profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Drifta sacīkstēs kartodromā nenoķerams lietuvietis un vairāki pārsteigumi (FOTO)

Kārlis Ozoliņš 05.05.2015 - 06:26 Drifta sacīkstēs kartodromā nenoķerams lietuvietis un vairāki pārsteigumi (FOTO)
Alvja Bula “BMW E46”, Foto: Olafs Ezertēvs, Go4Speed

Vakardien Biķernieku trasē turpinājās Latvijas drifta sezonas atklāšana, norisinoties “Street” un “ProAm” klašu sacīkstēm ar vairāk kā 70 automašīnām un to braucējiem. Tā kā šoreiz skatītājiem bija iespēja apmeklēt arī tehnisko parku, piepildītas bija ne tikai tribīnes, bet gan arī kartodroma teritorija. Pateicoties labajiem laikapstākļiem, visas dienas garumā bija vērojams ātrs drifts un lieli dūmu mākoņi.

Dienas pirmajā daļā norisinājās “Street” klases kvalifikācijas braucieni, kurā trases konfigurācija nedaudz atšķīrās no “ProAm” klases. Tie tika aizvadīti bez ievērojamiem starpgadījumiem un ar kvalitatīvām sānslīdēm un, tā kā “Street” klasē braucējiem bija jāiekļūst Top 16, kvalifikācijā bija jāparāda maksimāli labs sniegums. To vislabāk izdevās paveikt un tikt pie balvas “Labākais kvalifikācijas brauciens” Dāvim Mangalim, kurš šogad sacensībās piedalās ar iepriekšējo gadu meistarīgā braucēja Daiņa Akmentiņa “BMW E30”. Ļoti labus braucienus aizvadīja arī Ervīns Matisons un Artūrs Bleive, kuri ieguva attiecīgi otro un trešo vietu pēc kvalifikācijas braucieniem.


Benediktas Čirba “Nissan”, Foto: Olafs Ezertēvs, Go4Speed

“ProAm” klase šogad ir ievērojami attīstījusies, uzrādot vēl skaistākus un jaudīgākus auto kā iepriekšējos gados, kas padarīja šīs sacensības vēl interesantākas. Par sīviem konkurentiem latviešu drifteriem izrādījās viesi no Lietuvas, kas izlēma Biķernieku trasē uzkavēties ilgāk pēc iepriekšējā dienā aizvadītajām “Pro” klases sacensībām “Raganas katlā”. Spēcīgākie no tiem bija Gediminas Levickas un Benediktas Čirba, noslēdzot kvalifikācijas braucienus attiecīgi ceturtajā un desmitajā vietā. Lieliskus braucienus uzrādīja “Degviela drift” komandas braucēji – Valters Kleinbergs pēc kvalifikācijas ierindojās pirmajā vietā un ieguva “Labākā kvalifikācijas brauciena” balvu, aiz viņa komandas biedrs Voldemārs Siliņš. Trešajā vietā ar iespaidīgu pirmo kvalifikācijas braucienu, ar spoileri nedaudz aizskarot pirmajā līkumā esošos pilonus, kas ir atļauts un dod papildus efektivitātes punktus, ierindojās “Team Blaze/3B Motorsport” komandas braucējs Regnārs Mozga – Kļaviņš, tikai ar viena punkta pārsvaru aiz muguras atstājot lietuvieti Levickas.


Voldemāra Siliņa “BMW E36”, Foto: Olafs Ezertēvs, Go4Speed

“Street” klases tandēmos pierādījās tas, ka braucējiem nepietiek ar labu individuālo sniegumu, bet gan jāspēj pierādīt sevi sekotāja lomā – kvalifikācijas pirmās vietas ieguvējs Dāvis Mangalis Top 8 cīņā zaudēja Nikolajam Makarovam, jo, atrodoties aiz viņa mašīnas, nedaudz iztaisnojās, kā rezultātā ieguva 0 punktus. Pēc šī tandēma Nikolajs tika līdz pat pusfināliem, kur viņam pretī stājās Dāvids Jaunākais ar no drauga aizlienētu auto. Nikolajs, vadot tandēmu braucienu, “iztaisnojās” un zaudēja Dāvidam, kurš tika pie iespējas cīnīties par pirmo vietu. Fināla cīņā Dāvidam pretī stājās Dmitrijs Firovs, kurš iepriekš bija kvalificējies sestajā vietā. Dmitrijs sekojot kļūdījās un Dāvids Jaunākais kļuva par Latvijas Drifta kausa 1. posma uzvarētāju, otrajā vietā atstājot Dmitriju Firovu. Cīņai par trešo vietu uz starta stājās Reinis Alps un Nikolajs Makarovs. Pirmajā braucienā Reinis labi nosekoja Nikolaja vadītajai automašīnai, taču nākošajā braucienā Nikolajam tas izdevās vēl labāk, kā rezultātā viņš ierindojās 3. vietā. Reinim Alpam līdz pjedestālam pietrūkst pavisam nedaudz un Latvijas Drifta kausa 1. posmā viņš palika ceturtais.


