profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latviešu drifteri Kauņas ielās centīsies atkārtot Drift Allstars panākumus

Artūrs Virbulis 09.08.2013 - 16:37 Latviešu drifteri Kauņas ielās centīsies atkārtot Drift Allstars panākumus
Ingemārs Jēkabsons. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Nedēļu pēc posma Latvijā arī Lietuvā šajā nedēļas nogalē norisināsies spēcīgākā Eiropas drifta seriāla Drift Allstars European series posms. Bez labākajiem Eiropas braucējiem un lietuviešu pulka uz starta stāsies arī vairāki latviešu piloti, no kuriem savu dalību jau apstiprinājuši Jānis Eglīte, Ingemārs Jēkabsons, Oskars Brediks un Raimonds Tihonovs.

10. un 11. augustā tiks slēgtas vairākas Kauņas ielas, jo Drift Allstars ceturtā posma trase izveidota pilsētas ielās. Dalībnieku sarakstā šobrīd redzami 42 braucēji, tomēr to starpā ir arī Gvido Elksnis un Elvijs Ķezis, kuri uz Lietuvu šajā nedēļas nogalē nedosies. Interesants ir fakts, ka, iespējams, Lietuvā notiekošajā posmā piedalīsies vairāk poļu, nekā pašu lietuviešu, jo uz doto brīdi sacensībām reģistrējies vienāds sportistu skaits.

Pie sacensību favorītiem noteikti pieskaitāmi kopvērtējuma līderis, soms Juha Rintanens, poļi Dāvids Karkosiks un Pāvels Trela, kā arī mūsu pašu Jānis Eglīte, kurš izcīnījis pjedestāla pozīcijas pēdējos divos Drift Allstars posmos. Savu Rīgā nopelnīto otro vietu noteikti centīsies aizstāvēt arī Ingemārs Jēkabsons. Ja uz Latviju no Polijas bija atbraukusi tikai viena no divām lielajām Polijas komandām („Budmat Auto"), tad Lietuvā solās startēt arī spēcīgais „STW Drift Team" sastāvs.


Jānis Eglīte un Juha Rintanens. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Drift Allstars kopvērtējumā pēc trijiem no sešiem posmiem pārliecinošā vadībā ir Juha Rintanes, kam seko Dāvids Karkosiks un 14 gadus vecais īrs Džeks Šenehens. Ceturtajā pozīcijā Pāvels Trela, bet augstajā piektajā vietā uz doto brīdi ir Jānis Eglīte. Ja ņem vērā, ka no sešiem posmiem ieskaitē ies pieci labākie, tad latviešu braucējam ir reālas iespējas iesaistīties cīņā par Drift Allstars šī gada pirmo trijnieku.

Sestdien, 10. augustā, Kauņas ielās izveidotajā trasē notiks treniņi un kvalifikācija, savukārt TOP 32 finālbraucieni risināsies svētdien, 11. augustā. Jāatzīmē, ka Lietuvas posmā sacensību uzvarētājiem tiks piedāvāts 4300 eiro liels balvu fonds. Sīkāka informācija par dienaskārtību un sacensībām Lietuvā atrodama ŠEIT.

Drift Allstars kopvērtējums pēc 3. posma:
1. Juha Rintanens, Somija, 277 punkti
2. Dāvids Karkosiks, Polija, 200 punkti
3. Džeks Šenehens, Īrija, 188 punkti
4. Pāvels Trela, Polija, 176 punkti
5. Jānis Eglīte, Latvija, 174 punkti
...
16. Ingemārs Jēkabsons, Latvija, 90 punkti
17. Kristaps Blušs, Latvija, 81 punkts

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png