profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pārsteigumiem bagātajā 'Formula Drift' otrajā posmā uzvar lietuvietis

Kārlis Ozoliņš 10.05.2015 - 15:31 Pārsteigumiem bagātajā 'Formula Drift' otrajā posmā uzvar lietuvietis
Foto: speedhunters.com

Ar vairākiem pārsteigumiem vakarnakt noslēdzās otrais “Formula Drift” posms, kurš norisinājās Braseltonā, “Road Atlanta” trasē. Kvalifikācijā visi braucēji uzrādīja lieliskus sniegumus, taču sacensību dienā tandēmos bija novērojami vairāki pārsteigumi kā no vadošajiem braucējiem, tā arī jaunpienācējiem.

Kā latviešu braucējs Kristaps Blušs teica, “Road Atlanta” trase ir ļoti taktiska un sarežģīta, kas parasti sagādā grūtības arī labākajiem braucējiem. Arī Kristapam šī trase izrādījās pārāka jau kvalifikācijas braucienos, neiegūstot iespēju piedalīties tandēmu sacīkstēs un cīņā starp TOP 32 labākajiem braucējiem. Trase šoreiz bija pārāka arī par vadošajiem braucējiem, sagādājot lielu pārsteigumu kā dalībniekiem, tā arī skatītājiem.


Foto: speedhunters.com

TOP 16 tandēmu cīņās par pārsteidzošākajiem braucieniem parūpējās amerikāņu braucējs Vons Gitins (Vaughn Gittin Jr.) un pēc pirmā posma esošais kopvērtējuma līderis Fredriks Asbo (Fredric Aasbo). Vonam tandēmā cīņā par uzvaru pretī stājās Kenets Moens (Kenneth Moen), kurš kvalifikācijas braucienus veica daudz sliktāk par Vonu. Otrajā braucienā, esot sekotāja pozīcijā, Vons trases pirmspēdējā līkumā nenokontrolēja savu automašīnu un apgriezās ap savu asi, automātiski izstājoties no turpmākās cīņas par svarīgajiem punktiem.

Pirmā posma uzvarētājs Fredriks Asbo TOP 16 tandēmos cīnījās pret braucēju no Dienvidkorejas – Džefu Stounbeku (Geoff Stoneback). Pirmo braucienu Fredriks novadīja pārliecinoši, taču sekojot veica iespaidīgu korekciju, pilnībā iztaisnojot savas automašīnas riteņus, iegūstot nulle punktus un rezultātā izstājoties no cīņas par augstajām vietām un zaudējot kopvērtējuma līdera titulu.


Foto: speedhunters.com

Iepriekš skaļi aprunātais jaunzēlandiešu drifteris Maiks Videts (“Mad Mike” Whiddett) parādija lielisku sniegumu kā kvalifikācijas, tā arī TOP 32 tandēmu braucienos. “Lai gan pēc TOP 32 cīņām sajūgam sanāca “piekausēt” sevi pie spararata, problēmu mums izdevās novērst. Esmu vairāk kā priecīgs par to vien, ka kvalificējos labāko desmitniekā,” par aizvadītajām sacīkstēm izteicās “Trakais Maiks” Videts, TOP 16 cīņās gan zaudējot Forestam Vengam.

Lielisku cīņu TOP 4 tandēmos aizvadīja Kens Guši (Ken Gushi) un pagājušā gada čempions Kriss Forsbergs (Chris Forsberg), iegūstot ne tikai vienu, bet gan divus pārbraucienus, jo tiesneši vienkārši nespēja izšķirties, kurš no braucējiem rāda labāku sniegumu. Guši šoreiz izrādījās pārāks par pagājušā gada čempionu un cīņai finālos stājās pretī Lietuvā dzimušajam Aurimam Bakčim (Aurimas ‘Odi’ Bakchis). Finālā pirmo vietu ieguva lietuvietis, otrajā vietā atstājot Kenu Guši. Cīņā par trešo vietu sevi pierādīja Forsbergs, ceturtajā vietā atstājot Forestu Vengu (Forrest Wang).

Nākošais “Formula Drift” posms 5. un 6. jūnijā norisināsies Orlando “Speedworld” trasē. Kvalifikācija, tāpat kā sacensības, būs vērojamas tiešraidē, kur būs iespēja atbalstīt arī mūsu braucēju Kristapu Blušu.

“Road Atlanta” posma rezultāti:
1. Aurimas ‘Odi’ Bakchis
2. Ken Gushi
3. Chris Forsberg
4. Forrest Wang

“Formula Drift” 2015 kopvērtējuma rezultāti:
1. Aurimas ‘Odi’ Bakchis – 187 punkti
2. Fredric Aasbo – 143 punkti
3. Chris Forsberg – 106 punkti
4. Ryan Tuerck – 103 punkti
...
34. Kristaps Blušs – 19 punkti
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png