profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lietuvas drifta šovā pamatīgas avārijas

Artūrs Virbulis 18.03.2013 - 11:23 Lietuvas drifta šovā pamatīgas avārijas
Jānis Eglīte. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Aizvadītajā nedēļas nogalē „Kauņas Žalgiris" arēnā, Lietuvā, risinājās „ASFA Motor Show" drifta šovs, kurā uz starta izgāja arī vairāki latviešu piloti. Sacensībās gan nepiedalījās „Formula D" braucējs, norvēģis Kenets Moens, tomēr, neraugoties uz to, šovs bija aizraujošs un notikumiem bagāts.

No Latvijas uz Lietuvu bija devušies Edmunds Ērglis, Jānis Eglīte, Gvido Elksnis un Ingemārs Jēkabsons. Kopskaitā sacīkstēs piedalījās 16 braucēji no Lietuvas, Latvijas, Igaunijas, Polijas un Somijas. Pēc vairāku stundu treniņiem piloti tika sadalīti astoņos pāros un uzsāka 1/8 fināla cīņas. Trase gan pēc izmēriem, gan konfigurācijas bija līdzīga „Biķernieku" stadionam, savukārt segumu veidoja gluds un slidens betons.


Gvido Elksnis sadursmes brīdī. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Betons bija redzams arī trases malā, jo masīvie betona kluči kalpoja kā nožogojums starp trasi un arēnas konstrukcijām. Jau sacensību atklāšanā varēja redzēt, ka bīstamās betona malas bija jau savu padarījušas, jo vairākiem automobiļiem bija uzsisti aizmugurējie stūri. To starpā bija cietis arī Jāņa Eglītes jaunais, zaļais krāsojums.

1/8 finālus labi iesāka Elksnis un Eglīte, pārliecinoši pārspējot konkurentus un kvalificējoties ceturtdaļfināliem. Neveiksmīgāk izgāja Jēkabsonam, kurš sagriezās un piekāpās igauņa Taavi Toomara priekšā. Vēl bēdīgāk izgāja Latvijas aktuālajam čempionam Edmundam Ērglim, kurš divas reizes aizskāra betona malas, tādējādi pamatīgi sabojājot sava auto aizmugures daļu. Tomēr Ērglis nebija vienīgais, kurš pamanījās apskādēt savu auto - pēc sacensībām praktiski uz visu dalībnieku spēkratiem bija atrodamas mazākas vai lielākas kaujas rētas.


Jānis Eglīte priecājas par trešo vietu. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

¼ finālā Jānis Eglīte turpināja ar fenomenālu sniegumu, izslēdzot poli Piotr Wiecek, savukārt Gvido Elksnim tik viegli vis negāja. Viņa pretinieks polis Grzegorz Hypki, braucot no muguras, divas reizes uzsita pa Elkšņa aizmuguri, no kurām otrā reize noveda pie latvieša sagriešanās. Lai arī polis bija izraisījis sadursmi, uzvara tika piešķirta tieši viņam, nevis Elksnim.

Pusfinālā pienāca gals Eglītes dominancei, jo lietuvietis Andrius Vasiļiauskas sekojot spēja nobraukt tuvāk un attiecīgi arī uzvarēt. Eglītem atlika cīņa par trešo vietu pret Hypki, kurā viņš atkal spēja uzrādīt pārliecinošu sniegumu, izcīnot trešo vietu un 400 latus lielu naudas balvu. Pirmais palika polis Jakubs Tatara ar 2000 latu balvu, bet otrais Vasiļiauskas ar 600 latiem.

ASFA Motor Show rezultāti:
1. Jakub Tatara, Polija, BMW 3. sērija (E46)
2. Andrius Vasiļiauskas, Lietuva, BMW 3. sērija (E46)
3. Jānis Eglīte, Latvija, BMW 3. sērija (E30)
Komentāri
Crabis 18.03.2013 12:59
Vīri, jūs sākat pārspēt paši sevi! Kādreiz rakstījāt, ka otrajā, trešajā un tā tālāk vietās palika. Bet nu jau polis Jakubs Tatara ir pamanījies palikt pirmais. Tad kuras vietas, Jūsu izpratnē, izcīna un kurās paliek? :)
arrmanni 18.03.2013 11:38
Tiešām 3st place?!?! :D
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png