profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Degoši auto, avārijas un latviešu zaudējums Eiropas drifta festivālā Ungārijā (FOTO)

Artūrs Virbulis 26.08.2013 - 19:20 Degoši auto, avārijas un latviešu zaudējums Eiropas drifta festivālā Ungārijā (FOTO)
Uzvarētājs Vlodarčiks. Foto: Alapos Foto

Pagājušajā nedēļas nogalē Mariapočā, Ungārijā, tika aizvadīts „Trackwood" drifta festivāls, kā ietvaros norisinājās Eiropas divu spēcīgāko seriālu posmi - Drift Allstars un Austrumeiropas drifta čempionāta (EEDC) piektie posmi. Avārijām un notikumiem bagātajās sacīkstēs triumfēja polis Mateušs Vlodarčiks, savukārt latviešu braucēji šoreiz bez pjedestāla.

Lielākās drifta sacensības Eiropā iesākās jau ceturtdien ar pirmajiem brīvajiem treniņiem, kas turpinājās arī piektdien. Jau treniņu laikā vairāki braucēji apskādēja savus automobiļus, to starpā arī latviešu pārstāvji. Kopā uz starta Drift Allstars/EEDC stājās 43 braucēji, no kuriem seši latvieši - Jānis Eglīte, Gvido Elksnis, Kristaps Blušs, Ingemārs Jēkabsons, Oskars Brediks un Vents Pečaks.


Degošais Čitipakhovjana auto. Foto: Alapos Foto

Sestdienā notikušajā kvalifikācijā augstāko rezultātu uzrādīja polis Pāvels Trela, aiz sevis atstājot vēl vienu poli Pjotru Viečeku un mūsu pašu Jāni Eglīti. Blušam astotais rezultāts, Elksnis un Jēkabsons ieņēma 24. un 25. pozīciju, Brediks kvalificējās kā 30., savukārt Pečakam 35. vieta un attiecīgi nekvalificēšanās TOP 32 fināla braucieniem. Arī kvalifikācijā turpinājās lielākas vai mazākas avārijas, kurās bija iesaistīti vairāki braucēji. Interesanti, ka ne avārijas, bet gan tehniska defekta (aizmugurējais reduktors) dēļ Drift Allstars līderis Juha Rintanens bija spiests pārkāpt no sava Nissan 200SX uz „Wisefab" BMW M3, ar kuru šosezon startē krievu pilots Fēlikss Čitipakhovjans.

Par papildus spriedzi jau tā kļūdas nepiedodošajā trasē parūpējās tas, ka finālbraucieni tika aizvadīti pa tumsu. Kā pirmie uz starta stājās Trela un Čitipakhovjans un jau pirmajā tandēmu braucienā pārsteigums - atraktīvais krievs no sacensībām izslēdza pirmo kvalifikācijas vietu un vienu no sacensību favorītiem Pāvelu Trelu. No latviešu viedokļa TOP 32 nebija īpaši veiksmīgs, jo jau pirmajā kārtā savā starpā tikās Jānis Eglīte ar Oskaru Brediku un Kristaps Blušs ar Gvido Elksni.


Blušs pret Elksni. Foto: Alapos Foto

Ja Eglītes un Bredika tandēmā pārliecinoša uzvara „Eglem", tad cīņa starp Blušu un Elksni turpinājās ne tikai uz trases, bet arī pēc tam pie tiesnešiem. Uzvaru izcīnīja Elksnis, tomēr, kā skaidroja Blušs, tad tiesneši neesot pamanījuši būtiskas Gvido kļūdas. Tādēļ viņš esot vērsies pie tiesnešiem un runājis par pārbraucienu, tomēr tā kā oficiāli uzvara jau bija iedot Elksnim, viņš šādam pārbraucienam nepiekrita. Drīzumā piedāvāsim abu pilotu viedokļus, kuros abi paskaidros savu skatu punktu uz šo tandēmu.

Interesants TOP 32 brauciens izvērtās Jēkabsonam, kuram uzreiz bija jāstartē pret Rintanenu. Pēc pirmajiem diviem braucieniem tiesneši piešķīra pārbraucienu, tomēr tajā somu līderis izrādījās pārāks. Tādējādi līdz TOP 16 kārtai bija tikuši vien divi latvieši, kuriem abiem pretī stājās spēcīgākie ukraiņi - Eglītei cīņa pret Dmitriju Iļjuku, bet Elksnim duelis ar Alekseju Golovņu. Eglīte izcīnīja uzvaru un iekļuva labāko astotniekā, savukārt Elksnim nācās piekāpties šogad ļoti spēcīgā Golovņas priekšā.


Eglīte pret Vlodarčiku. Foto: Alapos Foto

Bez Eglītes un Golovņas labāko astotniekā bija iekļuvuši arī krievs Sergejs Kabargins, polis Dāvids Karkosiks, brits Martins Ričards, polis Pjotrs Viečeks, soms Juha Rintanens un vēl viens polis Mateušs Vlodarčiks. Eglītei pretī nāca ar BMW E92 M3 braucošais Vlodarčiks, kurš Mariapočas trasē izrādījās labāks par latviešu pilotu. Tālāk Vlodarčikam būtu bijis jācīnās ar Rintanena un Viečeka dueļa uzvarētāju, tomēr abi divi piedzīvoja pamatīgu sadursmi, pēc kuras nedz viens, nedz otrs vairs nebija spējīgs salabot savu automašīnu. Tādējādi Vlodarčiks pēc uzvaras pār Eglīti jau automātiski iekļuva finālā.

Cīņa par iekļūšanu finālā gan notika starp Ričardu un Golovņu, kurš pirms tam bija uzvarējis Elksni. Ukrainis turpināja savu uzvaru gājienu arī pret Ričardu un iekļuva finālā, kur to jau gaidīja Vlodarčiks. Bez kontakta neiztika arī finālā, kur abi piedzīvoja nelielu sadursmi. Neraugoties uz to, tiesneši „Trackwood" drifta festivāla uzvarētāju varēja noteikt un par to kļuva polis Mateušs Vlodarčiks. Otrais attiecīgi Aleksejs Golovņa, bet trešais Martins Ričards.


Golovņas auto pēc finālbrauciena. Foto: Alapos Foto

Ar savu otro vietu šajā posmā savas kopvērtējuma pozīcijas Austrumeiropas drifta čempionātā pamatīgi uzlabojis Golovņa, kurš pacēlies uz otro vietu un Elkšņa pārsvaru samazinājis līdz pāris punktiem. Arī Eglīte EEDC kopvērtējumā pietuvinājies Elksnim, savukārt Drift Allstars Eglīte saglabā līdzšinējo trešo vietu, ar reālām iespējām izcīnīt otro vietu. Par titulu gan cīnīties būs grūtāk, jo Rintanens šajā posmā līdz ar iekļūšanu TOP 4 ieguvis nelielu pārsvaru.

Drift Allstars un EEDC 5. posmu rezultāti:
1. Mateušs Vlodarčiks, Polija, BMW M3 (E92)
2. Aleksejs Golovņa, Ukraina, Nissan 200SX (S13)
3. Martins Ričards, Lielbritānija, Nissan Skyline (R33)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png