profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latviešu drifta dūmvedēji dodas iekarot Minskas lidlauku

Artūrs Virbulis 31.05.2013 - 19:20 Latviešu drifta dūmvedēji dodas iekarot Minskas lidlauku
Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Šī nedēļas nogale paies drifta zīmē, jo sestdien Igaunijā norisināsies Latvijas PRO drifta čempionāta otrais posms, kā arī Palmbīčā, ASV, tiks aizvadīts pasaulē spēcīgākā drifta seriāla Formula D trešais posms. Latviešu braucējiem visnozīmīgākās sacensības gan notiks Minskā, Baltkrievijā, kur tiks aizvadīts otrais Autrumeiropas drifta čempionāta (EEDC) posms.

Jau kopš pašiem čempionāta pirmsākumiem latvieši ir bijuši labi un plaši pārstāvēti, un arī šis gads nav izņēmums. Pirmajā posmā Polijā uz starta stājās pieci latviešu piloti, un arī uz Minsku devušies pieci Latvijas pārstāvji, vienīgi nedaudz citā sastāvā - Jānis Eglīte, Gvido Elksnis, Kristaps Blušs, Elvijs Ķezis un Vents Pečaks.


Venta Pečaka BMW 357TT šogad attīsta iespaidīgus 920 Zs un 1400 Nm. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Sacensības Minskā klasiski norisināsies lidlaukā, kurā iespējams izveidot ātru un plašu trasi, ar lielām drošības zonām. Tādējādi braucēji var censties no sevis izspiest pilnīgi visu, jo kļūdu gadījumā nav jārēķinās ar smagu avāriju. Pagājušajā gadā Minskā latviešu braucēji neierindojās labāko trijnieku, savukārt gadu vēl pirms tam - 2010. gadā - uz pjedestāla pirmā pakāpiena kāpa Gatis Lapāns, bet trešo vietu izcīnīja Kristaps Blušs. Blušam.

EEDC otrajam posmam uz doto brīdi reģistrējušies 30 dalībnieki no sešām valstīm - Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Krievijas un Ukrainas. Latviešus, kā allaž, var pieskaitīt pie sacensību favorītiem, tomēr pretī viņiem stāsies daudzi piloti ar tikpat augstu līmeni. Noteikti, ka bijušie „Evil Empire", tagadējie „Hell Energy" piloti Fēlikss Čitipakhovjans un Maks Tvardovskijs, viens no Krievijas labākajiem braucējiem Ņikita Šikovs un pagājušā gada EEDC čempions Dmitrijs Iļjuks uz Minsku devušies tikai ar vienu domu - uzvarēt.

Sagaidāms, ka cīņas būs visai spraigas un ievads tām būs sestdien, 1. jūnijā, kad Minskā risināsies treniņu braucieni. Savukārt svētdien, 2. jūnijā, notiks īstās sacensības ar kvalifikāciju un tai sekojošajiem TOP32 tandēmu braucieniem.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png