profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Drifta sezonas atklāšanas treniņā Biķerniekos tiek uzmests kūlenis (FOTO)

Artūrs Virbulis 10.05.2014 - 05:51 Drifta sezonas atklāšanas treniņā Biķerniekos tiek uzmests kūlenis (FOTO)
Raimonda Freimaņa auto pēc avārijas. Foto: Go4speed

Piektdien, 9. maijā, Biķernieku trasē norisinājās Latvijas PRO drifta čempionāta un Latvijas drifta kausa sezonas atklāšanas oficiālie treniņi, kas iesākās ar Street klases pilota Raimonda Freimaņa kūleni, bet noslēdzās ar Latvijas, Lietuvas un Igaunijas PRO pilotu sānslīdēm.

Laika apstākļi nelutināja nedz braucējus, nedz skatītājus, jo visu dienu ar atsevišķiem pārtraukumiem lija lietus. Pilotiem tas trasi padarīja īpaši slidenu, tāpat arī vairākās vietās izveidojās peļķes, savukārt skatītājiem nācās iztikt bez dūmiem.


Raimonda Freimaņa kūlenis. Foto: Go4speed

Braucēju skaits gan iespaidīgs, jo šodien tiks aizvadīti vairāki drifta posmi vienlaikus - Latvijas PRO drifta čempionāta pirmais posms, Lietuvas drifta čempionāta otrais posms, Igaunijas drifta čempionāta otrais posms, kā arī Latvijas drifta kausa pirmais posms. Tādējādi trasē varēs redzēt visu trīs Baltijas valstu drifterus.

Atgriežoties pie treniņa, jāatzīmē, ka tajā piedalījās ap 25 PRO pilotiem un vēl vairāk drifta kausa Street un ProAm klašu braucēji. Visneveiksmīgāk treniņš izvērtās drifta kausa Street pārstāvim Raimondam Freimanim, kurš izslīdēja no trases, ar aizmugurējo kreiso riteni iedūrās (lietus izraisītajā) mīkstajā zemē un uzmeta kūleni. Par laimi, tas notika pie maza ātruma, līdz ar to braucējs šajā negadījumā necieta un arī automašīnu pa nakti bija plānots salabot un startēt.


Lietuvas un Igaunijas PRO piloti. Foto: Latvian Drift

Slapjajā trasē stabilu un agresīvu sniegumu rādīja tādi Latvijas drifteri kā Ēriks Ulass, Raivis Graudiņš, Ingus Jēkabsons un Kristaps Sapals, tomēr arī labākie lietuviešu un igauņu pārstāvji pretējo Biķernieku trases konfigurāciju apguva visai ātri. Starp kaimiņvalstu pilotiem īpaši izcelt var lietuvieti Andriusu Vasiļiauskas, kurš ar savu 600 Zs attīstošo 3. sērijas BMW spēja turēt līdzi pašmāju braucējiem.

Uz Biķerniekiem regulēt un testēt savu jauno drifta BMW bija ieradies arī Elvijs Ķezis, tomēr tehnisku problēmu dēļ viņš trasē nemaz neparādījās. Mehāniķi strādāja pie šo problēmu novēršanas, tomēr vēl nebija zināms, vai Ķezis sacīkstēs varēs startēt. Trasē nebija redzami arī Edmunds Ērglis un Ivo Cīrulis, tomēr viņi šodienas sezonas atklāšanā plāno piedalīties.

Sacensību atklāšana šodien paredzēta 15:00, savukārt PRO klašu tandēmu sākums noteikts uz 18:50. Apbalvošana un sacensību noslēgums plānots ap 20:45.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png