tiks papildināts ar dažādiem interesantiem Gymkhana un spēļu elementiem.

Latvijas drifta kausa 7. posma rezultāti:
Street
1. Matīss Krēsliņš, BMW 325T (E36)
2. Raivis Alkšārs, BMW BMW 325T (E30)
3. Jānis Ciedra, BMW BMW 325 (E30)

ProAm
1. Voldemārs Siliņš, BMW 344K (E36)
2. Kaspars Mamoms, BMW 350K (E30)
3. Kārlis Graustiņš, BMW 344 (E36)

Latvijas drifta čempionāta 8. posma rezultāti:
1. Ingus Jēkabsons, BMW 544K (E34)
2. Ēriks Ulass, BMW 350K (E30)
3. Kaspars Martinsons, BMW 328T (E36)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png