profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latviešu drifteri Blušs un Elksnis 'tusē' ar F1 pilotu (FOTO)

Artūrs Virbulis 19.06.2014 - 19:49 Latviešu drifteri Blušs un Elksnis 'tusē' ar F1 pilotu (FOTO)
Elksnis un Blušs ar bijušo F1 pilotu Vitāliju Petrovu. Foto no sportistu arhīva

Pagājušajā nedēļas nogalē latviešu drifteri Kristaps Blušs un Gvido Elksnis kopā ar „Evil Empire" komandu piedalījās visai interesantā pasākumā - Kazan City Racing. Tatarstānas republikas galvaspilsētā Kazaņā norisinājās vērienīgs autosporta šovs, kurā piedalījās daudzu autosporta disciplīnu pārstāvji, to starpā arī „Caterham" F1 komanda.

Kazaņā šāds šovs notika pirmo reizi, tādēļ iedzīvotāju interese par to bija ļoti liela - Kazan City Racing esot apmeklējuši ap 100 000 skatītāju, to starpā arī Tatarstānas republikas prezidents Rustams Minihanovs. Kristaps Blušs šī pasākuma vērienu pielīdzina tam, ja Rīgas krastmalu noslēgtu un uzrīkotu tur autosporta šovu.


Blušs pie Caterham formulas. Foto no sportistu arhīva

Bez „Evil Empire" un latviešu izpildītā drifta šova un „Caterham" komandas F1 priekšnesuma, kurā pie 2010. gada modeļa stūres sēdās testa pilots Robins Frins, pasākumā piedalījās arī motofrīstaila disciplīnas pārstāvji, Dakaras „Kamaz" komanda un krievu slavenākais autosporta pilots Vitālijs Petrovs, kurš šosezon startē „Mercedes" DTM vienībā.

„Patusējām ar Čaginu (red.piez. Vladimirs Čagins - septiņkārtējais Dakaras čempions smago automobiļu klasē), Petrovu un Tatarstānas prezidentu. Petrovs bija draudzīgs, novērtēja, ka mums glītas mašīnas driftā. Baigi interesanti, nepiespiestā gaisotnē pavadīt laiku ar dažādu disciplīnu TOP klases pilotiem," tā par aizvadīto pasākumu Kristaps Blušs.


Blušs Petrovam un Tatarstānas prezidentam izrāda savu drifta auto. Foto no sportistu personīgā arhīva

Blušs ar Elksni improvizētajā trasē tāpat kā pārējie šova dalībnieki aizvadīja trīs izbraucienus, sanākušajiem skatītājiem sniedzot ieskatu drifta pasaulē. Līdzīgi šovi šovasar notikšot arī citās Krievijas federācijas pilsētās, piemēram, Maskavā, un, iespējams, ka latviešu drifteri kopā ar „Evil Empire" komandu piedalīsies vēl kādā šada veida pasākumā.

Grafiks mūsu pilotiem ir intensīvs, jo šobrīd automašīnas mēro ceļu uz Sanktpēterburgu, Krieviju, kur šajā nedēļas nogalē norisināsies Krievijas drifta čempionāta (Russian Drift Series) trešais posms. Pagājušajā posmā uzvaru svinēja Blušs, tādēļ nav šaubu, ka gan viņš, gan Elksnis arī Sanktpēterburgā tēmēs tikai un vienīgi uz uzvaru.


Evil Empire drifta šovs. Foto no sportistu personīgā arhīva

Pēc šīm sacensībām abiem būs nedēļas pauze, tomēr jau jūlijā sākumā viņu ceļi vedīs uz Kauņu, Lietuvu, kur norisināsies Austrumeiropas drifta čempionāta (EEDC) trešais posms. „Esam algotņi, kuriem jāatstrādā sponsoru naudu," smejot atzīst pagājušā gada EEDC vicečempions.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png