profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Drift Allstars Latvijas posmā uz starta arī 13 gadus vecais drifteris no Īrijas

Go4speed 30.07.2013 - 13:35 Drift Allstars Latvijas posmā uz starta arī 13 gadus vecais drifteris no Īrijas
13 gadīgais Džeiks Šenehens. Foto no personīgā arhīva.

2. un 3. augustā - Biķernieku trasē norisināsies līdz šim grandiozākās drifta sacensības Latvijā - Drift Allstars Eiropas seriāla trešais posms. Dalībnieku sastāvs šoreiz būs īpaši iespaidīgs, jo jau šobrīd sacensībām reģistrējušies vairāk nekā 30 spēcīgi ārvalstu piloti no vairāk nekā 10 valstīm.

Ceļu uz Latviju mēros labākie Dānijas, Norvēģijas, Somijas, Zviedrijas, Īrijas, Lielbritānijas, Krievijas, Ukrainas, Igaunijas un Lietuvas drifta piloti, kopā ar latviešiem veidojot līdz šim vēl Latvijā neredzēti spēcīgu braucēju sastāvu. Uz starta stāsies visi šīs sezonas Eiropas līderi - soms Juha Rintanens, polis Dāvids Karkosiks un īrs Naidžels Kolfers. Tāpat Biķerniekos pirmo reizi redzēsim tik daudzus trakos poļus, to starpā Latvijā iespaidu atstājušo Pāvelu Trelu, Karkosika „Budmat Auto" komandas biedrus Artūru Opielu un Pjotru Viečeku.

Pirmo reizi Latvijā redzēsim arī Eiropas drifta sensāciju - 13 gadīgo Džeku Šenehenu. Jaunais sportists driftēt sācis vien pagājušajā gadā, bet ar Lielbritānijas drifta meistara Alena Sinota palīdzību viņš jau šogad spēj cīnīties ar labākajiem Eiropas pilotiem. Spēcīgi solās būt arī Martins Frenčs no Īrijas un Martins Ričards no Lielbritānijas. Spēcīgi pārstāvēta būs arī Skandināvija, jo bez mums labi zināmā Rintanena par uzvaru cer cīnīties arī Norvēģijas čempions Ole Jāgers un pagājušajā gadā Latvijā pabijušais Johans Halversons. Jāatzīmē, ka tieši šos abus skandināvus pagājušajā Drift Allstars posmā Zviedrijā pārliecinoši uzveica divkārtējais Latvijas čempions Jānis Eglīte, parādot, ka latviešu spēcīgākie drifteri var konkurēt ar Eiropas labākajiem.


Johans Halversons pret Jāni Eglīti. Foto: Shuttrspeed

No latviešu labākajiem pilotiem savu dalību sacensībās jau apstiprinājuši Jānis Eglīte un Kristaps Blušs, tomēr sagaidāms, ka uz starta visdrīzākais izies arī Austrumeiropas drifta čempionāta (EEDC) kopvērtējuma līderis Gvido Elksnis un skatītāju favorīts Ivo Cīrulis. Tāpat cīņā par pjedestālu noteikti centīsies iesaistīties arī krievu „Maxxis Tire Fail Crew" braucēji Fēlikss Čitipakhovjans un Maksims Tvardovskis, kā arī ukraiņu līderi Dmitrijs Iļjuks un Aleksejs Golovņa.

Biļešu cena uz tribīnēm būs 7 lati, tomēr organizatori pirmās 500 biļetes skatītājiem piedāvā par īpaši izdevīgu cenu - 5 latiem. Dalībnieku parka biļetes būs pieejamas par 15 latiem, tikpat maksās arī automašīnas caurlaide, kas ļaus iebraukt dalībnieku parkā. Bērniem vecumā no 10 līdz 16 gadiem ieeja maksās 3,5 latus, bet bērniem zem 10 gadiem, invalīdiem un pensionāriem ieeja būs bez maksas. Biļetes iegādājamas gan Biļešu servisa kasēs, gan arī mājaslapā www.bilesuserviss.lv.
Komentāri
aldis23 30.07.2013 17:04
Šonedēļ!!!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png