profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Eglītes sīvākais konkurents dodas uz ASV, lai startētu presitžākajās drifta sacensībās

Artūrs Virbulis 20.05.2014 - 19:32 Eglītes sīvākais konkurents dodas uz ASV, lai startētu presitžākajās drifta sacensībās
Juha Rintanens pagājušā gada Drift Allstars posmā Rīgā. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Pirms vairākiem gadiem Drift Allstars seriāls Latvijas pilotiem likās kaut kas neaizsniedzams, tomēr tagad mūsu pašu Jānis Eglīte ir šī seriāla vicečempions. Un tagad par nelielu soli mums tuvāk pavirzījies arī pasaulē spēcīgākais drifta seriāls Formula D, jo soms Juha Rintanens, ar kuru latviešu braucēji dažādos seriālos ir aizvadījuši aizraujošas cīņas, dosies uz ASV, lai piedalītos četros pēdējos Formula D 2014. gada sezonas posmos.


Rintanens 2011. gada NEZ drifta sacīkstēs Rīgā. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

30 gadus vecais soms uzskatāms par vienu no labākajiem un pazīstamākajiem drifteriem Eiropā, jo viņš jau vairākus gadus startē dažāda mēroga Eiropas drifta seriālos. Savas karjeras laikā Rintanens spējis izcīnīt Somijas un Drift Allstars čempiona titulus, tāpat viņš ir arī pirmo NEZ drifta čempionāta sacensību uzvarētājs (2011. gadā Rīgā). Arī šosezon somu braucējs jau bija redzams Rīgā, kad viņš auto testēšanas nolūkos startēja maijā sākumā notikušajā EEDC posmā.

Pēc pagājušā gada Drift Allstars titula, somu pilots ir gatavs spert nākamo soli un doties meklēt laimi pāri okeānam. Viņa zeltītais Nissan 200SX (S14a) jau ir devies ceļā un konteinerā kuģo uz Ņujorku, ASV, savukārt pats braucējs vēl šobrīd liek lietā visus spēkus, lai savāktu nepieciešamo finansējumu startam četros Formula D posmos.


Juha Rintanens. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Rintanena plānos ietilpst sekojoši četri posmi:
4. posms, 20.-21. jūnijs, Wall Speedway, New Jersey
5. posms, 18.-19. jūlijs, Evergreen Speedway, Washington
6. posms, 12.-13. septembris, Texas Motor Speedway, Texas
7. posms, 10.-11. oktobris, Irwindale Speedway, California

Paziņojumā, kas izplatīts, Rintanena komanda skaidro, ka „mēs uzņemamies milzīgu finansiālu risku, tādēļ mēs ceram uz jūsu visu palīdzību". Ir izveidotas dažādas atbalstīšanas pakotnes, par kurām sīkāku informāciju var iegūt braucēja mājaslapā www.juharintanen.com. Mazākais ieguldījums aptver 150 eiro, savukārt komandas galvenajam sponsoram būtu jāšķiras no 20 000 eiro.


Rintanens cīņā pret Eglīti pagājušā gada Drift Allstars posmā Rīgā. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Būs interesanti vērot, kā vienam no Eiropas labākajiem braucējiem, ar kuru Jānis Eglīte un citi latviešu piloti ir cīnījušies kā līdzīgs ar līdzīgu, veiksies pasaules spēcīgākajā drifta seriālā. Go4speed Rintanenam novēl veiksmi lielajā ASV piedzīvojumā, kā arī somu braucēja iespaidā ziņosim par visiem atlikušajiem Formula D posmiem. Atgādināsim, ka Kristaps Blušs pirms sezonas intervijā atzina, ka viņa mērķis ir tuvāko gadu laikā startēt Formula D sacīkstēs.

Rintanena 2014. gada sezonas video relīze:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png