profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Drift Allstars' Rīgā pulcēs labākos Eiropas drifterus, uz starta arī Eglīte un Blušs

Go4speed 22.07.2015 - 00:19 'Drift Allstars' Rīgā pulcēs labākos Eiropas drifterus, uz starta arī Eglīte un Blušs
Jānis Eglīte. Foto: Jordan Butters Photography

Pēc divām nedēļām, 31. jūlijā un 1. augustā, ātrajā un bīstamajā Biķernieku trasē tiks aizvadītas gada iespaidīgākās drifta sacensības – Eiropas spēcīgākā drifta seriāla ''Drift Allstars'' trešais posms.

Jau trešo gadu pēc kārtas Rīgā viesosies labākie Eiropas drifteri, kopā ar latviešu drifteriem veidojot ļoti spēcīgu un aizraujošu dalībnieku sastāvu. Savu dalību sacensībām apstiprinājuši vairāk nekā 50 braucēji no 15 valstīm – Latvijas, Igaunijas, Krievijas, Ukrainas, Polijas, Slovākijas, Ungārijas, Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Dānijas, Vācijas, Īrijas, Austrālijas un pat Kipras.

No latviešu dalībniekiem īpaši jāizceļ divi vadošie piloti – ''Drift Allstars'' čempiona titula pretendents Jānis Eglīte un pasaules spēcīgākā drifta čempionāta Formula Drift braucējs Kristaps Blušs. Nedz viens, nedz otrs šosezon Latvijā nav startējuši, līdz ar to latviešu līdzjutējiem būs unikāla iespēja redzēt abus labākos mūsu valsts pilotus vienās sacensībās.


Kristaps Blušs. Foto: HGK Racing Team

Skaidrs ir, ka gan Eglīte, kuram punkti nepieciešami cīņā par titulu, gan Blušs, kurš uzvarēja pagājušā gada Drift Allstars Rīgas posmā, Biķerniekos uz starta stāsies tikai ar vienu domu – izcīnīt uzvaru savās mājās sacensībās.

Cīņā par pjedestālu gan noteikti iesaistīsies arī tādi piloti kā šīs sezonas Latvijas drifta čempionāta līderis Ingus Jēkabsons un viens no agresīvākajiem latviešu drifteriem Elvijs Ķezis. Tāpat, protams, pjedestāla sadalē vēlēsies piedalīties arī tādi Drift Allstars līderi kā īrs Džeimss Dīns (pagājušā gada Drift Allstars čempions un šīs sezonas līderis) un austrālietis Lūks Finks (2010. gada Drift Allstars čempions un pirmā šīs sezonas posma uzvarētājs), kurš pēc vairāku gadu pauzes atkal atgriezies spēcīgākajā Eiropas seriālā.

Pēc diviem no sešiem posmiem Drift Allstars kopvērtējum vadībā šobrīd atrodas jau pieminētais Džeimss Dīns, bet tuvākie viņa sekotāji ir Jānis Eglīte un soms Juha Poitalakso, kurš pēdējos gados jau vairākkārt startējis Biķernieku trasē. Iepriekš Poitalakso sacensībās brauca ar E46 paaudzes 3. sērijas BMW, kuru pirms pagājušā gada sezonas iegādājās Elvijs Ķezis, savukārt tagad viņš jau otro gadu pēc kārtas startē ar E92 paaudzes 3. sērijas BMW kupeju.


Foto: Jordan Butters Photography

Biļetes uz Drift Allstars Rīgas posmu iespējams iegādāties visās Biļešu servisa kasēs un www.bilesuserviss.lv. Biļetes cena iepriekš pārdošanā ir 12 eiro, savukārt sacensību dienā uz vietas tās cena būs 15 eiro. Skatītājiem būs iespēja iegādāties biļetes arī uz dalībnieku parku, to cena – 30 eiro. Bērniem līdz 9 gadu vecumam un invalīdiem ratiņkrēslā ieeja pasākumā bez maksas, bērniem no 10 līdz 16 gadu vecumam un pensionāriem biļetes cena būs 4 eiro.

Piektdien, 31. jūlijā, trasē teju visas dienas garumā (no 13:00 līdz 18:00) Biķerniekos tiks aizvadīti sacensību brīvi treniņi, savukārt vakarā Rīgas ielās notiks jau par tradīciju kļuvusī dalībnieku parāde. Sestdien, 1. augustā, sacensību atklāšana noteikta uz 13:00, kvalifikācijas sāksies 13:30, savukārt apbalvošana paredzēta ap 19:45.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png