profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latviešu drifteris Eglīte izcīna Drift Allstars vicečempiona titulu

Artūrs Virbulis 29.09.2013 - 19:43 Latviešu drifteris Eglīte izcīna Drift Allstars vicečempiona titulu
Jānis Eglīte. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Šodien, 29, septembrī, Poznaņas trasē Polijā tika aizvadīts sestais un noslēdzošais Drift Allstars European Series posms. Tajā otrajā vietā kopvērtējumā esošs un ar labām iespējām uz titulu devās latviešu pilots Jānis Eglīte. Viņa galvenie konkurenti bija seriāla līderis Juha Rintanens un trešajā vietā esošais Dāvids Karkosiks.

Posmā, kurā paralēli norisinājās arī spēcīgā Polijas drifta čempionāta piektais un pēdējais posms, startēja ievērojams dalībnieku daudzums (sacīkstēm bija reģistrējušies vairāk nekā 70 piloti). Līdz ar to iekļūšana finābraucienos jeb TOP 32 jau bija puse no uzvaras. Diemžēl no pieciem latviešiem fināliem kvalificējās vien Jānis Eglīte (18. vieta) un Ingemārs Jēkabsons (28. vieta), Elvijam Ķezim, Oskaram Bredikam un Ventam Pečakam sacensības bija beigušās jau pēc sestdienas kvalifikācijas.   

Pirmo kvalifikācija trijnieku veidoja poļu sastāvs - pirmais kvalifikāciju meistars Pāvels Trela, otrais Marcin Carzasty, bet trešais Marcin Mospinek. Svētdienā notiekošie finālbraucienos iesākās ar pamatīgiem pārsteigumiem, jo jau pirmajā TOP 32 kārtā no tālākajām sacensībām izkrita divi no galvenajiem titula pretendentiem - Juha Rintanens un Dāvids Karkosiks. Kā vienīgais no pirmā trijnieka TOP 16 iekļuva Jānis Eglīte, kuram uz šo kārtu pievienojās arī Ingemārs Jēkabsons.


Sacensību uzvarētājs Marcin Carzasty. Foto: STW

Pēc Rintanena un Karkosika izkrišanas Eglītei vajadzēja vien uzvarēt savu TOP 16 pretinieku Marcin Carzasty, lai kļūtu par spēcīgākā Eiropas drifta seriāla - Drift Allstars - čempionu. Lai arī latviešu pilots nobrauca labi un pēc daudzu līdzjutēju domām pat labāk, tiesneši lēma par labu uzvarai poļu braucējam. Šis Eglītes zaudējums nozīmēja, ka par 2013. gada Drift Allstars čempionu tika kronēts soms Juha Rintanens.

TOP 16 kārtā no tālākās cīņas diemžēl izkrita arī Ingemārs Jēkabsons, tādējādi pa ilgiem laikiem Drift Allstars TOP 8 jeb ¼ fināls norisinājās bez latviešu līdzdalības. Precīzāk, visu labāko astotnieku veidoja mājnieku poļi, pierādot, ka Polija ir spēcīgākā drifta valsts Eiropā. Pirmo vietu finālā pret Pāvelu Trelu izcīnīja Marcin Carzasty, savukārt uz trešā goda pjedestāla pakāpiena kāpa Krzystof Romanowski.   

Drift Allstars 6. posma rezultāti: 
1. Marcin Carzasty (PL), Nissan 200SX (S14) 
2. Pāvels Trela (PL), Opel GT 
3. Krzystof Romanowski (PL), BMW 3. sērija (E30)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png