profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Drift Allstars atklāšanā Eglīte otrais, Jēkabsonam pamatīga avārija (FOTO)

Artūrs Virbulis 19.05.2014 - 23:50 Drift Allstars atklāšanā Eglīte otrais, Jēkabsonam pamatīga avārija (FOTO)
Jānis Eglīte. Foto: lac.foto

Aizvadītajā nedēļas nogalē Londonā, Lielbritānijā, norisinājās prestižākā Eiropas drifta seriāla - Drift Allstars - sezonas atklāšanas posms. Starp spēcīgākajiem Eiropas pilotiem ļoti labu sniegumu rādīja Jānis Eglīte un Ingus Jēkabsons, kuri abi spēja aizcīnīties līdz labāko četriniekam.

Sestdienā piloti speciāli izveidotajā trasē aizvadīja treniņus, savukārt svētdien Londonā risinājās gan kvalifikācija, gan finālu braucieni. Kvalifikācijā labāko sniegumu uzrādīja „Budmat Auto" piloti, poļi Pjotrs Viečeks un Dāvids Karkosiks, savukārt Eglītei un Jēkabsonam trešā un attiecīgi septītā pozīcija. Jāatzīmē, ka kvalifikācijā tandēmu braucieniem kvalificējās 16 labākie piloti.


Uzvarētājs Pjotrs Viečeks. Foto: lac.foto

TOP 16 fināli iesākās ar aizraujošām cīņām, jo jau pirmajā kārtā no tālākajām sacīkstēm izstājās divi piloti no favorītu loka - Naidžels Kolfers un 2011. gada čempions Džeimss Dīns. Ja Kolfers pieļāva muļķīgu kļūdu un tandēmā pret Martinu Ričardu apdzina savu konkurentu, tad Dīna auto piemeklēja tehnisks defekts. Iespaidīgs tehnisks defekts padevās arī ungāru pilotam Adamam Negi, kura BMW brauciena laikā no virsbūves izlūza aizmugurējais tilts.

Arī latviešu TOP 16 braucieni bija notikumiem pilni, jo iesildīšanās braucienā pret Jēkabsonu nokrita ritenis, savukārt Eglītes konkurents līdera braucienā ieslīdēja betonos un bez īpašas cīņas atdeva uzvaru latviešu braucējam. Jēkabsons pret Iļjuku, kura auto pēc finiša aizdegās, nobrauca ievērojami labāk un arī iekļuva starp astoņiem labākajiem.


Jēkabsons sekojot Iļjukam. Foto: lac.foto

Interesantie notikumi turpinājās arī TOP 8 kārtā, jo viens no sacensību favorītiem - Kristers Halvorsons tandēmā pret vietējo Denu Čepmenu, kurš sacīkstēs startēja ar, iespējams, vājāko automobili, sagriezās un piedzīvoja zaudējumu. Pārsteigums visiem bija arī mirklis, kad polis Dāvids Karkosiks pirmajā braucienā pret Jēkabsonu neuzsāka sānslīdi un attiecīgi par to saņēma 0 punktus. Iespējams, viņš domāja, ka tas ir iesildošais brauciens, tomēr jebkurā gadījumā šī kļūda bija liktenīga un pusfinālā iekļuva Jēkabsons.


Eglīte vien pāris centimetru attālumā no Šenehena. Foto: lac.foto

Eglītei sava vieta pusfinālā bija jāizcīna labā cīņā, jo pretī viņam stājās 14 gadus jaunais Džeks Šenehens. Eglīte pirmajā braucienā bija vadošajā lomā un Šenehens aizvadīja samērā labu sekojošo braucienu, tomēr, mainoties lomām, Eglīte kārtējo reizi pierādīja savu izcilo sekošanas prasmi un pārlecinoši uzvarēja.

Pirmajā pusfinālā kvalifikācijas uzvarētājs Viečeks pārspēja Čepmenu, kurš nedaudz ieslīdēja sienā, savukārt otrajā pusfinālā savā starpā tikās abi latviešu braucēji. Pirmajā braucienā sekojot Jēkabsons nespēja tikt līdzi Eglītei, savukārt otrais brauciens latviešu faniem izvērtās dramatisks. Vispirms Ingus ar auto priekšu samērā stipri ieslīdēja betonos, savukārt brauciena turpinājumā Eglītes jaunajam auto uzsprāga dzinējs.


Jēkabsona auto pēc avārijas. Foto: lac.foto

Tādējādi Londonā izpalika cīņa gan par pirmo, gan par trešo vietu, un Eglīte uz pjedestāla kāpa kā otrais, bet Jēkabsonam beigās ceturtā vieta. Uz pjedestāla uzvarētājs Viečeks, kurš visu dienu aizvadīja iespaidīgus braucienus, atzina, ka labprāt būtu cīnījies pret Eglīti, tomēr šo cīņu abi "sarunāja" atlikt uz nākamo posmu.

Drift Allstars pirmā posma rezultāti:
1. Pjotrs Viečeks (Polija), Nissan 200SX (S14)
2. Jānis Eglīte (Latvija), BMW 3. sērija (E46)
3. Dens Čepmens (Lielbritānija), Nissan 200SX (S14)
4. Ingus Jēkabsons (Latvija), BMW 5. sērija (E34)

Video ar latviešu sniegumu Londonā:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png