No kreisās: Dmitrijs Firovs, Dāvids Jaunākais un Nikolajs Makarovs uz goda pjedestāla, Foto: Olafs Ezertēvs, Go4Speed

“ProAm” klases tandēmos sīvas cīņas vērojamas jau no sākta gala – vislielāko pārsteigumu jau TOP 32 pašā sākumā skatītājiem sagādā Alvja Bula un Ričarda Pavlovska braucieni. Kvalifikācijas braucienos pierādījās, ka Alvis ir ļoti ātrs, turpretim Ričards ir salīdzinoši lēns, kas bija par iemeslu samocītiem tandēmiem – sekojot Ričards pārāk tālu atpalika no Alvja, zaudējot svarīgus punktus, turpretim Alvim bija grūti izsekot Ričarda lēnajām sānslīdēm, kas lika viņam iztaisnoties. Tā kā Alvis arī pēc otrā pārbrauciena nespēja izsekot Ričarda sānslīdēm, viņš netika tālāk par TOP 32. Ričardu nākošajos tandēmos “izslēdza” Mārtiņš Bērziņš.

Kvalifikācijas pirmās vietas ieguvējs Valters Kleinbergs TOP 8 tandēmā cīnījās ar Jevgēņiju Sapunu, kurš arī pagājušajā gadā rādīja lielisku sniegumu un pēc kvalifikācijas šajās sacīkstēs bija ierindojies 9. vietā. Jevgēņijs sekotāja lomā izrādījās pārāks par Valteru un tika uz pusfināliem, “izslēdzot” Valteru.


Valtera Kleinberga “BMW E36”, Foto: Ieva Reine

Pusfinālos ierindojās divi lietuviešu un divi latviešu braucēji – Jevgēņijam pretī stājās Gediminas Levickas, taču Regnāram Mozgam – Kļaviņam – Benediktas Čirba. Pirmajā braucienā Jevgēņijs lieliski kopē lietuviešu braucēju, kas ļauj viņam iegūt svarīgu punktu pārsvaru. Otrajā braucienā Levickas pirmajā līkumā veic nozīmīgu kontaktu ar Jevgēņija automašīnu, automātiski iegūstot 0 punktus un atdodot uzvaru latviešu braucējam. Benediktas Čirba visu dienu izcēlās ar lielo driftēšanas ātrumu, kas ļāva atrauties no visiem tandēmu braucējiem, un arī Regnāram šoreiz nebija pa spēkam noķert Čirbu.

Cīņai par pirmo vietu tandēmā bija jācīnās Jevgēņijam un lietuvietim Čirbam. Lai arī cik labu sniegumu rādīja latviešu braucējs, šajā dienā nevienam nebija pa spēkam noķert Benediktu Čirbu, kurš ar ļoti ātrām un efektīvām sānslīdēm dienas beigās ieguva 1. vietu, atstājot Jevgēņiju Sapunu 2. vietā. ''Trase bija lieliska un ātra, taču man šīs ir otrās sacīkstes ar jauno auto, kuram vēl šorīt novērsām problēmas ar degvielas padevi un stūres sistēmu. Esmu patiesi priecīgs, ka man izdevās veikt ātrus un efektīvus braucienus un ierindoties pirmajā vietā!” tā par aizvadīto posmu izsakās lietuviešu braucējs Benediktas Čirba.


Čirbas “Nissan” cīņā pret Jevgēņija “Mercedes”, Foto: Olafs Ezertēvs, Go4Speed

“Pēc gariem četriem gadiem šī otrā vieta man ir kā uzvara! Iepriekšējās naktis praktiski nebijām gulējuši un automašīna ik pa mirklim nevēlējās pareizi strādāt, taču par laimi visi braucieni noritēja veiksmīgi un sacīkšu rezultāts bija tā visa vērts,” par grūtā cīņā iegūto otro vietu komentē Jevgēņijs Sapuns.


No kreisās: Jevgēņijs Sapuns, Benediktas Čirba un Regnārs Mozga-Kļaviņš, Foto: Olafs Ezertēvs, Go4Speed

Pirmajā braucienā par trešo vietu kā vadošais braucējs bija Regnārs un lietuvietis viņam sekoja ļoti cieši, kas nozīmēja to, ka Regnāram būs jāveic ļoti labs otrais brauciens. Otrā brauciena pirmajā līkumā Levickas spēcīgi kļūdījās un izslīdēja ārpus trases, kā rezultātā 3. vietu šajā posmā ieguva Regnārs Mozga – Kļaviņš. ''Patika pacīnīties ar lietuviešiem, no kuriem viens atstāja nelielu zīmi manos sānos, kā arī izdevās iesvētīt auto, nedaudz “nobučojot” sieniņu [smejas]. Trase bija ātra, pretinieki meistarīgi un organizācija arī bija lieliska. Esmu ļoti apmierināts!” tā par godpilno 3. vietu un aizvadīto 1. posmu izsakās Regnārs.


Regnāra “BMW E36”, Foto: Olafs Ezertēvs, Go4Speed

Latvijas drifta kausa 1. posma “Street” klases rezultāti:
1. Dāvids Jaunākais
2. Dmitrijs Firovs
3. Nikolajs Makarovs
4. Reinis Alps

Latvijas drifta kausa 1. posma “ProAm” klases rezultāti:
1. Benediktas Čirba
2. Jevgēņijs Sapuns
3. Regnārs Mozga – Kļaviņš
4. Gediminas Levickas
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png