profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Aizraujošās sacīkstēs norvēģis atgriežas 'Formula Drift' vadībā, Blušam neveiksme

Kārlis Ozoliņš 26.07.2015 - 15:28 Aizraujošās sacīkstēs norvēģis atgriežas 'Formula Drift' vadībā, Blušam neveiksme
Fredriks Asbo uzvar piektajā “Formula Drift” posmā, Foto: Speedhunters.com

Ar skandaloziem notikumiem vakarnakt noslēdzās piektais “Formula Drift” čempionāta posms, piedzīvojot vairākus pārsteigumus, sensācijas un nesaskaņas. Čempionāta vadībā izvirzīties izdevās pagājušā gada vicečempionam Fredrikam Asbo, turpretim augstā starta pozīcija Kristapam Blušam nepalīdzēja uzveikt neprognozējamo amerikāņu braucēju.
Kvalifikācijas dienā saule mijās ar lietu, taču pirms tandēmu braucieniem un līdz pat pusfinālu cīņām no lietus nebija ne miņas. Tandēmi vienmēr nesuši pārsteigumus un arī šī reize nebija izņēmums – no troņa krita čempionāta līderis Raiens Turks un viņa tuvākais sekotājs Odi Bakčis. Abi braucēji nespēja uzvarēt pat vienu tandēmu, kā rezultātā izstājās jau dienas sākumā un nespēja iegūt vairāk kā 16 punktus. Raienam Turkam cīņā pret Džefu Stounbeku (Geoff Stoneback) izšķīda reduktors, taču Odi Bakčim pretī stājās spēcīgais Vons Gitins (Vaughn Gittin Jr.), kuru viņš nespēja pārspēt.


Kristaps Blušs braucēju sapulcē, Foto: speedhunters.com

Ar labu kvalifikācijas rezultātu vien nepietika arī mūsu braucējam Kristapam Blušam. Pēc tik augstas starta pozīcijas iegūšanas cerības bija lielas, taču arī viņa pretinieks Mets Kofmens (Matt Coffman) vienmēr ir sagādājis pārsteigumus. Lai gan šis amerikāņu braucējs ne vienmēr rāda stabilu sniegumu, reizēm viņš gan braucējus, gan skatītājus pārsteidz ar iespaidīgiem braucieniem. Kristaps ar savu “BMW” automašīnu spēja attīstīt ļoti lielu ātrumu, kas bija liels pluss kā vadošajos, tā sekojošajos braucienos. Vadošais Bluša brauciens bija ātrs, taču pirmspēdējā trases līkumā viņš ievērojami zaudēja ātrumu un sānslīdes lenķi, kam par iemeslu varēja būt problēmas ar kārbu. Tik pat dīvainas aizķeršanās bija Kristapa sekojošajā braucienā – no starta Kofmens aizbrauc ievērojami ātrāk, taču Kristaps uzsāk saraustīti un ar aizkavi, taču ovācijas izpelnījās Kristapa ātrums pirmajā līkumā, kad pāris mirkļos un pilnīgā sānslidē viņam izdevās saķert priekšā esošo amerikāni. Nākošajos līkumos Kristaps veica nozīmīgas korekcijas un ievērojami zaudēja ātrumu, atkal ielaižot lielu distanci starp viņu un vadošo braucēju.


Kristaps Blušs piektajā posmā, Foto: Speedhunters.com

Kristapam nācās izstāties no sacensībām jau pirmajā tandēmā, jo Mets abus braucienus veica pietiekoši stabili, lai vienbalsīgs tiesnešu lēmums būtu par labu viņam. “Neveiksme bija mūsu pusē šajā FD posmā, izstājāmies TOP 32 tandēmos. Mūsu kvalifikācijas rezultāts bija lielisks, taču, kad tikām līdz tandēmiem, pārnesumkārba mūs pievīla. Ņemsim to par pieredzi un mēģināsim daudz vairāk nākošajā posmā Teksasā. Paldies visiem par uzticību un atbalstu,” vēsta informācija facebook profilā “HGK Racing Team”.

Viena no interesantākajām cīņām TOP 32 tandēmos bija starp “Trako” Maiku Videtu (Mad Mike Whidett) un Forestu Vengu (Forrest Wang), veicot divus pārbraucienus. Maika jaudīgais “MX-5” bija tik ātrs, ka Forestam vienā no braucieniem deva 0 punktus par neaktīvu sekošanu un pārlieku lielu distanci, taču kļūdu pieļāva arī Maiks savā sekojošajā braucienā, kā rezultātā bija jāveic pirmais pārbrauciens. Izšķirošajā no tiem Vengs sagriezās un Maikam izdevās iegūt uzvaru.


