profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latviešu driftera perfektā nedēļas nogale (FOTO, VIDEO)

Artūrs Virbulis 12.06.2013 - 19:19 Latviešu driftera perfektā nedēļas nogale (FOTO, VIDEO)
Ēriks Ulass. Foto: 15min.lt

Aizvadītajā nedēļas nogalē drifta sacensības norisinājās ne tikai Latvijā, bet arī Lietuvā, kur Viļņā notika Lietuvas drifta čempionāta sezonas atklāšana. Īpaši veiksmīga šī nedēļas nogale izvērtās latvietim Ērikam Ulasam, kurš ne vien uzvarēja Latvijas drifta kausa posmā, bet spēja izcīnīt arī pirmo vietu Lietuvas drifta čempionāta pirmajā posmā.

Lietuvas sezonas atklāšana bija īpaša ar to, ka tā notika pa noslēgtām koplietošanas ielām. Baltijā unikālā trase tika izveidota pie kāda Viļņas tirdzniecības centra pievadceļiem, līdz ar to tā bija šaura, ātra un ar augstām trotuāru apmalēm. Tas attiecīgi nozīmēja, ka praktiski jebkura mazākā kļūda beidzās apmalē.

Un, protams, ka bez kļūdām neiztika - neskaitāmi braucēji savus spēkratus, it īpaši riteņus un balstiekārtas, paspēja atsist un sasist, un no tā neizvairījās arī uzvarētājs Ēriks Ulass. Jāatzīmē, ka bez Ulasa uz Lietuvu no Latvijas bija devušies arī Kaspars Skrinda, Arvis Reguts un Artūrs Mihailovs.


Artūrs Mihailovs. Foto: 15min.lt

„Ceturtajā treniņu braucienā arī man sanāca ielidot apmalē un salocīt plauktu, tomēr, neraugoties uz to, turpināju braukt. Patrenējos, uztrenējos un kvalifikāciju nobraucu kā pirmais, par ko pats biju pārsteigts. Tandēmos gāja grūti, jo lietuviešiem arī ir jaudīgas mašīnas un lielas riepas. Uzvarēt varēja tikai spiežot uz mazām distancēm, kuras man arī par mata tiesu bija mazākas," tā savu uzvaru Lietuvas drifta čempionāta pirmajā posmā komentē Ēriks Ulass.

Ulasa šī gada plānos ietilpst braukt pilnu Latvijas drifta kausa un Lietuvas čempionāta sezonu, pārējās sacensības pēc iespējām. „Lietuvā man patīk trašu dažādība, kurās var labi uztrenēt braukšanu. Tāpat arī labā, draudzīgā atmosfēra, automašīnu daudzveidība (daudz vairāk turbo automašīnu) un naudas balvas, ar kurām var nosegt posma izmaksas," savu dalību kaimiņu čempionātā skaidro jelgavnieks Ulass.

22 braucēju konkurencē Ulasam līdz ar to pirmā vieta, Kaspars Skrinda ierindojās 11. pozīcijā, Arvis Reguts turpat aiz viņa divpadsmitais, bet Artūrs Mihailovs palika 14. vietā. Otrais Lietuvas drifta čempionāta posms 6. un 7. jūlijā risināsies Klaipēdā.

Lietuvas drifta čempionāta pirmā posma rezultāti:
1. Ēriks Ulass, BMW 344
2. Andrius Čibirka, BMW 3. sērija (E30)
3. Povilas Lencevičius, BMW 3. sērija (E30)

Lietuvas drifta čempionāta pirmā posma video atskats:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png