profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Iespaidīgs drifts avārijas laikā (VIDEO)

Artūrs Virbulis 15.05.2013 - 13:23 Iespaidīgs drifts avārijas laikā (VIDEO)
Aasbo un Gitins Jr. Foto: Formula D

Pagājušajā nedēļas nogalē drifts notika ne vien Latvijā, bet arī ASV, kur norisinājās pasaulē prestižākā drifta seriāla Formula D šīs sezonas otrais posms. Uzvaru tajā izcīnīja pagājušā gada čempions Daigo Saito, tomēr par visiespaidīgāko šovu parūpējās norvēģis Fredriks Aasbo (Fredric Aasbo) un aktuālais sezonas līderis Vons Gitins Jr (Vaughn Gittin Jr.).

Abi šie piloti tikās ¼ finālā, lai sacenstos par iekļūšanu labāko četriniekā. Braucot pa priekšu Aasbo iemetiena brīdī nedaudz uzspieda pa bremzēm, pārsteidzot aizmugurē braucošo Gitinu. Amerikāņu pilots iemetiena brīdī bija ļoti tuvu, līdz ar to, nespējot izvairīties no sadursmes, uztriecās virsū Aasbo. Tomēr iespaidīgākais šajā visā bija nevis avārija, bet gan tas, ka abi divi nesaminstinājās, bet gan turpināja driftēt līdz finišam.


Daigo Saito. Foto: Formula D

Pēc šī brauciena norvēģis savu auto nespēja salabot, līdz ar to automātiski tālāk tika Gitins. Pusfinālā viņam pretī stājās jau minētais Saito, kurš pierādīja, ka ne velti ir pagājušā gada čempions, un aizcīnījās līdz finālam. Tur viņam pretiniekos parādījās Derens Maknamara (Darren McNamara), kurš, braucot no muguras, pārrēķinājās ar Saito ātrumu un ietriecās viņā. Tādējādi pie savas pirmās sezonas uzvaras tika japāņu pilots.

„Šī uzvara pēc sajūtām ir kā atriebība par Longbīčas posmu, kad es spēju tikt tikai līdz TOP16 braucieniem. Trases apstākļi bija drausmīgi (red.piez. lietus un slidens segums), tādēļ uzvarēt varēja jebkurš, bet es, protams, esmu priecīgs, ka es biju spējīgs izcīnīt uzvaru," tā pēc savas uzvaras Daigo Saito.

Jāatzīmē, ka pēc diviem posmiem Formula D kopvērtējuma ar 172 punktiem vadībā izvirzījies Vons Gitins Jr, otrais ir Daigo Saito ar 161 punktu, bet trešais Derens Maknamara ar 156 punktiem. Lietuviešu pilots Aurimas Bakčis, kurš būs redzams EEDC posmā Lietuvā, atkal spēja iekļūt starp labākajiem 16, kopvērtējumā saglabājot 12. vietu.

Fredrika Aasbo un Vona Gitina Jr avārija:


Daigo Saito un Derena Maknamaras fināla avārija:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png