Foto: speedhunters.com

Pēc šiem tandēmiem skaļas debates pacēlušās sociālajos tīklos par to, vai Maiks nepārkāpj “Formula Drift” noteikumus, publicējot attēlus, kuros uz viņa automašīnas diskiem redzamas uzmontētas “275/35” profila riepas, kamēr ar tik platām riepām atļauts braukt ar automašīnām, kuras sver virs ~1315kg. Maiks sava auto prezentācijā iepriekš atklāja, ka viņa automašīna sver zem 1000kg, tāpēc ir grūti noticēt, ka automašīnai uzradušies papildu 300 kilogrami un visticamāk tas ir galvenais iemesls, kāpēc viņš bija tik ātrs tandēmu braucienos.


Viens no neveiksmīgajiem Maika Videta brīžiem, Foto: speedhunters.com

Pārsteidzošs bija arī tandēms starp Taileru Makveriju (Tyler Mcquarrie) un Džastinu Pavlaku (Justin Pawlak), kurā bija novērojams nevis viens, bet gan vairāki kontakti brauciena laikā. Pirmajā braucienā braucēji iztika bez kontaktiem un abi braucēji ieguva punktus. Otrajā braucienā pa priekšu brauca Tailers, taču viņam sekoja Pavlaks. Pirmajā līkumā Tailers izslīdēja tik tālu, ka ar automašīnas aizmuguri ieskrēja sienā, kā rezultātā ar viņu kontaktu radīja arī Pavlaks. Abi braucēji nenobijās un turpināja tandēmu braucienu, taču nu jau Pavlaks brauca pa priekšu konkurentam, kurš arī nenobijās un tīšām veica kontaktu ar Pavlaku. Šādā veidā abi braucēji veica trīs līkumus, līdz abas automašīnas ieslīdēja bortā un tandēmu brauciens bija beidzies. Tiesneši šo braucienu noskatījās vairākas reizes un lēma par labu Džastinam Pavlakam, sūtot Taileru mājās, kas arī radīja nepatiku “Falken” komandas braucēju vidū, kuri uzskatīja, ka pie avarēšanas vainīgs bijis Pavlaks.


Džastins Pavlaks vienā no saviem kvalifikācijas braucieniem, foto: formulad.com

Līdzīgi kā Kristapam Blušam, ar driftēšanu slapjā laikā problēmu nebija arī Fredrikam Asbo, kurš finālos bija pārāks par konkurentiem un izcīnīja pirmo vietu. Līdz pat finālam tika Aleks Hohnadels (Alec Hohnadell), kuram pa slapju trasi negāja tik veiksmīgi, taču tieši viņš šajā dienā mājās aizsūtīja tādus braucējus kā Kriss Forsbergs un Daigo Saito. Lai gan viņš piekāpās pagājušā gada vicečempionam Asbo, šis pjedestāls bija pirmais viņa mūžā un arī ar otro vietu viņš bija vairāk kā apmierināts.

Pēc šī posma stabilā vadībā veiksmīgi izvirzījies Fredriks Asbo, aiz sevis par vairāk kā 70 punktiem atstājot šajā posmā neveiksmīgo Raienu Turku un turpat arī Odi Bakčis, kuri ir attiecīgi otrajā un trešajā vietā. Cieši pirmajam trijniekam seko arī Kens Guši un Kriss Forsbergs, kas nozīmē to, ka katrs nākošais posms būs vēl izšķirošāks un braucēji par svarīgajiem punktiem cīnīsies aizvien intensīvāk. Latviešu braucējs Kristaps Blušs kopvērtējumā šōbrīd atrodās 31. vietā, nākošais posms norisināsies Teksasā, 21.-22. augustā.

Piektā “Formula Drift” čempionāta posma rezultāti:
1. Fredric Aasbo (Norvēģija)
2. Alec Hohnadell (ASV)
3. Justin Pawlak (ASV)
4. Patrick Goodin (ASV)

“Formula Drift” kopvērtējuma rezultāti:
1. Fredric Aasbo (Norvēģija)
2. Ryan Tuerck (ASV)
3. Aurimas ‘Odi’ Bakchis (Lietuva)
4. Ken Gushi (Japāna)
5. Chris Forsberg (ASV)
31. Kristaps Blušs (Latvija)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png