profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Blušs uzvar Krievijā, Elksnis pēc defekta gatavs revanšēties Baltkrievijā (FOTO)

Artūrs Virbulis 29.05.2014 - 18:54 Blušs uzvar Krievijā, Elksnis pēc defekta gatavs revanšēties Baltkrievijā (FOTO)
Blušs pret Elksni. Foto: RDS

Latviešu drifteriem Kristapam Blušam un Gvido Elksnim pēdējās nedēļās ir visai saspringts grafiks - pagājušajā nedēļas nogalē abi „Evil Empire" komandas sastāvā startēja Krievijas drifta čempionāta otrajā posmā Nižņijnovgorodā, savukārt šajā nedēļas nogalē jau paredzēts starts Austrumeiropas drifta čempionāta (EEDC) posmā Baltkrievijā. Sazinājāmies ar abiem pilotiem, lai noskaidrotu, kā viņiem gāja Krievijā un ar kādiem mērķiem dodas uz Baltkrieviju.

Ja pirmajā posmā nedz Blušam, nedz Elksnim neizdevās iekļūt labāko četriniekā, tad Krievijas drifta čempionāta otrajā posmā jau viss gandrīz atkal nostājās ierastajās vietās. Ņižņijnovgorodas trase bija ātra un to varēja redzēt jau pēc kvalifikācijas rezultātiem, kurā Blušam otrā vieta, bet Elksnim septītais rezultāts.


Gvido Elksnis aiz pretinieka. Foto: RDS

„Trase ļoti laba, ar reljefu, labu ieskrējienu un interesantām līkumu maiņām," tā trasi pāris vārdos raksturo Gvido Elksnis. Priekšnosacījumi gan šoreiz nebija tie labākie, jo pagājušā gada EEDC čempions uz Krieviju devās apslimis: „Biju Zviedrijā, tur noķēru vīrusu un biju totāli slims. Pēc ceļa nedaudz atpūtos, iedzēru tabletes un kvalificējos kā septītais, kas bija veselības stāvoklim atbilstoši."

Arī Kristaps Blušs par šī posma trasi bija sajūsmā: „Trase bija ļoti kruta. Iemetiena ātrums mums ar Gvido bija ap 130 km/h. Tas nebija tik svarīgi, bet gan ātrums ar kādu gājām cauri trasei. Šosejas trase ar interesantām līkuma konfigurācijām." Tā kā konfigurācija bija visai gara, tad riepu patēriņš esot bijis drastisks - pēc diviem braucieniem uz riepām vairs nevarēja redzēt protektoru. Salīdzinājumam - Biķernieku klasiskajā konfigurācijā ar vienu riepu pāri iespējams nobraukt trīs braucienus.


Kristaps Blušs. Foto: RDS

Tandēmu egle šoreiz sakrita tā, ka pēc TOP 32 un TOP 16 kārtu uzvarām latviešiem nācās tikties jau ¼ finālā. Tīra cīņa starp abiem gan diemžēl neiznāca, jo Gvido spēkratam parādījās tehniskas problēmas. „Jau kvalifikācijas beigās parādījās problēmas un auto vienkārši „necēla". Sacīkstēs līdz TOP 8 viss bija ok, bet tad auto atkal sāka „gurt" un nācās piekāpties," tā tehniskās problēmas raksturo Elksnis. Atbraucot mājās gan defekts - divos cilindros nebija kompresijas - tika atklāts un jau novērsts.

Pēc uzvaras pār Elksni Blušam arī tālākā sacensību gaita bija veiksmīga, jo tika izcīnītas vēl divas uzvaras (finālā pret baltkrievu Sergeju Saku), kas nozīmēja arī triumfu Krievijas drifta čempionāta otrajā posmā. „Gāja diezgan gludi, un, neraugoties uz 35 grādu karstumu, tehnika strādāja labi. Pirmajā posmā nesanāca, tagad sanāca, sezona iesākusies labi," savu uzvaru komentē Blušs. Taujāts par mērķiem Minskā, Baltkrievijā, Kristaps atbild: „Maksimāli daudz punkti jāsavāc un nedrīkst pieļaut muļķīgas kļūdas, kas pagājušajā gadā neļāva iegūt titulu. Pietiek būt otrajam!"


Blušs finālā sekojot Sakam. Foto: RDS

Arī Gvido, kurš uzvarēja pirmo EEDC posmu Rīgā, atzīst, ka uz Baltkrieviju dodas pēc kausa: „Neesmu trāpījis vēl augstāk par piekto vietu Minskā, tādēļ gribu lauzt šo tradīciju. Šī trase man ir viena no mīļākajām, tādēļ uz turieni dodos ar vispozitīvākajām emocijām. Esmu sagatavojies gan slapjam, gan sausam laikam un gribu parādīt visiem ātru un skaistu driftu. Iešu uz maksimālo rezultātu, pēc maksimālajiem punktiem."
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png