profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Formula Drift' pirmajā posmā uz pjedestāla lietuvietis, Blušam tehniskas problēmas

Kārlis Ozoliņš 12.04.2015 - 15:48 'Formula Drift' pirmajā posmā uz pjedestāla lietuvietis, Blušam tehniskas problēmas
Pirmā posma uzvarētājs Fredriks Aasbo, Foto: presstelegram.com

Pirmais “Formula Drift” posms tika aizvadīts ar grandioziem tandēmiem, spēcīgām cīņām un lieliem pārsteigumiem. Lai sadalītu vietas uz pjedestāla, bija nepieciešami vairāki pārbraucieni, jo braucēji rādija vienlīdz labu sniegumu, tajā pat laikā pieļaujot vienlīdz lielas kļūdas.

Kristaps Blušs stājās uz starta, lai cīnītos ar pieredzējušo braucēju Denu Sevedžu (Dan Savage), kurš pilotēja savu RX8. Blušs pirmajā braucienā bija kā sekotājs un pārliecinoši ķēra vadītāju Sevedžu. Pirmie līkumi tika aizvadīti ar nelielu distanci, taču Blušam izdevās saķert Denu. Pēdējā līkumā Dens neizskaidrotu iemeslu dēļ sabremzējās, kas varēja notikt dēļ automašīnas noslāpšanas vai tehniskām problēmām, taču pēc nelielā kontakta abi braucēji devās atpakaļ uz startu, lai veiktu otro braucienu, kurš jāvada Blušam.


Bluša kvalifikācijas brauciens, Foto: everythingdrift.com

Otrais brauciens tika pabeigts tikpat ātri, cik sācies – no starta aizbrauc tikai ārzemju drifteris Sevedžs, kamēr Blušs palika uz vietas. Trasē tika parādīti sarkanie karogi, kas nozīmēja to, ka brauciens nenotiek un būs jāpārbrauc. Pēc vairāku minūšu pauzes “Formula Drift” galvenie komentētāji paziņo, ka Kristapu piemeklējušas tehniskas problēmas – aizmugurējās pusass defekts. Tā kā FD noteikumi ir salīdzinoši strikti, Kristapam neatliek nekas cits kā šo braucienu izlaist, kā rezultātā no šiem diviem braucējiem tālāk tiek Sevedžs, atstājot Blušu aiz TOP 16 svītras, 25. vietā.

Viens no lielākajiem pārsteigumiem bija kvalifikācijas pirmās vietas ieguvēja Foresta Venga (Forrest Wang) pirmais TOP 32 tandēms ar attiecīgi pēdējās vietas ieguvēju Metu Kofmanu (Matt Coffman). Mets abus braucienus veica tikpat pārliecinoši kā Vengs, taču tiesnešu acīs bija nedaudz meistarīgāks, kā rezultātā Mets izcīnija uzvaru. Kvalifikācijas uzvarētājs Vengs arī tika atstāts ar izbīli aiz TOP 16 svītras, 17. vietā. ''Es neparedzēju šādu iznākumu, taču tas ir drifts un tā notiek. Es vienkārši centos braukt tik, cik labi spēju un to izdarīju labāk par Vengu,” tā par tandēma braucieniem uzreiz pēc tiem izsakās drifteris Kofmans.


Meta Kofmana cīņa ar Forestu Vengu. Foto: Larry Chen

Lai gan pjedestāls pēc kvalifikācijas un pagājušās sezonas kopvērtējuma rezultātiem daudziem šķita sadalīts, arī tas bija salīdzinoši liels pārsteigums. Pagājušā gada čempions Kriss Forsbergs (Chris Forsberg) izkrita jau TOP 16 tandēmā, kad par viņu pārāks bija Pets Mordaunts (Pat Mordaunt), atstājot Krisu ārpus labākajiem astoņiem, 9. vietā. Trešās vietas ieguvējs 2014. gada sezonā kopvērtējumā Vons Gittins Juniors (Vaughn Gittin Jr.) arī pārsteidza ar zaudējumu drifterim, kurš nācis no Lietuvas – Odi Bakčis (Aurimas “Odi” Bakchis). Tā rezultātā pieredzējušais amerikāņu drifteris neieguva iespēju cīnīties par pjedestālu, to atdodot lietuvietim Odi.

TOP 4 tika aizvadīts ar vairākiem pārbraucieniem, jo tiesnešiem bija grūti sadalīt pjedestālu. Pirmais TOP 4 tandēms notika starp Odi Bakčis un amerikāņu braucēju Metu Fildu (Matt Field). Abi braucieni bija efektīvi un meistarīgi, kas tiesnešiem neatstāja citu izvēli, kā pārbraucienu. Pēc pārbrauciena uzvara tiek piešķirta Odi Bakčim, iegūstot iespēju cīnīties finālā. Otrajā TOP 4 tandēmā par tikšanu finālā cīnījās 2014. gada vicečempions Fredriks Aasbo (Fredric Aasbo) un latvijā pabijušais Raiens Turks (Ryan Tuerck). Arī šeit notika pārbrauciens, līdz Turku piemeklēja tehniska ķibele – plīst automašīnas reduktors, kas neļauj veikt vēl vienu nepieciešamo braucienu cīņai ar Aasbo, kā rezultāta uz finālu izvirzījās Fredriks Aasbo un Odi Bakčis. Trešā vieta tiek automātiski piešķirta Raienam Turkam, jo viņš kvalifikācijā guva augstāku rezultātu kā ceturtajā vietā atstātais Mets Filds. Arī fināla braucienā Fredriks spraigā cīņā parāda Odi, ka tik viegli neatdos pirmo vietu, tādā veidā uzvarot pirmo “Formula Drift” Longbīčas posmu un atstājot Odi Bakčis otrajā vietā.


Otrās vietas ieguvējs Odi Bakchis, Foto: facebook.com/odidrift

Otrais “Formula Drift” posms norisināsies Braseltonas pilsētā “Road Atlanta” trasē 8.-9. maijā. Atgādināsim, ka latviešu braucējs Kristaps Blušs grasās piedalīties visos posmos un online tiešraidē būs iespējams sekot līdzi “Formula Drift” sacensībām.

Pirmā “Streets of Long Beach” brauciena un šī brīža “Formula Drift” kopvērtējuma rezultāti:
1. Fredric Aasbo – 105 punkti
2. Aurimas “Odi” Bakchis – 83 punkti
3. Ryan Tuerck – 68 punkti
4. Matt Field – 68 punkti
5. Vaughn Gittin Jr. – 52 punkti
...
25. Kristaps Blušs – 18 punkti
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png