profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ķezis ies uz maksimumu un cer, ka izturēs dzinējs

Artūrs Virbulis 15.08.2013 - 19:30 Ķezis ies uz maksimumu un cer, ka izturēs dzinējs
Elvija Ķeža MG Rover. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Aizvadītajā nedēļas nogalē Lietuvā norisinājās Drift Allstars ceturtais posms, kurā uzvaru izcīnīja Latvijas titulētākais drifteris Jānis Eglīte. Labāko sešpadsmitniekā spēja iekļūt arī Elvijs Ķezis un Ingemārs Jēkabsons, tomēr dažādu iemeslu dēļ augstāks sniegums izpalika. Sazinājāmies gan ar uzvarētāju Eglīti, gan Ķezi un Jēkabsonu, lai noskaidrotu, kā viņiem patika pilsētā izvietotā trase un kas pietrūka, lai cīnītos par augstākām pozīcijām.

Sacensībām Kauņā caur tiešraidi internetā sekoja līdzi arī daudzi latviešu līdzjutēji, kuri pie savu datoru ekrāniem piedzīvoja līdz šim augstāko sasniegumu Latvijas driftā - Jāņa Eglītes uzvaru Eiropas spēcīgākā drifta seriāla posmā. Uz jautājumu, vai šis ir viņa augstākais sasniegums driftā, Jānis Eglīte atbildēja lakoniski: „Domāju, ka jā."


Jānis Eglīte. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

„Trase bija interesanta, vienos betonos, kļūdīties nevarēja. Beigas lēnas, bet tās uz tandēmiem tāpat noņēma. Pretī bija visstiprākie, sākot jau ar TOP 16 un Trelu, kurš lietū gan nebrauca tik labi. Pret Rintanenu sanāca labs tandēms un finālā polis Karkosiks. Viņš tāpat kā Zviedrijā atkal pamuka prom un nebiju viņam tuvu. Nebija variantu, bija pašam arī jāmūk (smejas) un tas izdevās," sacensību gaitu no sava skatu punkta skaidro Eglīte.

Lai arī lietus savā ziņā izbojāja sacensības, Jānis par to nebija apbēdināts, jo kopā tika nobraukts tikai viens jaunu riepu pāris. Šajā nedēļas nogalē viņš uz NEZ driftu Igaunijā dosies, tomēr ne savā ierastajā uzdevumā. „Braucu uz Pērnavu Ingītim (red.piez. Ingemāram Jēkabsonam) palīdzēt skrūvēt riepas," smejot atzīst Eglīte. Tehnikas taupības nolūkā šīs sacensības tiks izlaistas, jo jau otrdien viņš dosies uz Ungāriju, kur nākamajā nedēļas nogalē risināsies apvienotais Austrumeiropas drifta čempionāta un Drift Allstars posms. Zīmīgi, ka abos seriālos Eglītei vēl ir iespējas izcīnīt čempiona titulu.


Ingemārs Jēkabsons. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Ingemārs Jēkabsons Drift Allstars Rīgas posmā izcīnīja otro vietu, tomēr Kauņā viņam nācās izstāties TOP 16 kārtā, piekāpjoties ukrainim Dmitrijam Iļjukam. „Pret pirmo pretinieku TOP 32 nebija, ko iespringt, bet tad redzēju, ka priekšā Iļjuks. Pa sauso jau biju noskaņojies arī viņu „paņemt", tomēr pirms mūsu starta sāka gāzt lietus. Ieskrienoties pirms starta, viņš ieslīdēja apmalē un tādēļ nelīdu viņam klāt, tomēr viņš turpināja braukt! Gaidot, kad viņš uz otro braucienu sataisīs auto, nolaidu spiedienu riepām un attiecīgi aizslīdēju baigi tālu," savu izkrišanu un kļūdu riepu spiediena izvēlē skaidro Ingemārs Jēkabsons.

Tomēr turpinot viņš stāsta, ka „trase bija interesanta, jo kaut kas jauns vienmēr ir interesanti. Iesvētīju arī savu auto, ieslīdot betonos (smejas)". Lai arī viņa 6. sērijas BMW sāk parādīties sajūga problēmas, viņš NEZ driftu Igaunijā cer nobraukt.


Elvijs Ķezis. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Nopietnākas tehniskas problēmas parādījušās Elvija Ķeža automobilim: „Lietuvā sapratām, ka auto neiet. Izmērījām kompresiju un viņas tur īsti nav, un braucam šobrīd ar aptuveni 300 zirgspēkiem. Ar braukšanu sacensībās problēmas nebija, un tagad apstiprinājās tas, ka polim (red.piez. Mareks Vartalovičs) fiziski nevarēju tikt klāt."

„Jāliek jauns dzinējs, bet šosezon to nedarīsim. Gribas nobraukt vēl pēdējos divus posmus Latvijas un NEZ ieskaitēm. Mēģināšu sevi pierādīt ar to, kas ir. Jāspiež no sevis un auto ārā maksimums, un jācer, ka izturēs," apņēmības pilns startēt ar ne līdz galam strādājošu auto ir Ķezis. Viņam šosezon plānā vēl ir nostartēt abās NEZ drifta sacensībās - šonedēļ Pērnavā, Igaunijā, un septembra sākumā Rīgā, Latvijā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png