profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Regnārs Mozga – Kļaviņš sacensībās Igaunijā sasit auto; Ķezis finišē otrais (FOTO)

Kārlis Ozoliņš 10.05.2015 - 22:45 Regnārs Mozga – Kļaviņš sacensībās Igaunijā sasit auto; Ķezis finišē otrais (FOTO)
Regnāra sasistais auto, Foto: Olafs Ezertēvs

Sestdien Igaunijā tika aizvadīts otrais “Estonian Drift Association” čempionāta posms, uz kuru no Latvijas devās tādi drifteri kā Regnārs Mozga – Kļaviņš, Elvijs Ķezis, Vents Pečaks un Ēriks Ulass. Dažiem no braucējiem veicās labāk, bet Regnāram sacīkstes beidzās ar sadauzītu automašīnu.


Venta Pečaka “Nissan”, Foto: Olafs Ezertēvs

''Treniņu braucieni norisinājās diezgan labi – vairākos no braucieniem ar automašīnas aizmuguri skaisti “slīpēju” līkuma bortus, taču kvalifikācijas pirmajā braucienā “nesagāja” un ar automašīnas aizmugurējo daļu stiprāk ieskrēju betona bortā, kā rezultātā ieskrēju tajā arī ar priekšu un sacīkstes man beidzās. Sacīkstes bija lieliskas!” par aizvadītajām sacīkstēm Tallinā “Saku” halles stāvlaukumā izteicās Regnārs Mozga – Kļaviņš.


Foto: facebook.com Latvian Drift page

Regnārs vienmēr cenšās parādīt elpu aizraujošus braucienus, taču šoreiz ar betona bortiem aprīkotajā pirmajā līkumā sanāca neveiksme, traumējot priekšējo un aizmugurējo daļu, kas lika no sacīkstēm izstādies vēl pirms tandēmu braucieniem.

Tikmēr Elvijs Ķezis sacīkstes aizvadīja veiksmīgi, rezultātā paliekot godpilnajā otrajā vietā, pusfinālos spraigi cīnoties ar arī Latvijā pabijušo drifteri Haroldu Valdma (Harold Valdma), kurš jau pirmajā vakardienas tandēmu cīņā izslēdza Ventu Pečaku. Daudzi no skatītājiem izteicās, ka tik ciešus tandēmus un sīvu cīņu vēl nebija redzējuši – Elvijs, esot sekotāja lomā, vairākas reizes “bakstījis” Harolda auto, kas ir atļauts, kamēr būtiski neietekmē vadošā braucēja trajektoriju.



Lai gan Harolds lieliski nosekoja Elvija automašīnai pirmajā braucienā, otrais brauciens no Elvija puses bija nepārspējams – Ķezis jau iemetienā bija pie Harolda mašīnas durvīm un visas trases garumā viņu nelaida projām, kā rezultātā godam tika uz fināliem. Finālā gan Elvijam neizdevās pārspēt igauņu drifteri Kert-Eigo Kūlla, kurš ieguva pirmo vietu. Igaunis šajā dienā bija pārāks par visiem, un visos vadošajos braucienos muka prom no konkurentiem, asākajā līkumā strauji bremzējot un liekot jebkuram sekotājam veikt punktus atņemošas korekcijas.


Ķezis pret Valdma, Foto: Olafs Ezertēvs

Ēriku Ulasu jau treniņos piemeklēja tehniskas problēmas un automašīnas dzinējs visu laiku karsa, neļaujot kārtīgi aprast ar trasi. Vēlāk problēma tika novērsta un Ēriks kvalificējās 12. vietā. ''Likās, ka nobraucu labāk, taču ar rezultātu biju apmierināts. Tandēmos sapratu, ka igauņiem šodien ir daudz labākas riepas un ātrums daudz lielāks, taču man līdzi bija tikai vieni pussliki, kurus arī izmantoju pirmajā tandēmā, lai apsteigtu igauņu braucēju un viņa 900zs “BMW”. Tandēmos ar viņu sanāca kontakts, kā rezultātā viņš zaudēja. Nākošais tandēms bija ar sacīkšu uzvarētāju, kuru es vienkārši nevarēju noķert. Trase bija patiešām interesanta, īsta drifta trase – līkums aiz līkuma un varēja kārtīgi pavingrināt rokas. Tandēmi bija ļoti tuvi un skaisti!” par aizvadītajām sacīkstēm Tallinā izteicās Ēriks Ulass.


Ērika Ulasa “BMW”, Foto: Olafs Ezertēvs

“Pro” klases rezultāti “Estonian Drift Association” otrajā posmā:
1. Kert-Eigo Külla
2. Elvijs Ķezis
3. Harold Valdma


No kreisās : Elvijs Ķezis, Kert-Eigo Külla, Harold Valdma, Foto: Olafs Ezertēvs
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png