profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijas drifta noslēgumā uzvar un titulu izcīna Ulass

Artūrs Virbulis 21.09.2013 - 22:36 Latvijas drifta noslēgumā uzvar un titulu izcīna Ulass
Ēriks Ulass. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Šodien, 21. septembrī, Biķernieku trasē norisinājās Latvijas drifta kausa piektais un noslēdzošais posms. Street klasē uzvaru izcīnīja Dainis Akmentiņš, titulu ieguva Reinis Frīdbergs, savukārt ProAm ieskaitē sīvā cīņā pirmā vieta un uzvara kopvērtējumā Ērikam Ulasam.

Laika apstākļi Biķernieku trasē nedz skatītājus, nedz braucējus nelutināja, jo dienas pirmajā pusē bija mākoņains un neiztika arī bez lietus. Par laimi uz dienas otro pusi laiks noskaidrojās un finālbraucienus jau varēja aizvadīt sausā trasē. Street klasē uz starta stājās 26 piloti, no kuriem pēc kvalifikācijas finālā iekļuva labākie 16. ProAm ieskaitē piedalījās 43 braucēji, kuriem bija jāsacenšas par iekļūšanu TOP 32 finālbraucienos.

Labākie Street kvalifikācijā bija Raimonds Freimanis, Ervīns Žuks un Dainis Akmentiņš, savukārt ProAm pēc kvalifikācijas pirmajā vietā ierindojās Kristaps Sapals, Raivis Graudiņš un Ērikas Ulass. Jāatzīmē, ka ProAm uz fināliem kvalificējās 29 braucēji, līdz ar to visi trīs iepriekšminētie jau automātiski iekļuva TOP 16 kārtā.

Street klasē jau vienu posmu pirms beigām Latvijas drifta kausu bija izcīnījis Reinis Frīdbergs, līdz ar to viņam šis pēdējais posms vairs neko neizšķīra. Frīdbergs no cīņas par pirmajām vietām TOP 8 kārtā izkrita pret vēlāko uzvarētāju Daini Akmentiņu, kurš finālā pārspēja Ediju Lūkinu.


Dainis Akmentiņš. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

„Bija jānosargā otrā vieta kopvērtējumā. Būtu pirmās sacensības nobraucis, būtu varējis arī cīnīties par pirmo vietu. Bet nu atstāsim pārējo uz nākamo gadu. Par sacensībām? Kļūdījās tie, kas mēģināja iemest caur sajūgu, nevis rokasbremzi. Kad es braucu pa priekšu, viņi mani nevarēja saķert. Šoreiz daudzi bija ātri un bija patīkami kopā braukt, piemēram, ar Freimani. Viņš forši ātri aizbrauca un varēja aiz viņa baudāmi pabraukt. Emocijas labas, tikt līdz pirmajai vietai bija punkts uz i," priecīgs par savu uzvaru un otro vietu kopvērtējumā ir Dainis Akmentiņš.

ProAm klasē cīņas teju visos braucienos bija ļoti sīvas un ne vienu reizi vien bija nepieciešami pārbraucieni, lai noskaidrotu uzvarētājus. Visa uzmanība, protams, bija vērsta uz trīs titula pretendentiem, t.i. Ēriku Ulasu, Raivi Graudiņu un Ingu Jēkabsonu. Visi trīs veiksmīgi aizcīnījās līdz labāko astotniekam, kurā iekļuva arī 14 gadus jaunais igaunis Kevin Pesur, Kārlis Graustiņš, Ervīns Ērglis, Voldemārs Siliņš un Didzis Kozlovskis.

Strīdīgs izvērtās tandēms starp Jēkabsonu un Ērgli, jo Jēkabsons nobrauca daudz tuvāku sekojošo braucienu, tomēr viņam tika piešķirts zaudējums par konusa nogāšanu trases beigu daļā. Pārējos tandēmos pie uzvarām tika un pusfinālā iekļuva Graustiņš, Graudiņš un Ulass. Tādējādi lielais sezonas fināls jau norisinājās pusfinālā, jo savā starpā tikās galvenie kopvērtējuma konkurenti Graudiņš un Ulass.

Ulass sekojošajā braucienā nobrauca tuvāk un iekļuva finālā. Līdz ar to šīs sezonas kopvērtējuma uzvarētājs jau bija skaidrs, atlika vien noskaidrot vietu sadalījumu posmā. Otrajā pusfinālā savā starpā tikās Ērglis un Graustiņš, un šeit pārāks izrādījās Graustiņš, kurš šajās sacīkstēs pirmo reizi startēja ar savu jauno BMW 344 drifta automobili. Cīņā par trešo vietu Graudiņš pārspēja Ērgli, kuram šīs šosezon bija pirmās un vienīgās drifta sacīkstes, savukārt finālā pārliecinoša uzvara Ulasam.


Raivis Graudiņš. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

„Protams, nebija viegli stress darīja savu, bija ļoti saspringta gonka. TOP 4 bija jābrauc pret Graudiņu un tā bija izšķirošā cīņa. Gāja smagi, neteikšu, ka baigi pārliecinoši vinnēju, bet tomēr nedaudz biju labāks. Prieks, prieks, prieks, neizmērojams, pat vārdu nav, kā to aprakstīt. Protams, ka gāju uz titulu un šī diena bija izšķiroša, jo visu sezonu cīnījāmies. Vinnējām un ir stimuls tālāk cīnīties un priecēt sevi, fanus un atbalstītājus," savu uzvaru posmā un kopvērtējumā komentē Ēriks Ulass.

„Viss bija kā tādā amerikāņu filmā par Ulasu (smejas). Viņam tur jābūt vismaz ceturtajam, man tur pirmajam, un kā vienmēr mums, protams, jātiekas pusfinālā. Tās trīs, četras minūtes, kas jāstāv startā (red. piez. pirms otrā brauciena ar Ulasu)...no sākuma esi priecīgs, tā kā baigi labs brauciens bija, pēc tam pamazām sāk pukstēt tā sirds. Un pēc tam priekšā tā amerikāņu filmu, tikai es esmu sliktais šoreiz (smejas). Bet beigās tomēr septīto reizi pēc kārtas uzkāpu uz pjedestāla. Neko labāku nevar gribēt visu laiku pa trešajām vietām sēžot, tā tas kopvērtējums arī aizgāja. Neviens cits nav vainīgs, pats tikai," dalītas jūtas par savu trešo vietu posmā un otro vietu kopvērtējumā ir Raivim Graudiņam.

Latvijas drifta kausa 5. posma rezultāti:
Street
1. Dainis Akmentiņš, BMW 328 (E30), 32 punkti
2. Edijs Lūkins, BMW 328 (E36), 28 punkti
3. Raimonds Freimanis, BMW 328 (E30), 24 punkti

ProAm
1. Ēriks Ulass, BMW 340 (E30), 32 punkti
2. Kārlis Graustiņš, BMW 344 (E30), 28 punkti
3. Raivis Graudiņš, BMW 340S (E30), 24 punkti
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png