profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latviešu drifteri kopā izklaidējas Grieķijā, Blušs izcīna otro vietu brīvdienu sacīkstēs (FOTO)

Artūrs Virbulis 24.09.2013 - 21:19 Latviešu drifteri kopā izklaidējas Grieķijā, Blušs izcīna otro vietu brīvdienu sacīkstēs (FOTO)
Foto: Aris Myridakis

Lai arī oficiālā Austrumeiropas drifta čempionāta sezona ir beigusies, un par EEDC čempionu šogad kļuvis Gvido Elksnis, šī čempionāta organizatori parūpējušies par diviem papildus šova un izklaides posmiem Grieķijā. Pirmais no tiem tika aizvadīts jau pagājušajā nedēļas nogalē Krētā.

Austrumeiropas seriāla organizatori šos divus posmus dēvē par EEDC brīvdienām, un tādas tās patiešām ir, jo uz šiem posmiem Grieķijā kopīgi atpūsties devušies gan labi zināmie tiesneši un EEDC organizatori Haiko un Mantas, gan arī četri no vadošajiem Austrumeiropas pilotiem - Gvido Elksnis, Kristaps Blušs, ukrainis un pagājušā gada čempions Dmitrijs Iļjuks un krievs Sergejs Kabargins.

Grieķijā viņiem jāsacenšas ar vietējiem braucējiem, kuri kuplā skaitā pieņēmuši izaicinājumu sacensties ar labākajiem Austrumeiropas pilotiem. Vairāk nekā 30 braucēju konkurencē pirmo vietu kvalifikācijā izcīnīja Sergejs Kabargins, otrajā vietā Gvido Elksnis, bet trešais Dmitrijs Iļjuks. Blušs pēc kvalifikācijas ieņēma sesto vietu, sev sākotnēji priekšā palaižot grieķus Nikolasu Pataku un Pamposu Karalampousu.


Blušs ar uzvarētāju Iļjuku. Foto: Aris Myridakis

Tandēmu braucienos latviešiem viss gāja kā pa diedziņu, jo abi no TOP 32 spēja aizcīnīties līdz labāko astotniekam. Tur diemžēl gan Elksnim un Blušam jau ceturto reizi šosezon nācās sacensties savā starpā. Pārāks šoreiz izrādījās Blušs, tādējādi sezonas mačos izlīdzinot rezultātu līdz divām uzvarām katram. Blušam uzvara arī pusfinālā, tomēr finālā zaudējums Iļjukam un beigās otrā vieta.

Noteikti gan, ka neviens no Austrumeiropas pilotiem par šādiem iznākumiem neskuma, jo galvenais uzsvars šajā braucienā ir uz atpūtu un labu laika pavadīšanu. Otrais un noslēdzošais EEDC brīvdienu posms notiks jau šajā nedēļas nogalē Lamias lidlaukā, Grieķijas vidienē.
Komentāri
eerglis2 25.09.2013 16:55
Piekto reizi nevis ceturto, EEDC Lietuva - Bluš uzvar, EEDC - Ungarija (Trackwood) - Elksnis labāks, NEZ Rīga - Elksnis uzvar, EEDC Ukraina - Bluš uzvar un tagad Grieķija EEDC br;ivdienas - Bluš labāks... 2:3 Bluša labā
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png