profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Piektajā 'Formula Drift' posma kvalifikācijā Blušam augstā 5.vieta

Kārlis Ozoliņš 25.07.2015 - 08:51 Piektajā 'Formula Drift' posma kvalifikācijā Blušam augstā 5.vieta
Kristaps Blušs. Foto: No sportista personīgā arhīva

Vakarnakt Vašingtonas štatā, Monro pilsētā tika aizvadīti kvalifikācijas braucieni piektajam “Formula Drift” čempionāta posmam. Lieliski sevi pierādīja Kristaps Blušs, kurš ar katru posmu uzrāda arvien labāku sniegumu un šī posma kvalifikācijā uzstādīja savu personisko labāko rezultātu, iegūstot godpilno piekto vietu.

Lai gan parasti vasaras laikā Vašingtonas štatā iedzīvotāji pieraduši pie svelmes un sausa laika, neilgi pirms “Formula Drift” piektā posma šo apkaimi piemeklēja ievērojami nokrišņi. Liela daļa čempionātā esošo braucēju saskārušies pārsvarā ar sausu laiku, tāpēc slapja trase tiem sagādāja manāmas grūtības. Turpretim Kristaps Blušs uzrādīja stabilu sniegumu kā treniņos, tā arī kvalifikācijas braucienos.


Kristaps Blušs. Foto: No sportista personīgā arhīva

Nokrišņi neilgi pirms kvalifikācijas braucieniem mitējās, taču trase saglabājās slapja līdz pat pirmā brauciena izskaņai. Lielai daļai braucēju bija lielas grūtības veiksmīgi pabeigt trasi, nepieļaujot mašīnas iztaisnošanos vai sagriešanos, iegūstot 0 punktus. Pēc pirmā brauciena pat starp 32 labākajiem braucējiem ierindojās drifteri ar 0 punktiem, taču lielai daļai no tiem izdevās laboties un iegūt rezultātu otrajā braucienā.

Kristapu slapjais asfalta segums nenobiedēja un viņš jau pirmajā braucienā uzrādīja pārliecinošu sniegumu, iegūstot 77 punktus, kamēr iepriekšējie braucēji nespēja finišēt trasi vai ieguva ievērojami mazāk punktus. Ilgu laiku latvietim izdevās noturēties pirmajā vietā, taču līdz pirmās kvalifikācijas braucienu beigām trase manāmi nožuva un pēdējiem no braucējiem, kas atrodās kopvērtējuma augšgalā, bija iespēja uzrādīt ātrākus un efektīvākus braucienus. Lai gan trases apstākļi šiem braucējiem kļuva labvēlīgāki, Kristaps zaudēja tikai trīs vietas, joprojām atrodoties stabilā pozīcijā, ceturtajā vietā.


Foto: Larry Chen

Otrajā braucienā trase bija praktiski izžuvusi un nu arī Kristaps varēja uzrādīt iespaidīgāku braucienu, kas arī tika izdarīts – otrajā braucienā Blušs pamatīgi iekūpināja sava “BMW” riepas, veica skaistas sānslīdes un uzrādīja 84 punktu lielisku rezultātu, kas tajā mirklī bija dienas labākais sniegums un Kristaps atkal pakāpās uz pirmo vietu. Arī šajā pozīcijā “HGK Motorsport / EE Team” komandas braucējs noturējās līdz pašai otrā brauciena izskaņai, kad savus braucienus aizvadīja kopvērtējuma līderi.

Dienas labāko rezultātu uzstādīja Kenets Moens (Kenneth Moen), no tiesnešiem iegūstot 89 punktus un ierindojot Kristapu otrajā vietā. Mirkli vēlāk sevi labi pierādīja arī Forests Vengs (Forrest Wang), iegūstot tik pat punktus, cik Kristaps, taču šādos gadījumos uzvarētājs ir tas, kurš ieguvis vairāk punktu par brauciena stilu un šoreiz tas bija latviešu braucējs. Par Kristapu pārāks bija arī populārais braucējs Raiens Turks (Ryan Tuerck), dienas beigās ierindojoties otrajā vietā, tāpat arī Fredriks Asbo (Fredric Aasbo), kurš ieguva tik pat punktus, cik Turks. Fredriks vēl treniņu braucienos pirms kvalifikācijas atklāja dzinēja defektu un nieka stundas laikā paspēja nomainīt bojāto dzinēju pret citu un atkal stāties uz starta kvalifikācijas braucienos, parādot komandas profesionalitāti un sagatavotību šīm sacīkstēm. Pēdējais, kam izdevās pārspēt Kristapu, bija Kens Guši (Ken Gushi), iegūstot par nieka vienu punktu labāku rezultātu un ierindojoties ceturtajā vietā.


Kristaps Blušs. Foto: No sportista personīgā arhīva

''Veicu solīdus kvalifikācijas braucienus kā uz slapja, tā arī sausa asfalta seguma. Esmu sajūsmināts un atrodos piektajā vietā. Komanda izdarīja perfektu darbu, tiekamies rītdienas lielajā šovā!” par uzstādīto rezultātu Kristaps Blušs izteicās savā facebook lapā.

Sacensības kā ierasts būs vērojamas tiešraidē “Formula Drift” oficiālajā mājaslapā www.formulad.com, TOP 32 tandēmu braucieni sāksies plkst. 23:40 pēc Latvijas laika. Atrodoties piektajā vietā, Kristapam būs jācīnās pret 28. vietas ieguvēju, kas sniedz labas izredzes cīnīties tālāk par svarīgajiem punktiem un augstajām vietām.

Piektā “Formula Drift” posma kvalifikācijas rezultātu TOP 6:
1. Kenneth Moen – 89 punkti
2. Ryan Tuerck – 87 punkti
3. Fredric Aasbo – 87 punkti
4. Ken Gushi – 85 punkti
5. Kristaps Blušs – 84 punkti
6. Forrest Wang – 84 punkti
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png