profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

NEZ driftā fantastiski uzvar Elksnis, par Latvijas čempionu kļūst Eglīte (VIDEO)

Artūrs Virbulis 07.09.2013 - 21:40 NEZ driftā fantastiski uzvar Elksnis, par Latvijas čempionu kļūst Eglīte (VIDEO)
Gvido Elksnis. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Šodien, 7. septembrī, Biķernieku trasē norisinājās Ziemeļeiropas (NEZ) drifta čempionāta otrais posms, kurā fantastisku uzvaru pilnu tribīņu priekšā izcīnīja Gvido Elksnis. Latviešu pilots pārspēja somu Mika Kivi, savukārt trešā vieta, braucot ar Ingemāra Jēkabsona 6. sērijas BMW, Jānim Eglītei, kurš vienlaicīgi kļuva arī par Latvijas PRO drifta 2013. gada čempionu.

Visas dienas garumā valdīja PRO drifta sezonas noslēgumam atbilstoši laika apstākļi, t.i. gan skatītājus, gan braucējus lutināja silta atvasaras saule. Un, protams, pilnajām skatītāju tribīnēm sacensības nelika vilties, jo kopā uz starta stājās ap 50 dalībniekiem no sešām valstīm. Daļai no viņiem gan diena iesākās ne pārāk veiksmīgi, jo neskaitāmus automobiļus piemeklēja tehniski defekti, tāpat sadursmi treniņos savā starpā piedzīvoja Ivo Cīrulis un Raimonds Tihonovs.

Abi divi savus auto gan līdz kvalifikācijai spēja sataisīt, tomēr divi braucēju savus auto nespēja atdzīvināt, tādēļ pieņēma lēmumu startēt ar aizlienētiem auto. Elvijs Ķezis no krieva Andreja Konova aizņēmās „LAK-Y" darbnīcas būvēto Nissan 200SX (S15), savukārt soms Teemu Peltola ar slaveno dīzeļa Mercedes startēja ar soma Karro BMW.


Ar šo auto startēja Elvijs Ķezis. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Kvalifikācijā lielisku sniegumu demonstrēja pašmāju piloti, jo pirmās trīs vietas ieņēma braucēji no Latvijas - pirmais Jānis Eglīte, otrais Gvido Elksnis, bet trešais Ivo Cīrulis. Pēc šī rezultāta jau bija skaidrs, ka par šī gada Latvijas čempionu kļuva Eglīte, kuram šis jau trešais Latvijas tituls. Latviešiem kvalifikācija izrādījās ļoti veiksmīga, jo 17 no 18 pašmāju braucējiem spēja iekļūt starp labākajiem 32 un tādējādi startēt finālbraucienos.

Par pirmo pārsteigumu jau TOP 32 kārtā parūpējās Raivis Graudiņš, kurš pārspēja NEZ pirmā posma trešās vietas ieguvēju Ingemāru Jēkabsonu. Šajā pašā kārtā sacensības beidzās arī NEZ pirmā posma uzvarētājam, ar Ford Fiesta braucošajam Danielam Bjorkam, kurš piekāpās soma Simo Yli-Karro priekšā. Labi sevi parādīja Elvijs Ķezis, kurš ar aizlienēto Nissan kvalifikācijā izcīnīja 10. vietu, bet TOP 32 pārspēja igauni Raitu Lemberu. TOP 16 gan viņam pretī nāca Kristaps Blušs, pret kuru divas kļūdas un zaudējums.


Daniels Bjorks. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Par pārsteigumu negatīvā nozīmē TOP 16 parūpējās Ivo Cīrulis, kurš, pēc izciliem braucieniem pirms tam, braucienā pret igauni Martu Kuuvas, braucot pa priekšu, sagriezās un zaudēja. Spilgtākais ¼ fināla jeb TOP 8 brauciens norisinājās starp Gvido Elksni un Kristapu Blušu. Šajā Latvijā nu jau par klasiku kļuvušajā tandēmā pārāks izrādījās Elksnis, jo Blušs sekojot pieļāva automašīnas korekciju.

Bez šiem abiem līdz labākajam astotniekam bija aizcīnījušies arī Eglīte, Edmunds Ērglis, Mika Kivi, Graudiņš, Kuuvas un Fredriks Sjodins. Eglīte pārliecinoši pārspēja Ērgli, Kivi uzvarēja Graudiņu, kurš sagriezās, savukārt Sjodins tika galā ar Kuuvas. Tādējādi līdz pusfināliem bija aizcīnījušies divi latvieši - Eglīte un Elksnis - un divi skandināvi - Kivi un Sjodins.

Pusfinālā risinājās filmu cienīgi notikumi, jo pirmajā tandēmā Eglīte sekojot Kivi pienāca pārāk tuvu un sagriezās, piedevām izslīdot no trases un sabojājot automašīnas balstiekārtu. Otrajā pusfinālā pirmā līkuma pārmetienā zviedrs Sjodins stipri ieslīdēja betona apmalē, salaužot sava Nissan aizmugurējo balstiekārtu. Līdz ar to uz brīdi likās, ka cīņa par trešo vietu izpaliks, tomēr gan Eglīte, gan Sjodins spēja no citiem pilotiem aizņemties auto un iziet uz starta.


Jānis Eglīte. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Eglīte, kurš tajā brīdī jau bija kļuvis par Latvijas čempionu, no sava komandas biedra Ingemāra Jēkabsona aizlienēja viņa 6. sērijas BMW, savukārt Sjodins bija sarūpējis sev Džima Olofsona 3. sērijas (E30) BMW. Daudz labāk pie aizlienētā auto pierada Eglīte, kurš attiecīgi izcīnīja ļoti pārliecinošu uzvaru un trešo vietu.

Finālā Elksnis turpināja demonstrēt visas dienas gaitā rādīto stabilo un skaisto braukšanu, pārspējot somu konkurentu Mika Kivi. Pēc uzvaras Gvido atzina, ka beidzot atkal bija iegājis ritmā un varējis parādīt savu labāko sniegumu.

Avārijas, finālbraucieni un pirmo trīs vietu ieguvēju komentāri:


NEZ PRO drifta čempionāta 2. posma rezultāti:
1. Gvido Elksnis (LAT), BMW 328T (E36)
2. Mika Kivi (FIN), Toyota Altezza
3. Jānis Eglīte (LAT), BMW 344S (E30) / BMW 6. sērija (E24)

Latvijas PRO drifta čempionāta 6. posma rezultāti:
1. Jānis Eglīte, BMW 344S (E30), 32 punkti
2. Gvido Elksnis, BMW 328T (E36), 28 punkti
3. Ivo Cīrulis, BMW 3. sērija (E30), 24 punkti
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png