profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vai latviešu drifteri spēs uzvarēt Eiropas lielākajā drifta festivālā?

Artūrs Virbulis 22.08.2013 - 15:11 Vai latviešu drifteri spēs uzvarēt Eiropas lielākajā drifta festivālā?
Jānis Eglīte un Kristaps Blušs. Foto: Gundars Miks, HGK

Jau šajā nedēļas nogalē - 22.-24. augustā - Mariapočā, Ungārijā, norisināsies vērienīgākās šī gada drifta sacensības Eiropā - Trakcwood drifta festivāls. Tajā savu piektos sezonas posmus aizvadīs gan Austrumeiropas drifta čempionāts (EEDC), gan Drift Allstars Eiropas seriāls, kuros startē arī labākie Latvijas drifteri.

Šie abi Eiropas vadošie drifta seriāli „Rabocsi Ring" trasē pulcēs labākos Eiropas drifterus - uz doto brīd savu dalību apstiprinājuši 33 piloti no 14 valstīm. Viņu starpā būs arī seši latvieši - Jānis Eglīte, Gvido Elksnis, Kristaps Blušs, Ingemārs Jēkabsons, Oskars Brediks un Vents Pečaks. Ja pirmie četri šogad aizvadījuši praktiski pilnu sezonu, tad Bredikam šīs būt tikai ceturtās sacensības, bet Pečakam vien trešās šosezon. Speciāli driftam būvētajā trasē paralēli abu Eiropas seriālu posmiem norisināsies arī Ungārijas drifta čempionāta ceturtais posms, kuram reģistrējušies 17 PRO un 6 Street ungāru piloti.


EEDC līderis Gvido Elksnis. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Latvieši jau no pašiem EEDC pirmsākumiem ir cīnījušies par šī seriāla čempiona tituliem, un arī šis gads nav izņēmums. Divus posmus pirms sezonas beigām kopvērtējuma līderis ar 306,5 punktiem ir Gvido Elksnis, viņam ar 269 punktiem seko Jānis Eglīte, bet trešais ir ukrainis Aleksejs Golovņa ar 264,5 punktiem, Turpat netālu ceturtajā pozīcijā ir Kristaps Blušs, kuram uz doto brīdi 248 punkti.

Jāņem gan vērā fakts, ka no sešiem sezonas posmiem ieskaitē ies pieci labākie, kas nozīmē, ka Blušam no viņa punktiem vairs nekas netiks atņemts. Tas tādēļ, ka „HGK" pilotam sliktākais posms jau ir bijis, jo viņš pirmajā posmā Polijā nestartēja un attiecīgi par to nesaņēma punktus. Līdz ar to divus posmus pirms beigām EEDC vēl četriem pilotiem ir reālas iespējas izcīnīt 2013. gada Austrumeiropas čempiona titulu.


Drift Allstars līderis Juha Rintanens un Jānis Eglīte. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

No latviešu skatu punkta interesanta situācija izveidojusies arī Eiropas spēcīgākā seriāla Drift Allstars kopvērtējumā, jo tur trešo vietu uz doto brīdi ieņem Jānis Eglīte ar 282 punktiem. Līderis ar 356 punktiem un attiecīgi nelielu atrāvienu ir soms Juha Rintanens, bet otrajā pozīcijā šobrīd ir polis Dāvids Karkosiks ar 297 punktu bagāžu. Arī Drift Allstars gada kopvērtējumā vērā ņems piecus labākos posmus, līdz ar to Eglītei ir labas pozīcijas cīņā par čempiona titulu.

Pagājušajā gadā uzvaru „Trackwood" drifta festivālā izcīnīja krievs Maksims Tvardovskis, tomēr šosezon viņam neiet tik spīdoši kā tika gaidīts no viņa. Uzvara Baltkrievijas EEDC posmā ir viņa vienīgais šīs sezonas pjedestāls, pārējās sacensībās izstājoties TOP 16 vai TOP 32 kārtās. Par galvenajiem favorītiem uz uzvaru uzskatāmi Drift Allstars līderi Juha Rintanens un Jānis Eglīte (red.piez. Dāvids Karkosiks nav redzams kopvērtējuma sarakstā), tāpat arī EEDC augšgals ar Gvido Elksni, Alekseju Golovņu un Kristapu Blušu. Bez panākumiem šosezon ir arī trakais polis Pāvels Trela, kurš vēl cīnās ar savu jauno Opel GT, tomēr, iespējams, ka tieši Ungārijā viņš atkal atgriezīsies uz uzvarētāju takas.


EEDC un Drift Allstars finālbraucieni notiks pa tumsu. Foto: sajtfoto.hu

Šodien jau trasē norisinājās pirmie treniņi, kuros par papildus samaksu varēja ņemt dalību, tomēr oficiālie treniņi norisināsies rīt, piektdien. Sestdien, 24. augustā, pa dienu notiks treniņi, pēcpusdienā kvalifikācija, bet EEDC un Drift Allstars finālbraucienu sākums noteikts uz 22:00. Sacensību tiešraide būs iespējams vērot www.drift-allstars.com.

Trackwood drifta festivāla sacensību norise:
Ceturtdiena, 22. augusts
8:00-18:00 - treniņi

Piektdiena, 23. augusts
8:00-18:00 - treniņi

Sestdiena, 24. augusts
9:00 - Ungārijas Street treniņi
10:00 - Ungārijas Street kvalifikācija
11:00 - Ungārijas Street finālbraucieni
12:00 - EEDC/Drift Allstars/Ungārijas PRO treniņi
16:00 - Ungārijas PRO kvalifikācija
18:00 - EEDC/Drift Allstars kvalifikācija
20:00 - Ungārijas PRO finālbraucieni
22:00 - EEDC/Drift Allstars finālbraucieni
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png