profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Polijas Drift Allstars posmā tiek uzmests kūlenis (VIDEO)

Artūrs Virbulis 25.06.2013 - 19:20 Polijas Drift Allstars posmā tiek uzmests kūlenis (VIDEO)
Foto: Damian Rokicki

Kamēr Latvijā aizvadītajā nedēļas nogalē svinēja Jāņus un Līgo, tikmēr Polijā norisinājās Eiropas spēcīgāka „Drift Allstars" seriāla pirmais posms. Avārijām bagātajās sacensībās uzvaru svinēja vietējais polis Bartosz Stolarski, aiz sevis atstājot „Drift Allstars" pagājušā gada līderus Alenu Sinotu un Naidželu Kolferu.

Eiropas spēcīgākā drifta seriāla pirmais posms norisinājās Plokas pilsētā Polijā, kas līdz ar to vienlaicīgi bija arī Polijas drifta čempionāta trešais posms. Trases konfigurācija bija izveidota ap „Orlen" arēnu, un tā bija īpaša ar to, ka trase ir šaura un ar betona sienām trases malā, tādējādi pieprasot īpašu precīzu braukšana.

54 braucēju konkurencē pirmās četras vietas kvalifikācijā ieņēma poļu piloti ar tikko Latvijā startējušo Jakubu Pržigonski priekšgalā. Uz starta izgāja vēl divi latviešu drifta faniem labi zināmi braucēji - polis Pāvels Trela kvalificējās kā devītais, bet somam Juha Rinatanenam pēc kvalifikācijas 15. pozīcija.


Sacensību uzvarētājs Bartosz Stolarski. Foto: Bartosz Cyrkiel Zarzecki

Pržigonskis ar Trelu gan izkrita jau pirmajos TOP 32 tandēmu braucienos, savukārt vēl viens polis Krzysztofa Romanowskiego, braucot pret Naidželu Kolferu, piedzīvoja pamatīgu avāriju, apgāžot savu auto uz sāniem. Līdz finālam spēcīgajā konkurencē beigās aizcīnījās Alens Sinots un Bartosz Stolarski, no kuriem pārāks izrādījās mājinieku favorīts Stolarski. Trešā vieta Naidželam Kolferam.

Nākamais „Drift Allstars" Eiropas seriāla posms 6. un 7. jūlijā notiks Malmo pilsētā Zviedrijā, savukārt trešā posma ietvaros Eiropas spēcīgākais drifta seriāls viesosies tepat pie mums Latvijā, Biķernieku trasē. Lai arī braucēju līmeņa ziņā par spēcīgāko seriālu Eiropā nu jau lēnām var sākt uzskatīt Austrumeiropas čempionātu, prestiža ziņā „Drift Allstars" vēl noteikti ir soli priekšā EEDC.

Video no Krzysztofa Romanowskiego avārijas:


Video no „Drift Allstars" Eiropas seriāla 1. posma:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png