profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Gvido Elksnis pārliecinoši uzvar Krievijas drifta seriāla posmā Kazaņā

Go4speed 12.08.2014 - 14:31 Gvido Elksnis pārliecinoši uzvar Krievijas drifta seriāla posmā Kazaņā
Foto no personīgā arhīva

Aizvadītās nedēļas nogalē Tatarstānas galvaspilsētā Kazaņā norisinājās Krievijas drifta seriāla piektais posms, kurā uzvaru izcīnīja latviešu braucējs Gvido Elksnis no „Evil Empire" komandas. Viņa komandas biedrs Kristaps Blušs, kurš šosezon Krievijā jau bija divreiz uzvarējis, šoreiz izkrita TOP 16 kārtā.

„Kazan-Ring" trase daudziem pilotiem sagādāja grūtības, liekot sagriezties tās līkumos, kā arī izbraukt ārpus tās. Tāpat vairākus pilotus piemeklēja tehniskas ķibeles, liedzot pacīnīties par vērtīgiem punktiem seriāla kopvērtējumā.

Pie trases līdz galam pierast nevarēja arī Kristaps Blušs: „Nevarēju piebraukties trasei un atrast īstos regulējumus. Šodien laikam sapratām kāpēc - drosele līdz galam nevērās vaļā. Ir labāki posmi, ir sliktāki, un šis pēc grandiozās uzvaru sērijas bija sliktākais." Tomēr kopvērtējumā nekas neesot zaudēts, jo arī līderim Andrejam Pesegovam šis bija sliktākais posms. Tā kā no sešiem seriāla posmiem ieskaitē iet labākie pieci, tad pirms augusta beigās Ņizņijnovgorodā gaidāmā fināla starp Blušu un Pesegovu ir saglabājies 16 punktu atstatums.


Kristaps Blušs ārpus trases. Foto: Ruslan Bilialov

Turpretim Elksnis pēc neveiksmīgā iepriekšējā posma Smoļenskā šoreiz savu pieteikumu uz uzvaru veica jau kvalifikācijā, uzrādot labāko rezultātu. Ceļā uz sacensību finālu Elksnis 1/8 finālā pārspēja pērnās sezonas Krievijas čempionu Jevgēņiju Ružeiņikovu, bet turpinājumā liedza labāko pulkā iesprakties vēl dažiem favorītiem.

Finālā Elkšņa pretinieks bija viens no labākajiem krievu pilotiem Ņikita Šikovs, ar kuru līdz šim Gvido aci pret aci bija ticies tikai reizi. Lai arī klātesošie gaidīja spraigu, interesantu un pārsteigumiem pilnu finālu, Elkšņa pārliecinošā braukšana un Šikova kļūdas tiesnešiem nekādus jautājumus neatstāja - kauss no Kazaņas tiks vests uz Latviju.


Gvido Elksnis. Foto no personīgā arhīva

„Finālā pretinieks pieļāva vairākas kļūdas, kā rezultātā brauciens varbūt nebija tik intriģējošs un baudāms, kā tam vajadzēja būt. Pirmā brauciena pirmajā līkumā Šikovs izslīdēja, bet otrajā braucienā viņš pārcentās iemetienā, zaudējot kontroli pār auto," par finālu saka Gvido Elksnis.

„Ar rezultātiem Kazaņas posmā esmu ļoti apmierināts. Patika trase, kura atbilst manam braukšanas stilam, tāpat aizvadīju labi visus braucienus. Šoreiz arī automašīna nepievīla un posms pagāja bez tehniskām ķibelēm."

Krievijas drifta seriālā atlicis pedējais posms un Elksnis Ņižņijnovgorodā cer kāpt uz pjedestāla, tiesa gan, augstāk par trešo vietu šosezon viņš vairs nevar tikt. „No sešiem posmiem sliktāko rezultātu ņem ārā un patlaban no trešās vietas atpalieku par 63 punktiem (Elksnis kopvērtējumā ir piektais). Par uzvaru kopvērtējumā var pacīnīties komandas biedrs Kristaps Blušs, savukārt es pēdēja posmā varu uzlabot savas pozīcijas, kā arī palīdzēt „Evil Empire" triumfēt komandu ieskaitē," skaidro braucējs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png