profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Gvido Elksnis: drifta tiesneši nespēja paskaidrot savus lēmumus

Artūrs Virbulis 14.05.2013 - 19:15 Gvido Elksnis: drifta tiesneši nespēja paskaidrot savus lēmumus
Gvido Elksnis. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Aizvadītajā nedēļas nogalē ar iespaidīgām sacensībām un lieliem dūmu virpuļiem tika atklāta Latvijas drifta sezona. Lai arī braucēju sniegums bija fantastisks, gan skatītājiem, gan braucējiem pēc sacensībām palika par atsevišķiem tiesnešu lēmumiem rūgtuma sajūta. Go4speed sazinājās ar vairākiem sportistiem, lai uzzinātu, kas viņiem patika vai gluži otrādi nepatika aizvadītajās sacensībās.

„Aizgāja viss labi, auto tika atrasti īstie regulējumi un bijām priecīgi par to. Kvalifikācijā gan pirmais brauciens izsita no sliedēm, kad izslīdēju, trāpīju uz apmales un sašķiebu riteni. Likās, ka sacensības beigusies, bet puslīdz visu salabojām. Tālāk braucu ar domu aizbraukt līdz finālam, bet apstājos pie Eduarda Vahemeta," ar ironisku smīnu sejā atzīst Gvido Elksnis, kuram sacensības beidzās ¼ finālā.

„Likās, ka vinnēju viņu, tomēr tiesneši tā nedomāja. (red.piez. jāatzīmē, ka Eduards Vahemets iztaisnojās) Tiesnešiem pašiem nebija saprotama sava vērtēšana, jo lēmumus paskaidrot nespēja. Pirms sacensībām tiesneši nevienojās ar dalībniekiem, ko grib redzēt un kā vērtēs. Un šajā brīdī sākas rosols un kaut kāds oldschool drifts," savu neapmierinātību par tiesāšanu Latvijas drifta sezonas atklāšanā pauž Elksnis.


Tiesneši darbībā. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Tomēr viņš ne vien kritizē, bet piedāvā arī vienkāršus risinājumus: „Ir jārunā ar dalībniekiem un jāvienojas, ka tiesneši no mums grib redzēt to un šito, lai tas neizvērstos par lauku pasākumu, kad ir haoss un visiem nesaprotami lēmumi. Tāpat vajag aicināt pieredzējušus tiesnešus, piemēram, Mantas (red.piez. Mantas Kuzmarskis) kā tiesnesi, no kura var mācīties." Minētais lietuviešu tiesnesis ir viens no EEDC tiesnešiem, tāpat arī viņš tiek regulāri aicināts uz drifta sacensībām Rietumeiropā.

Ar tiesnešu lēmumiem neapmierināts bija arī Ivo Cīrulis, kurš sacensības iesāka ar pirmo vietu kvalifikācijā. „Viss bija labi, vienīgi tandēmā nedaudz pārcentos, kļūdījos un sagriezos. (red.piez. sākotnēji uzvara pēc šīs kļūdas tika piešķirta Cīrulim, bet pēc tam tiesneši mainīja lēmumu un iedeva uzvaru igaunim Eduardam Vahemetam) Bet par tiesnešiem - kāpēc viņi mainīja lēmumu? Pagājušogad man bija līdzīga situācija, bet toreiz viņi lēmumu nemainīja. Es būtu piekritis pārbraucienam, bet šoreiz bija tā, kā iedotu mazam bērnam saldējumu, paciņa būtu jau attaisīta un pēkšņi - nē, tev nepienākas," sašutumu par tiesnešu lokāmību neslēpj Ivo Cīrulis.


Ivo Cīrulis. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Turpinot viņš jautā, „kādēļ igauņu onboard video tiesneši skatījās, bet, kad nākamajā tandēmā nāca Gvido ar video, viņi neskatījās? Pa ziemu principā nekas nav mainījies, jo gan pagājušā gada pēdējā posmā, gan šī gada pirmajā posmā bija nesaprotami lēmumi. Posms Igaunijā parādīs, vai kaut kas mainīsies un būs jēga braukt Latvijas PRO čempionātā". Noslēgumā gan Cīrulis atzīst, ka bija prieks par to, ka ziemas treniņi braukšanu ir uzlabojusi un ka automašīnai viss bija kārtībā.

Mierīgākas sacensības aizvadīja Elvijs Ķezis, kuram sacīkstes, tāpat kā Elksnim, beidzās ¼ finālos. „Braukšanas ziņā viss bija kārtībā, vienīgi ¼ finālā pret Jenču (red.piez. Edgars Jenčs) pats pārcentos. Pielīdu pārāk tuvu un bija izvēle vai nu skriet viņam sānos vai arī sagriezties. Izdomāju labāk sagriezties," smejot atzīst Elvijs Ķezis. Arī viņš atzīst, ka ar automašīnu viss bija kārtībā un tai neparādījās nekādu tehnisku defektu.



Ja pārējiem Latvijas PRO drifteriem šonedēļ sanāk atpūsties, tad Ķezis gan plāno doties uz Kačerginas trasi Lietuvā. „Piezvanīja man no Lietuvas un uzaicināja uz Fast Lap sacensībām piestrādāt par drifta taksi. Sanāks labs treniņš priekš EEDC 4. posma Lietuvā, bet nākamās sacensības plānojas jūnija sākumā, EEDC 2. posms Minskā," tā par saviem tuvākajiem drifta plāniem Ķezis.

Jāatzīmē, ka interneta forumos savu sašutumu par tiesāšanu neslēpa arī viens no labākajiem Latvijas drifteriem Kristaps Blušs, kurš vēl negatava drifta auto dēļ sacensībās noraudzījās no malas. Viņš norāda uz to, ka tiesāšana Latvijas sacensībās nav mainījusies kopš 2010. gada un ka tepat Baltkrievijā un Lietuvā esot pieejami visiem labi zināmi un starptautiski atzīti drifta tiesneši (red.piez. ar to domāti EEDC organizators Haiko Simonians un jau minētais Mantas Kuzmarskis).
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png