profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Eglīte kā pirmais latvietis izcīna vēsturisku uzvaru Eiropas spēcīgākajās drifta sacensībās

Artūrs Virbulis 12.08.2013 - 12:17 Eglīte kā pirmais latvietis izcīna vēsturisku uzvaru Eiropas spēcīgākajās drifta sacensībās
Jānis Eglīte. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Sestdien un svētdien, 10. un 11. augustā, Kauņas ielās izveidotajā trasē norisinājās Eiropas spēcīgākā drifta seriāla Drift Allstars 4. posms, kurā fantastisku un vēsturisku uzvaru izcīnīja latviešu drifteris Jānis Eglīte. Viņš pārspēja labākos Eiropas drifterus, pierādot, ka patiesi pieskaitāms pie labākajiem drifteriem Eiropā.

Drift Allstars 4. posmā Lietuvā piedalījās vairāk nekā 30 braucēji no deviņām valstīm, to starpā pieci piloti arī no Latvijas - Jānis Eglīte, Ingemārs Jēkabsons, Elvijs Ķezis, Oskars Brediks un Raimonds Tihonovs. Pirmie trīs veiksmīgi spēja kvalificēties finālbraucieniem, tomēr Bredikam par vietu tandēmu braucienos liedza cīnīties avārija, savukārt Tihonovs vēl nebija apradis ar tikko uzstādīto „Wisefab" balstiekārtu.


Elvijs Ķezis. Foto: Lukas Misiūnas

Kvalifikācijas pirmo trijnieku veidoja ukrainis Aleksejs Golovņa, soms Juha Rintanens un polis Bartošs Stolarski. Eglīte ierindojās 6. vietā, Ķezim 9. vieta, bet Jēkabsonam 10. rezultāts. TOP 32 finālbraucieniem kvalificējās vien 24 braucēji, līdz ar to pirmais astotnieks, to starpā Eglīte, jau automātiski kvalificējās nākamajai TOP 16 kārtai.

Tomēr arī Ķezim un Jēkabsonam TOP 32 problēma nesagādāja, jo viņiem pretī stājās divi ne pārāk spēcīgi lietuvieši, kuri bez problēmām arī tika uzveikti. TOP 16 gan latviešiem jau stājās pretī nopietna kalibra piloti. Eglīte saskārās ar poļu zvaigzni Pāvelu Trelu, ar kuru aizvadīja fantastikas cīņas. Uzvarētāja noteikšanai bija nepieciešams pārbrauciens, un tajā labāks izrādījās Eglīte. Ķezim pretī stājās arī spēcīgs polis, „STW" komandas pārstāvis Mareks Vartalovičs, tomēr šajā duelī pārākā bija Polija. Jēkabsonam sacensībās beidzās turpat pret ukraini Dmitriju Iļjuku, jo vienā no braucieniem viņam sanāca iztaisnoties.


Otrās vietas ieguvējs Dāvids Karkošiks. Foto: Drift Allstars

Nākamais Eglītes pretinieks bija Drift Allstars divkārtējais vicečempions, īrs Naidžels Kolfers, kuru latviešu pilots ar savu sekojošo braucienu pārliecinoši uzvarēja, tādējādi jau trešo posmu pēc kārtas iekļūstot Drift Allstars pusfinālā. Tur viņu gaidīja pēdējo divu posmu uzvarētājs Juha Rintanens, pret kuru Eglītei Rīgas pusfinālā nācās piekāpties. Šoreiz gan divkārtējais Latvijas čempions sekojošajā braucienā demonstrēja ļoti iespaidīgu sniegumu, izraisot pamatīgas ovācijas gan skatītājos, gan Drift Allstars oficiālajos komentētājos. Protams, pēc šāda brauciena mūsu pārstāvim uzvara un iekļūšana finālā.

Finālā Jānim pretī stājās vēl viens no labākajiem poļiem, „Budmat Auto" komandas pilots Dāvids Karkošiks. Un arī pret viņu Eglīte lika lietā savu spēcīgāko ieroci, minimālas distances sekojošajā braucienā, pret kuru arī Karkošikam šoreiz nebija izredzes. Līdz ar to Jānis Eglīte kā pirmais latviešu drifteris ir izcīnījis vēsturisku uzvaru Eiropas spēcīgākā drifta seriāla Drift Allstars posmā. Uzvaras garšu saldāku padarīja naudas balva - 10 000 liti jeb aptuveni 2000 latu.


Uzvarētāju pjedestāls. Foto: Drift Allstars

Šis panākums Eglīti Drift Allstars European Series kopvērtējumā ir pacēlis no piektās uz trešo pozīciju, atstājot viņam atlikušajos divos posmos vēl iespēju cīnīties par uzvaru Drift Allstars kopvērtējumā. Nākamais posms augusta beigās Ungārijā norisināsies kopā ar Austrumeiropas drifta čempionātu (EEDC).

Drift Allstars 4. posma rezultāti:
1. Jānis Eglīte, Latvija, BMW 344S (E30)
2. Dāvids Karkošiks, Polija, Nissan 200SX (S15)
3. Aleksejs Golovņa, Ukraina, Nissan 200SX (S13)
4. Juha Rintanens, Somija, Nissan 200SX (S14)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png