profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jau nākamnedēļ Biķerniekos Eiropas un Latvijas drifta milžu cīņas

Go4speed 24.07.2014 - 12:00 Jau nākamnedēļ Biķerniekos Eiropas un Latvijas drifta milžu cīņas
Jakubs Pržigonskis. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Jau nākamnedēļ, 2. augustā, Rīgā norisināsies gada vērienīgākais drifta pasākums Latvijā - spēcīgākā Eiropas drifta seriāla „Drift Allstars" ceturtais posms. Izaicinošo un ātro Biķernieku trasi ar iespaidīgiem dūmu mutuļiem piekūpinās vairāk nekā 40 labākie Eiropas drifteri no vairāk nekā 15 valstīm.

Uz doto brīdi sacensībām pieteikušies jau teju 50 piloti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Īrijas, Lielbritānijas, Polijas, Ungārijas, Krievijas, Ukrainas, Dānijas, Zviedrijas, Somijas, Norvēģijas, Itālijas, Grieķijas un Kipras. Skaļākie uzvārdi šajā dalībnieku sarakstā ir 2011. gada Drift Allstars čempions un viens no šīs sezonas līderiem Džeimss Dīns, kā arī trakie „Budmat Auto" un „STW" komandu poļi Pjotrs Viečeks, Dāvids Karkosiks un Bartošs Stolarski.


Pjotrs Viečeks. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Noteikti jāpiemin arī Dakaras rallija dalībnieks Jakubs Pržigonskis, kurš startē ar 1000 zirgspēkus attīstošu Toyota GT86 un Rīgā bija redzams jau pagājušā gada Austrumeiropas drifta čempionāta posmā. Tāpat par atraktīvu sniegumu noteikti parūpēsies allaž labā noskaņojumā esošie „Failcrew" krievu braucēji Makims Tvardovskis, Fēlikss Čitipakhovjans un Slava Kalašņikovs, no kuriem Rīgā šogad startējis vien Kalašņikovs.

Šī gada Rīgas Drift Allstars posmā ļoti plašā skaitā redzēsim arī skandināvu braucējus, kuri Zviedrijā notikušajā Drift Allstars posmā rādīja ļoti labu sniegumu un ir gatavi pierādīt to, ka pieskaitāmi pie Eiropas labākajiem drifteriem. Starp viņiem būs arī soms Juha Poytalaakso, kurš uz šo gadu uzbūvējis jaunu BMW M3 (E92) drifta auto, savukārt viņa veco, 700 zirgspēkus attīstošo BMW M3 (E46) šosezon pilotē Elvijs Ķezis.


Ingemāra Jēkabsona jaunais 6. sērijas drifta BMW. Foto no sportista personīgā arhīva.

Ja reiz par latviešiem, tad noteikti jāatzīmē, ka tieši nākamnedēļ debiju piedzīvos Ingemāra Jēkabsona jaunais, unikālais un ilgi lolotais 6. sērijas (E63 paaudzes) BMW, kurš apveltīts ar Twin-turbo V8 dzinēju un sola attīstīt ap 800 zirgspēku jaudu. Šobrīd notiek pēdējie jaunā auto sagatavošanas darbi, lai jau 1. augustā, Drift Allstars oficiālo treniņu laikā, varētu pamatīgi iekūpināt riepas.

Noteikti nedrīkst aizmirst arī to, ka Drift Allstars Rīgas posms, iespējams, būs pirmā un pēdējā reize, kad trasē savā starpā tiksies visi labākie Latvijas drifteri. Kristaps Blušs un Gvido Elksnis šosezon startē Austrumeiropas drifta čempionātā, savukārt Jānis Eglīte ar savu jauno, bet pagaidām tehniski neuzticamo auto piedalās Drift Allstars seriālā, kas nozīmē, ka viņu ceļi šogad vēl nav krustojušies. Tomēr gan Blušs, gan Elksnis ir atzinuši, ka plāno startēt Drift Allstars Rīgas posmā, tādējādi var teikt, ka Biķerniekos redzēsim īstenas Latvijas un Eiropas drifta milžu cīņas.


Gvido Elksnis un Kristaps Blušs. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Jāatzīmē, ka vienlaikus ar Drift Allstars posmu 2. augustā Biķerniekos norisināsies arī Latvijas drifta čempionāta piektais posms, kas nozīmē turpināsies cīņas arī par Latvijas čempionāta kopvērtējumu. Pēc iespējas labāku sniegumu Latvijas un attiecīgi arī Drift Allstars ieskaitēs vēlēsies uzrādīt tādi braucēji kā Ēriks Ulass, Ivo Cīrulis, Kristaps Sapals un Ingus Jēkabsons.

Biļetes iepriekš pārdošanā www.bilesuserviss.lv un Statoil DUS kasēs uz iespaidīgākajām drifta sacensībām Latvijā ir pieejamas vien par 10 eiro, savukārt sacensību dienā to cena būs vēl nedaudz augstāka. Invalīdiem un bērniem līdz desmit gadu vecumam ieeja bez maksas, bet pensionāriem un bērniem vecumā no 10 līdz 16 gadiem biļešu cena būs 4 eiro (uz vietas 5 eiro). Uz vietas pasākuma dienā varēs iegādāties tehniskā jeb dalībnieku parka biļetes, VIP biļetes, auto caurlaides, kā arī, protams, tribīņu biļetes.

Drift Allstars 4. posma dienaskārtība:
Piektdiena (1. augusts)
13:00-18:00 - brīvie treniņi
19:10 - parāde pa Rīgas ielām

Sestdien (2. augusts):
13:00-13:40 - autogrāfu sesija
14:00 - sacensību atklāšana un dalībnieku parāde
14:30-17:00 - kvalifikācija
17:35-19:45 - TOP 32 finālbraucieni
20:00 - apbalvošana
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png