profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lamberts drifta treniņā rāda klasi, citi neiztiek bez avārijām

Artūrs Virbulis 07.05.2013 - 15:19 Lamberts drifta treniņā rāda klasi, citi neiztiek bez avārijām
Jānis Lamberts. Foto: Sergey Vorobyov

Jau šajā nedēļas nogalē Biķerniekos notiks Latvijas drifta čempionāta un kausa pirmais posms, tādēļ drifta piloti un atbalstītāji pirmdien tajos pašos Biķerniekos tikās uz pirmo oficiālo treniņu, kurā neiztika bez avārijām un iespaidīgiem paraugdemonstrējumiem.

PRO klases braucējus pārstāvēja Elvijs Ķezis, Jānis Lamberts, Vents Pečaks, Jānis Butāns un Jānis Eglīte, kurš gan trasē nedevās ar savu sporta BMW 344iS, bet gan parastu ielas BMW 328i. Neraugoties uz salīdzinošo jaudas trūkumu Eglīte demonstrēja labu sniegumu, bez problēmām izbraucot visu trasi.


Nissan Skyline pirms avārijas. Foto: Sergey Vorobyov

Nenoliedzami vislabāk trasi izbrauca Lamberts, kura vairāk nekā 500 zirgspēkus attīstošais BMW M3 pēc ilgstošām tehniskām ķibelēm šoreiz bija pilnībā gatavs. Par dalību sacensībās gan Jānis šaubās, jo viņš uz šo sezonu palicis bez sponsoriem. Sāpīgākais jautājums, protams, ir riepas, kas, lai konkurētu ar pārējiem PRO klases braucējiem, nepieciešamas jaunas un vairumā.

Ja Lamberts brauca vislabāk, tad iespaidīgāko šovu demonstrēja Vents Pečaks ar savu 850 zirgspēku BMW 357TT. Trasē tika atstāta bieza gumijas kārta, savukārt skatītāji varēja priecāties par pamatīgiem dūmu mutuļiem. Dūmu mutuļi nāca arī Elvija Ķeža „MG", tomēr treniņu līdz galam nobraukt neizdevās neliela balstiekārtas defekta dēļ.


Voldemāra Siliņa atraktīvais krāsojums. Foto: Sergey Vorobyov

Bēdīgāk izgāja PRO klasei sagatavotā Nissan Skyline īpašniekam, kurš savā otrajā braucienā attapās riepās, sabojājot gan auto balstiekārtu, gan arī dzesēšanas sistēmas elementus. Jācer, ka bojājumi būs ātri novēršami, lai jau sestdienas sacensībās viņu atkal varētu redzēt trasē. Tāpat neveiksmi piemeklēja Edgaru Jenču, kurš pārbrauciena režīmā no finiša uz startu nesavaldīja savu spēkratu un ar auto priekšu ietriecās trasi norobežojošā betonā.

Starp Latvijas drifta kausa braucējiem ļoti labi sniegumu rādīja „Happy Drift Friends" braucēji Raivis Graudiņš un Kristaps Sapals, kā arī „Degviela" veikalus pārstāvošie Alvis Buls un Voldemārs Siliņš. Street un ProAm piloti pirmajā treniņā bija redzami kuplā skaitā, kas liek domāt, ka arī sacensībās šo braucēju skaits būs iespaidīgs.

Nākamais drifta treniņš Biķerniekos risināsies jau ceturtdien, savukārt pirmais Latvijas drifta čempionāta un kausa posms notiks sestdien, 11. maijā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png