profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Blušs un Eglīte Zviedrijā cīnīsies ar labākajiem Eiropas drifteriem

Artūrs Virbulis 04.07.2013 - 14:33 Blušs un Eglīte Zviedrijā cīnīsies ar labākajiem Eiropas drifteriem
Blušs un Eglīte. Foto: Gundars Miks/HGK

Šajā nedēļas nogalē Malmē, Zviedrijā, norisināsies Drift Allstars Eiropas seriāla otrais posms, kurā piedalīsies arī divi latviešu piloti. Sturupas trasē ar labākajiem Eiropas un Ziemeļeiropas drifteriem sacentīsies Kristaps Blušs un Jānis Eglīte, kuri abi jau šodien devās ceļā uz Zviedriju.

Pirmajā šīs sezonas Drift Allstars posmā, kas pirms divām nedēļām norisinājās Polijā, latviešu braucēji nestartēja, tomēr šajā nedēļas nogalē gan Blušs, gan Eglīte ir gatavi cīnīties ar pašiem labākajiem Eiropas braucējiem. Kā jau spēcīgākajam Eiropas drifta seriālam pienākas, dalībnieku sastāvs solās būt ļoti iespaidīgs.

Sacensībām pieteikušies 50 braucēji no 10 valstīm - Īrijas, Lielbritānijas, Dānijas, Norvēģijas, Somijas, Zviedrijas, Polijas, Krievijas, Lietuvas un Latvijas. Starp zināmākajiem sportistiem minami „Nexen Tire Europe" komandas biedri soms Juha Rintanens un polis Pāvels Trela, norvēģu Formula D pilots Kenets Moens (Kenneth Moen) un pēdējo divu gadu Drift Allstars vicečempions īrs Naidžels Kolfers (Nigel Colfer).


Maksima Tvardovska Nissan Skyline jaunais dizains. Foto no personīgā arhīva.

Nenoliedzami pie favorītiem pieskaitāmi arī poļu „Budmat auto RB" komanda, kas uz Zviedriju dosies trīs pilotu sastāvā, tāpat par pārsteigumu var parūpēties „Maxxis Tires Hell Energy" krievu braucēji Maksims Tvardovskis un Fēlikss Čitipakhovjans. Uz pjedestāla vietām, protams, pretendē arī Ziemeļeiropas piloti, un arī mūsu pašu Blušs un Eglīte uz Zviedriju dodas ne jau tāpat vien pabraukāties.

Trases konfigurāciju veido ~140 km/h ātrs iemetiens, pēc kura seko slaids pārmetiens uz taisnes, bet brauciens noslēdzas ar nedaudz lēnāku tehnisko daļu, kas caur diviem līkumiem iziet uz atpakaļejošu taisni. Trase ir pietiekami plata, lai pieļautu skaistus un atraktīvus tandēmu braucienus.

Sestdien, 6. jūlijā, Sturupas trasē rīta pusē norisināsies treniņa braucieni, savukārt pēcpusdienā tiks aizvadīti kvalifikācijas braucieni, kuru rezultātus piloti uzzinās neilgi pēc kvalifikācijas beigām. Svētdien, 7. jūlijā, vēl notiks īss rīta treniņš, savukārt 10:00 (pēc Latvijas laika) sāksies finālbraucieni.

Drift Allstars European Series kopvērtējums pēc 1. posma:
1. Bartosz Stolarski (PL), Nissan 200SX (S14), 101 punkts
2. Alan Sinnot (IRL), Nissan 200SX (S14), 96 punkti
3. Nigel Colfer (IRL), Nissan 200SX (S13), 80 punkti
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png