profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pamatīgs skandāls sašūpo pasaules spēcīgāko drifta seriālu

Artūrs Virbulis 06.09.2013 - 09:30 Pamatīgs skandāls sašūpo pasaules spēcīgāko drifta seriālu
Foto: Speedhunters

Negaidīti un skandalozi notikumi pagājušajā naktī norisinājušies pasaules spēcīgākajā drifta seriālā - amerikāņu Formula D čempionātā. Vonam Gitinam Jr. (Vaughn Gittin Jr.), kurš ir viens no populārākajiem un veiksmīgākajiem drifta pilotiem pasaulē, par tehnisko noteikumu neievērošanu piespriests 30 punktus noņemošs sods un papildus tam vēl 5000 dolārus liels naudas sods.

Nepilnības Gitina pilotētajā Ford Mustang spēkratā atklātas aizmugurējā balstiekārtā. Noteikumi paredz, ka „cietajam" aizmugurējam tiltam (tāds, kāds nāk Ford Mustang) nedrīkst mainīt tā stiprināšanas vietas, tomēr acīmredzot tieši šis punkts viņa automašīnas būvniecībā ir ticis pārkāpts. Interesanti, ka protests pret Gitinu esot ticis jau iesniegts šīs sezonas pirmajā posmā Longbīčā, tomēr lēmums sekojis vien tagad, divus posmus pirms sezonas beigām.

Bez punktu atņemšanas un 5000 dolāru lielā naudas soda, kuru Formula D pēc tam ziedos labdarībai, pie soda ticis arī kāds „Vaugh Gittin Jr. motorsports" komandas pārstāvis - viņam ļauts apmeklēt sezonas pēdējos divus posmus, tomēr viņš vairs nedrīkstot iesaistīties komandas lēmumu pieņemšanā.


Gitins Jr. priecājoties par savu otro vietu šī gada Longbīčas posmā. Foto: Formula D

Naudas sods šajā situācijā, protams, ir mazākā sāpe, jo līdz ar 30 punktu atņemšanu Gitins ir pamatīgi atkritis kopvērtējumā, ievērojami zaudējot savas pozīcijas cīņā par čempiona titulu. Viņš no ceturtās pozīcijas ir atkritis uz sesto, pie kam iepriekšējo 21 punkta deficīta vietā viņam tagad nu jau pietrūkst 51 punkts līdz līderim Krisam Forsbergam. Līdz ar šo sodu Gitinam priekšā aizspraukušies Fredriks Aasbo un Džastins Pavlaks.

Šīs ziņas komentāros ASV portālos jau izskanējušas dažādas baumas un sazvērestību teorijas, kuru centrā ir Gitina Ford Mustang būvētājs „Autosport Dynamics" jeb „ASD" un viens no pārstāvētākajiem riepu brendiem „Falken". Viena no versijām ir, ka Gitina automašīna jau no sākta gala neesot atbildusi tehniskajiem noteikumiem, tomēr, kamēr viņš braucis „Falken" komandā, šis trūkums esot ticis pieklusināts. Šogad amerikāņu drifta zvaigzne no „Falken" pārgājusi uz „Nitto" riepām un jau pirmajā posmā esot sekojis protests. Vai sakritība? Vairāki līdzjutēji un šī seriāla zinātāji domā pretēji.

Kamēr drifta fani visā pasaulē apspriež šo notikumu, tikmēr pats Vons Gitins Jr. viena no raksta komentāriem sniedzis savu redzējumu uz šo situāciju: „Sveiki visapkārt! Es sniegšu sīkāku komentāru, tiklīdz es būšu šo visu absorbējis. Šī situācija ir mulsinoša un ļoti tālu no apzinātas šmaukšanās vai jebkāda veida sportiskas priekšrocības." Viņš piebilst, ka šobrīd diemžēl neesot laika izplūst sīkumos, jo šobrīd atrodoties Eiropā un nodarbojoties ar „mūsu sportam" produktīvām lietām globālā līmenī.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png