profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

EEDC uzvarētājs Elksnis skaidro strīdīgo došanos pie tiesnešiem (VIDEO)

Artūrs Virbulis 07.05.2014 - 19:06 EEDC uzvarētājs Elksnis skaidro strīdīgo došanos pie tiesnešiem (VIDEO)
Gvido Elksnis. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Aizvadītajā nedēļas nogalē Rīgā risinājās Austrumeiropas drifta čempionāta (EEDC) atklāšanas posms, kurā triumfēja pagājušā gada čempions Gvido Elksnis. Ceļš līdz uzvarai gan nebija viegls, jo par diskusijām gan tiesnešu, gan līdzjutēju vidū gādāja Elkšņa un Raivja Graudiņa ¼ fināla duelis. Lai noskaidrotu šo situāciju, aptaujājām gan abus iesaistītos pilotus, gan arī EEDC tiesnesi Mantasu Kuzmarski.

Iepriekš minētā dueļa pirmajā braucienā vadošajā lomā bija Elksnis, kuram Graudiņš labi spēja sekot. Tomēr neskaidrības sākās otrajā braucienā, kad Elksnis, sekojot Graudiņam, pirmajā līkumā izslīdēja no trases. Tiesneši pēc šī brauciena lēma par labu Graudiņam, jo Elksnis ar visiem riteņiem pameta trasi, kas automātiski nozīmēja 0 punktus otrajā braucienā.


Elksnis (vadībā) pret Graudiņu. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Pagājušā gada čempions gan ar šo situāciju nebija mierā un devās pie tiesnešiem ar video ierakstu no sava auto, skaidrojot, ka konkurents iemetiena brīdī esot pārāk ilgi noturējis stāvbremzi. Pēc šī video noskatīšanās tiesneši savu lēmumu mainīja, atņemot Graudiņam uzvaru un lemjot par pārbraucienu abu pilotu starpā. Pārbraucienā Gvido rupjas kļūdas nepieļāva un attiecīgi izcīnīja uzvaru.

„Es varu komentēt šādi: tajā brīdī, kad braucu aiz Raivja, tā bija viņa kļūda. Viņš nosēdēja uz maza ātruma - 122 km/h - iemetienā pārāk ilgi uz stāvbremzes. Tā nevar. Publicēšu video, kurā būs reāli redzams (red.piez. video skatīt zemāk). Savukārt man vēl ir jautājums par to pārbraucienu, pēc kura, ja godīgi, es nebiju pārliecināts, ka tikšu tālāk, jo nebija tīrs man tas brauciens. Bet tiesneši lēma savu," tā šo divdomīgo situāciju komentē Gvido Elksnis.


Raivis Graudiņš. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Taujāts par to, vai izlidošana no trases bija izvairīšanās no sadursmes, Elksnis atbild pārliecinoši: „Jā, jā, jā. Es iedevu viņam distanci, un tajā brīdī, kad man bija jāsāk ķert, izrādās, ka viņš bremzēja visu laiku ar stāvbremzi no 120 km/h. Tur principā bija jābūt kontaktam. Es domāju, ka jāmēģina sadzīvot kopā draudzīgi, jo tas ir drifts un ne jau es kaut ko lemju, bet tiesneši. Gribēju pastāvēt uz savu un pateikt, ka tā nebija mana vaina izlidojot."

Graudiņš savu ilgo bremzēšanu ar stāvbremzi skaidro ar to, ka gribējis izslīdēt līdz pirmā līkuma ārmalai, jo tiesneši sapulcē bija norādījuši, ka jābrauc pa ideālo trajektoriju, kas pirmajā līkumā ir ārmalā. „Gvido līdz šim bijis mans piemērs driftā un apsveicu viņu ar uzvaru, bet viņa vietā es nebūtu tā darījis," Elkšņa skriešanu pie tiesnešiem komentē Raivis Graudiņš.


EEDC galvenais tiesnesis Mantas Kuzmarskis. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Latvijā labi zināmā EEDC tiesneša Mantasa Kuzmarska komentārs par Elkšņa un Graudiņa tandēmu pēc sacīkstēm bija sekojošs: „Jā, šī cīņa bija ar pretrunām. Mums bija arī šaubas pirms pirmā lēmuma paziņošanas (kurā Graudiņš tika pasludināts par uzvarētāju), bet mēs nezinājām, ka Gvido mašīnā ir kamera. Galvenais iemesls ir tāds, ka Graudiņam starp TOP 8 braucējiem bija lēnākais iemetiens un viņam pēc iemetiena vajadzēja uzreiz dot gāzi, bet viņš vēl turēja stāvbremzi līdz pat līkuma vidum. Un to varēja redzēt tikai no aizmugurē braucošā auto video."

„Gvido izlidošana bija mēģinājums izvairīties no kontakta un pretinieka izsišanas no trases. Pārbrauciens bija vēl viena iespēja abiem braucējiem, lai parādītu sevi no labākās puses, un tā arī notika," lēmuma mainīšanu un pārbrauciena pasludināšanu skaidro EEDC tiesnesis.

Elkšņa un Graudiņa strīdīga tandēma video:
Komentāri
HGK 15.05.2014 10:14
>>>ropazi
visiem ir tiesības uz savu viedokli, bet šis gan ir seklāks par sēkli)))
ropazi 08.05.2014 09:12
Graudiņam bija visas tiesības turēt rokasbremzi ilgāk tas ir viņa stils utt.tā nav viņa kļūda video tas ir skaidri redzams.
EEDC rīko krievi,abi pirmās vietas ieguvēji brauc krievu komandā Evils Empire,plus vēl šo posmu rīko HGK ar abiem Blušiem priekšgalā,pirmās vietas sadala naudas balvu,un skaidrs ka reālu naudu abi 1 un 2 vietas ieguvēji nedabū,bet dabū par to labas vietas posmā kopvērtējumā un beigās arī kopējā kopvērtējumā.Čomu pasākums kur nauda spēlē savu lomu...
Diemžēl tas jau bija redzams pagājušajā gadā kad bija atbraucis Ryans Turks kuram piešķīra uzvaru kaut gan trases vidū izbrauca taisni,šis pasākums paliek negodīgs un nesaistoš,dalībniekiem viela pārdomām vai vispār vajaga startēt šajā čempionātā...
susurs 07.05.2014 23:13
Elksnim nu gan nav miera.Tāda attaisnošanās,ka smiekls nāk.
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png