profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Formula D čempiona titulu izcīna BMW pilots Essa (FOTO)

Artūrs Virbulis 14.10.2013 - 19:30 Formula D čempiona titulu izcīna BMW pilots Essa (FOTO)
Maikls Essa. Foto: Formula D

Aizvadītajā nedēļas nogalē ASV Irvindeilas trasē ar grandiozām fināla sacensībām noslēdzās Formula D drifta seriāla sezona. 20 000 skatītāju priekšā uzvaru posmā izcīnīja japānis Daigo Saito, tomēr par spēcīgākā drifta seriāla 2013. gada čempionu kļuva ar BMW M3 braucošais Maikls Essa.

Ar reālām iespējām uzvarēt čempionātu pēdējā posmā devās trīs piloti - kopvērtējuma līderis Maikls Essa, otrajā vietā esošais Kriss Forsbergs (2009. gada Formula D čempions) un norvēģis Fredriks Aasbo. Ar uzvaru kvalifikācijā un pārējo divu pretendentu ne pārāk veiksmīgo startu kvalifikācijā Essa sev bija nodrošinājis vislabāko pozīciju cīņā par titulu. Labs rezultāts kvalifikācijā arī Vonam Gitinam Jr. (2. vieta) un Latvijā pabijušajam Raienam Turkam, kurš trešais.

Essa, Forsbergs un Aasbo TOP 32 kārtā pārspēja savus pretiniekus un iekļuva labāko sešpadsmitniekā. Šajā brīdī gan notika interesants pavērsiens, jo Essas BMW piemeklēja dzinēja defekts, kas viņam liedza iesaistīties tālākajā cīņā. Tādējādi „mačbumba" nonāca Forsberga rokās, kurš TOP 16 kārtā pārspēja lietuvieti Aurimas Bakči. ¼ finālā jeb TOP 8 gan sekoja zaudējums pret pagājušā gada čempionu un vēlākā posma uzvarētāju Daigo Saito, kas nozīmēja, ka savu pirmo Formula D čempionu titulu vēl pirms pusfinālu sākuma bija izcīnījis Maikls Essa. Zīmīgi, ka šis Formula D ir arī pirmais tituls automašīnai, kas ražota Eiropā. Zaudējumu TOP 8 piedzīvoja arī Fredriks Aasbo.


Forsbergs (priekšā) zaudē Saito. Foto: Formula Drift

Līdz pusfinālam bija aizcīnījušies jau iepriekšminētais Saito, viņa komandas biedrs, vēl viens japāņu pilots Robijs Nišida, Forests Wangs un Tailers Makvarijs. Pirmajā pusfinālā Saito izslēdza Nišidu, bet duelī starp Wangu un Makvariju pārāk izrādījās ar Chevrolet Camaro braucošais Makvarijs. Cīņā par trešo vietu labāku sniegumu parādīja Forests Wangs, kurš tādējādi izcīnīja savu pirmo Formula D pjedestālu karjerā. Finālā otrajā braucienā kļūdu pieļāva un sienā ieskrēja Makvarijs, pēdējo šīs sezonas uzvaru izcīnīja Daigo Saito. Šī uzvara viņam ļāva arī kopvērtējumā pacelties uz trešo vietu, no pirmā trijnieka izstumjot norvēģi Aasbo.

„Šajā pasākumā es vēlējos pierādīt, ka šī sezona nav bijusi nejaušība. Sēdēšana malā gan nebija tas, kā es gribēju, lai šis pasākums notiktu, bet diemžēl tieši tas šovakar notika. Formula Drift čempiona tituls vienmēr ir bijis mans mērķis un es esmu ļoti satraukts. Šeit ir tik daudzi lieliski braucēji un komandas, tādēļ sacensties ar viņiem vien ir gods. Mēs ceram, ka šo impulsu varēsim paņemt līdz uz nākamo sezonu un izcīnīt vēl uzvaras," tā par savu pirmo Formula D čempiona titulu Maikls Essa.

Formula D 7. posma rezultāti:
1. Daigo Saito, Lexus SC430, 101 punkts
2. Tailers Makvarijs, Chevrolet Camaro, 92 punkti
3. Forests Wangs, Nissan 200SX (S14), 80 punkti

Formula D 2013. gada kopvērtējums:
1. Maikls Essa, BMW M3, 555.5 punkti
2. Kriss Forsbergs, Nissan 370Z, 538 punkti
3. Daigo Saito, Lexus SC430, 510.5 punkti
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png