profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Gvido Elksnis izcīna Austrumeiropas drifta čempiona titulu

Artūrs Virbulis 16.09.2013 - 05:59 Gvido Elksnis izcīna Austrumeiropas drifta čempiona titulu
Gvido Elksnis. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Svētdien, 15. septembrī, Ukrainā notiekošajā noslēdzošajā Austrumeiropas drifta čempionāta (EEDC) posmā uzvaru izcīnīja Kristaps Blušs. Finālā viņš pieveica Gvido Elksni, kuram gan ar šo rezultātu pietika, lai izcīnītu 2013. gada Austrumeiropas drifta čempiona titulu. Perfekto latviešu rezultātu noapaļoja Jānis Eglīte, kurš kāpa uz pjedestāla trešā pakāpiena.

Pirms pēdējā EEDC posma veseliem četriem braucējiem bija reāla iespēja izcīnīt šī gada Austrumeiropas čempiona titulu - latviešiem Gvido Elksnim, Jānim Eglītei, Kristapam Blušam un ukrainim Aleksejam „Čepam" Golovņam. Norises vieta un vietējais fanu atbalsts lika domāt, ka Golovņam būs zināmas priekšrocības cīņā pret latviešu spēcīgākajiem pilotiem.


Kristaps Blušs. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Kvalifikācijā „vietējā" faktors nostrādāja, jo no 27 finālos iekļuvušajiem pilotiem pirmo vietu izcīnīja tieši Čepa. Tiesa gan turpat aiz viņa otrajā un trešajā pozīcijā ierindojās Blušs un Eglīte. Nedaudz sliktāks rezultāts Elksnim, kurš gan pēc tandēmu egles ieraudzīšanas varēja priecāties par to, ka ar Blušu vai Eglīti viņš varētu tikties vien finālā. Tā kā TOP 32 kārtā iekļuva 27 braucēji, pirmais piecinieks, to starpā Golovņa, Blušs un Eglīte jau automātiski iekļuva nākamajā TOP 16 kārtā.

Jāatzīmē, ka kvalifikācija sestdien un arī vairums tandēmu braucienu svētdien notika slapjā trasē, liekot braucējiem braukt lēnāk un skatītājiem iztikt bez ierastajām dūmu vērpetēm. Elksnis savu vietu TOP 16 izcīnīja, pārspējot Andreju Govorovu. Pēc tam viņam pretī stājās Fēlikss Bekermans, tomēr arī šeit uzvara Latvijas pārstāvim. Blušs TOP 16 tika galā ar Vitāliju Liuti, savukārt Eglīte pārspēja Maksu Tvardovski.


Jānis Eglīte. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

TOP 8 jau sākās nopietnāka kalibra cīņas, jo savā starpā tikās abi tā brīža kopvērtējuma līderi - Golovņa un Elksnis. Līdz ar uzvaru un galvenā konkurenta izslēgšanu Elksnis pietuvojās lielu soli pretī tik ilgi kārotajam EEDC čempiona titulam. Tikmēr Blušs pieveica Denisu Lisčonoku, bet Eglīte Sergeju Kabarginu. Tādējādi visi trīs latviešu piloti grūtajos laika apstākļos bija aizcīnījušies līdz pusfinālam.

Pirmajā pusfinālā Elksnis pārspēja Vladimiru Marčenko, savukārt otrais pusfināls starp Blušu un Eglīti izvērtās visai līdzvērtīgs. Pirms Elkšņa iekļūšanas finālā gan Blušam, gan Eglītei bija vēl iespējas pacīnīties par čempiona titulu, tādējādi abi centās parādīt savu labāko sniegumu. Otrā finālista noteikšanai bija nepieciešams pat pārbrauciens, kurā labāks izrādījās Blušs. Lai arī pirms fināla jau bija skaidrs, ka par šī gada EEDC čempionu ir kļuvis ir Elksnis, Blušs nežēloja nedz sevi, nedz tehniku un ar stabilākiem braucieniem izcīnīja uzvaru posmā, nodrošinot sev arī Austrumeiropas vicečempiona godu.

EEDC 6. posma rezultāti:
1. Kristaps Blušs, BMW 3. sērija (E46)
2. Gvido Elksnis, BMW 328T (E36)
3. Jānis Eglīte, BMW 344S (E30)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png