profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Eglīte izcīna sensacionālu trešo vietu Eiropas līmeņa drifta sacensībās (FOTO)

Artūrs Virbulis 08.07.2013 - 19:20 Eglīte izcīna sensacionālu trešo vietu Eiropas līmeņa drifta sacensībās (FOTO)
Jānis Eglīte. Foto: Bidstrup photography

Aizvadītajā nedēļas nogalē Sturupas trasē Zviedrijā norisinājās Drift Allstars Eiropas seriāla otrais posms, kurā piedalījās arī divi latviešu piloti - Jānis Eglīte un Kristaps Blušs. Blušam sacensības tehniska defekta dēļ beidzās jau 1/16 finālā, tomēr Eglīte, cīnoties ar labākajiem Eiropas pilotiem, spēja izcīnīt sensacionālu trešo vietu.

Eiropas spēcīgākā drifta seriāla otrajā posmā uz starta stājās 50 braucēji no 10 valstīm, tādējādi veidojot ļoti labu dalībnieku sastāvu. Sestdienā notikušajā kvalifikācijā pirmo vietu ar 96 punktiem izcīnīja polis Dāvids Karkosiks, otrajā vietā ar tādu pašu punktu skaitu vēl viens polis Pāvels Trela, bet trešais ar 95 punktiem soms Juha Rintanens.


Uzvarētājs Juha Rintanens. Foto: Bidstrup photography

Labus rezultātus uzrādīja arī latviešu braucēji, jo Jānis Eglīte ar 92 punktiem kvalificējās kā piektais, savukārt Kristapam Blušam 88 punkti un desmitais rezultāts. „Maxxis Tires Hell Energy" komandas krievu piloti Fēlikss Čitipakhovjans un Maksims Tvardovskis pēc kvalifikācijas ieņēma 12. un 15. vietu, pierādot Austrumeiropas drifta čempionāta (EEDC) augsto līmeni.

Svētdienā tika aizvadīti finālbraucieni, kuros gan abi krievu braucēji izstājās pirmajos TOP 32 tandēmos. Diemžēl tāds pats liktenis piemeklēja arī „HGK Racing" braucēju Kristapu Blušu, kura izstāšanās iemesls gan bija tehnisks defekts - sajūga cilindra blīvslēgs, kas noveda pie tā, ka vairāk nebija iespējams pārslēgt ātrumus.


Kristaps Blušs. Foto: Bidstrup photography

Tikmēr Eglīte demonstrēja iespaidīgu sniegumu savās vislabākajās tradīcijās, no aizmugures braucot ievērojot vismazākās distances. Gan skatītāji, gan komentētāji bija pozitīvā šokā par tuvo un stabilo braukšanu, jo bija reizes, kad no malas likās, ka Eglīte nespēs izvairīties no sadursmes. Pēc dāņa, poļa un zviedra pieveikšanas latviešu divkārtējais čempions bija aizcīnījies jau līdz pusfinālam.

Tur viņam pretī stājās vēl viens polis, kvalifikācijas uzvarētājs Dāvids Karkosiks. Cīņa bija līdzvērtīga, tomēr tiesneša lēma par labu polim, atstājot „Eglem" iespēju cīnīties par trešo vietu. Eglītes konkurents šajā cīņā bija norvēģis Ole Jēgers, kurš pirms tam ¼ finālā bija izslēdzis trako poli Trelu. Tomēr latviešu distanču meistars viņam nebija pa spēkam, līdz ar to Drift Allstars otrajā posmā sensacionālu trešo vietu izcīnīja Jānis Eglīte.


Eglīte cīņā par trešo vietu pret Ole Jēgeru. Foto: Bidstrup photography

Finālā savā starpā tikās Eglīti uzvarējušais Dāvis Karkosiks un somu zvaigzne Juha Rintanens. Pirmajā posmā Polijā Rintanens nespēja uzrādīt savu pilno potenciālu, tomēr Zviedrijā viņš par šo neveiksmi atriebās, uzvarot Karkosiku un izcīnot uzvaru Drift Allstars otrajā posmā. Šī uzvara viņām ļāvusi arī kļūt par līderi Drift Allstars Eiropas seriāla kopvērtējumā.

Nākamais spēcīgākā Eiropas drifta seriāla posms risināsies tepat pie mums Latvijā. 2. un 3. augustā Biķernieku trasē notiks grandiozākais drifta pasākums Latvijā, pulcējot visus labākos Eiropas pilotus. Uz starta redzēsim ne vien Rietumeiropas līderus, bet arī lielāko daļu EEDC vadošos pilotus, tāpat arī noteikti ceļu uz Latviju mēros arī Skandināvijas pārstāvji.

Drift Allstars European Series 2. posma rezultāti:
1. Juha Rintanens (FIN), Nissan 200SX (S14)
2. Dāvids Karkosiks (PL), Nissan Skyline (R33)
3. Jānis Eglīte (LV), BMW 344S (E30)
4. Ole Jēgers (NOR), Toyota Supra

Treniņu un kvalifikācijas dienas apskats:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png