profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Klaipēdas driftā latvieši piekāpjas lietuviešu priekšā

Artūrs Virbulis 09.07.2013 - 19:07 Klaipēdas driftā latvieši piekāpjas lietuviešu priekšā
Uzvarētājs Andrius Vasiļiauskas. Foto: Kiiro

Aizvadītajā nedēļas nogalē latviešu drifteri piedalījās ne vien Drift Allstars posmā Zviedrijā, bet arī Lietuvas drifta čempionāta otrajā posmā. Pa Klaipēdas ielām notikušajā posmā uz starta Street un PRO klasēs stājās deviņi latviešu piloti. Street ieskaitē uzvaru izcīnīja Kaspars Skrinda, savukārt PRO klasē labākais no latviešiem bija Ēriks Ulass, kurš ieguva trešo vietu.

Lietuvas drifta čempionāta otrajā posmā startēja 10 Street klases piloti, to starpā 3 latvieši - Raimonds Freimanis, Edgars Ozols un Kaspars Skrinda. Tandēmu braucieniem gan tika pielaisti tikai četri braucēji, kas savā starpā arī attiecīgi sadalīja pjedestālu. Labāko sniegumu spēja parādīt Skrinda, līdz ar to latviešiem uzvara otrā posma Street klasē.


Kaspars Skrinda. Foto: Kiiro

Piedalīties PRO klasē no Latvijas bija ieradušies veseli seši braucēji, veidojot teju trešo daļu no kopā 19 dalībniekiem. Iespaidīgākos braucienus sestdienas treniņos un kvalifikācijā rādīja Elvijs Ķezis, līdz ar to viņam arī pelnīta pirmā vieta kvalifikācijā un skaļi aplausi no lietuviešu skatītājiem.

Ērikam Ulasam piektais rezultāts, Oskars Brediks palika desmitais, Artūram Mihailovam 11. vieta, bet Raivim Bodmanim 13. rezultāts. Ārpus tandēmu braucieniem palika Regnārs Mozga. Starp lietuviešiem skatāmākos braucienus rādīja pagājušā gada Lietuvas čempions Andrius Vasiļiauskas, kurš kvalificējās kā trešais.


Elvijs Ķezis. Foto: Kiiro

Svētdiena latviešiem iesākās neveiksmīgi, jo vēl treniņos avāriju piedzīvoja Raivis Bodmanis, savukārt Elvijs Ķezis, kas bija viens no favorītiem uz uzvaru, zaudēja pret kvalifikācijā 16. vietu ieguvušo Edgaras Petravičius. Trases lēnāko daļu - 180 grādu atpakaļejošo līkumu - Petravičius izbrauca ļoti lēni, kā rezultātā, lai neieskrietu lietuviešu pilotā, Ķezim nācās sagriezties.

Oskars Brediks ¼ finālā jau bija ticis automātiski, jo viņa konkurentam Kestutis Petronis salūza automobilis, savukārt Ēriks Ulass un Artūrs Mihailovs savas vietas labāko astotniekā pārliecinoši izcīnīja pret lietuviešu pārstāvjiem. TOP 8 braucienos Mihailovs pieļāva kļūdu pret Andriusu Vasiļiausku, to pašu atpakaļejošo līkumu izbraucot par ārmalu, bet Brediks braucienā pret Andriusu Čibirku sagriezās. Tādējādi kā vienīgais latvietis pusfinālā iekļuva Ulass.


Raivja Bodmaņa avārija. Foto: NP Team

Pusfinālā viņu gaidīja nākamais lietuvietis - Povilas Lencevičius. Braucot pa priekšu, jelgavnieks pieļāva kļūdu pārslēdzoties un iztaisnojās, līdz ar to viņam zaudējums un cīņa par trešo vietu. Tur gan Ulass atkal demonstrēja pārliecinošu sniegumu un bez problēmām spēja pieveikt Andriusu Čibirku, izcīnot trešo vietu un iegūstot 300 latu lielu naudas balvu. Finālā Lencevičiusu pārspēja Vasiļiauskas, pierādot, ka ir viens no labākajiem šī brīža lietuviešu drifteriem.

„Kopumā rezultāti ir labi. Biju tēmējis tikt trijniekā, līdz ar to esmu apmierināts. Protams, varēja būt labāks rezultāts, jo pats pieļāvu kļūdu, cīnoties, lai tiktu finālā. Ieliku ceturtajā ātrumā, bet ne līdz galam, tas izleca un es iztaisnojos. Iespējams, ka būtu vēl augstāks rezultāts. Lietuvas kopvērtējumā pēc diviem posmiem pagaidām esmu pirmajā vietā," apmierināts ar trešo vietu un līdera statusu kopvērtējumā ir Ēriks Ulass.


Ēriks Ulass. Foto: Kiiro

Turpinot viņš atzīst, ka „trase bija tehniska ar to, ka pirmajos divos līkumos bija liels ātrums un beigās bija 180 grādu līkums, kur sanāca baigā bremzēšana. Tajā vietā daudzi kļūdījās, jo ātrākie braucēji tur pienāca klāt lēnākiem braucējiem, līdz ar to sanāca bremzēties, iztaisnoties vai sagriezties. Tas moments bija sarežģīts, līdz ar to daudziem nepaveicās, to starpā arī mūsu braucējiem".

Lietuvas drifta čempionāta 2. posma rezultāti:
1. Andrius Vasiļiauskas, BMW 3. sērija (E46)
2. Povilas Lencevičius, BMW 3. sērija (E30)
3. Ēriks Ulass, BMW 3. sērija (E30)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png