profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latviešu drifteri pārliecināti, ka Polijā varēja cīnīties par uzvaru (VIDEO)

Artūrs Virbulis 25.04.2013 - 06:37 Latviešu drifteri pārliecināti, ka Polijā varēja cīnīties par uzvaru (VIDEO)
Eglīte un Elksnis: Foto: Gundars Miks, HGK

Aizvadītajā nedēļas nogalē Polijā risinājās pirmais Austrumeiropas drifta čempionāta (EEDC) posms, kurā uz starta stājās arī pieci latviešu piloti - Jānis Eglīte, Elvijs Ķezis, Gvido Elksnis, Ingemārs Jēkabsons un Kristaps Blušs. Go4speed sazinājās ar minētajiem sportistiem, lai noskaidrotu, kas viņiem izdevās un neizdevās pirmajās sezonas sacensībās.

„Bija baigi forši, pirmie dūmi, ideāls laiks un ātra trase. Līmenis viņiem salīdzinājumā ar pagājušo gadu atkal ir pacēlies, un pat tiesneši teica, ka jebkurš TOP16 brauciens varēja būt arī kā fināla brauciens," tā par sacensībām ceturtās vietas ieguvējs Jānis Eglīte. „Viss gāja pēc plāna, līdz pusfinālā es pa iekšmalu gribēju saķert priekšā braucošo, paņēmu citādāku trajektoriju un nākamajā līkumā izslīdēju no trases. Ar to arī viss beidzās," neveiksmi pusfinālā skaidro Eglīte.

„Ja nebūtu izslīdējis, tad būtu bijusi arī iespēja uzvarēt posmu, jo jauda un riepas to atļāva, arī trasi jau tagad esmu piebraucis. Jebkurā gadījumā prom braucu uz pozitīvas nots, jo EEDC ieskaitē ieguvu visvairāk punktus," par ceturto vietu sacensībās neskumst divkārtējais Latvijas čempions. Tā kā Polijas piloti, kas ieņēma pirmās trīs vietas, visdrīzākais nebrauks pilnu EEDC sezonu, tad Eglīti šobrīd var uzskatīt par kopvērtējuma līderi.


Eglīte pret Ķezi. Foto: Gundars Miks, HGK

Ļoti labu sniegumu uzrādīja Elvijs Ķezis, kurš ar savu pamatīgi pārbūvēto „MG" spēja aizcīnīties līdz labākajam astotniekam. „Ziemā man pauzes nebija, katru vakaru pa garāžu un dopiem, un pirmajā posmā ir rezultāts. 53 braucēju konkurencē palikt astotajam - labs sezonas sākums," prieku par izcīnīto rezultātu neslēpj Elvijs Ķezis.

Tomēr tāpat kā Eglīte arī viņš atzīst, ka rezultāts varēja būt vēl labāks: „Varēju tikt augstāk. Kā vienīgais braucu ar 16 collu diskiem, līdz ar to man pietrūka ātrums. Uz nākamajām sacensībām to labosim un liksim lielākus riteņus un būs labāk." Elvijs piebilst, ka par labo rezultātu var pateikties arī tam, ka viņš jau pagājušajā gadā Polijas trasē aizvadīja vienu posmu, kas jau līdz ar pirmajiem braucieniem ļāva braukt efektīvi.

Ne tik veiksmīgi pirmais posms iesākās vienam no favorītiem, Gvido Elksnim: „Gandrīz nekas nesanāca, jo pēc diviem apļiem salūza auto un jau tajos divos apļos sapratu, ka kaut kas ar savirzi nav kārtībā. Auto salabojām, savirzi pārtaisījām, bet kvalifikācijā bija vēl sliktāka, tādēļ arī tikai 22. vieta. Savirzi pārtaisījām vēlreiz un uz fināliem jau bija ok, jo kvalifikācijā jau sāku domāt, ka esmu aizmirsis, kā jābrauc."


Gvido Elksnis. Foto: Gundars Miks, HGK

Savu izkrišanu TOP16 Elksnis skaidro ar to, ka salūzušā auto dēļ pietrūka tandēmu treniņi, tāpat arī Elksnim šī bija pirmā reize Poznaņas trasē. „Trase super, prasījās vienīgi vēl lielāku ieskrējiena ātrumu. Interesantākais bija tas, ka ātrums līkumā vēl cēlās, nevis, kā parasti, kritās," par ātro konfigurāciju sajūsmā ir Gvido.

Lai arī jau 1/8 finālā tika piedzīvota izstāšanās, Elksnis no Polijas devās ar jauniem iespaidiem: „Ar poļiem var cīnīties! Pēc šīm spēcīgajām sacensībām tu saproti, kur tu esi un kas jādara, lai tehniski viņiem pietuvotos. Ja nebūtu bijušas ķibeles ar auto un vairāk treniņi, tad noteikti būtu varējis parādīt labāku sniegumu."

Pirmo reizi Poznaņas ātrajā trasē startēja arī Ingemārs Jēkabsons, kurš par iekļūšanu TOP32 tandēmu braucienos, bija ļoti apmierināts: „Sajūtas bija ļoti labas, trase ātra un plata, bija, kur izvērsties. Izbraucos kārtīgi un prieks, ka kvalificējos. Sanāca, kā normāls treniņš un laba pieredze, jo Biķerniekos ātrums būs līdzīgs."


Pūlis ap Jēkabsona automobili. Foto: Gundars Miks, HGK

Turpinot viņš atzīst, ka „varēja, protams, būt labāk, bet, kad uzzināju, ka būs jābrauc pret Fēliksu (red. piez. „Evil Empire" pilotu Fēliksu Čitipakhovjanu), tad sāku domāt, ko likt pretī. Ātrums man nebija tik liels kā viņam, tādēļ centos priekšā braucot pabraukt lēnāk, bet pārcentos un sagriezos". Jāatzīmē, ka Jēkabsona vecais 6. sērijas BMW Polijā bija ļoti pieprasīts, jo interesenti bijuši tik daudz, ka dažbrīd, lai pats tiktu pie savas automašīnas, nācās cilvēkus dzīt malā.

Kristaps Blušs uz Poliju devās ar aizlienēto 3. sērijas (E36) BMW, ar kuru startēja jau pagājušajā gadā, jo jaunais „HGK" būvētais nākamās paaudzes 3. sērijas BMW solās būt gatavs uz maija sākumu. Liels bija pārsteigums, uzzinot, ka Blušs kvalifikācijā ieņēma vien 35. vietu, nekvalificējoties TOP 32 tandēmu braucieniem.


Kristaps Blušs. Foto: Gundars Miks, HGK

„Kvalifikācijas braucieni bija ok. Tie nebija perfekti, bet ar tiem vajadzēja pietikt, lai kvalificētos. Divi tiesneši domāja tāpat, bet trešais domāja citādāk un ielika daudz mazāk punktus. Biju ļoti pārsteigts, uzzinot, ka neesmu kvalificējies," neapmierināts ar tiesāšanu ir 2010. gada EEDC čempions Kristaps Blušs. Tā kā EEDC no sešiem posmiem tiek vērtēti pieci labākie, tad „sliktākais posms jau ir bijis, atkāpšanās ceļa attiecībā uz kopvērtējumu vairs nav".

Video no EEDC 1. posma Polijā:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png