profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvieši sestdien driftēs Kauņas Žalgiris arēnā

Artūrs Virbulis 13.03.2013 - 18:30 Latvieši sestdien driftēs Kauņas Žalgiris arēnā
Foto: ASFA Motor Show

Šajā nedēļas nogalē Kauņā, Lietuvā, risināsies pirmās nosacītās šīs sezonas drifta sacensības - „ASFA Motor Show". Kauņas „Žalgiris" arēnā savā starpā tiksies labākie Austrumeiropas piloti, kā arī spēcīgi braucēji no Polijas, Somijas un Norvēģijas, kas sacentīsies par 6000 dolāru lielu balvu fondu.

Sestdien, 16. martā, notiekošajā autosporta šovā savu meistarību demonstrēs arī rallija piloti, tomēr lielākais uzsvars būs uz drifteriem, kuri tandēmu braucienos noskaidros labākos trīs, kas sadalīs iepriekš minēto 6000 dolāru lielo balvu fondu. No Latvijas uz Lietuvu plāno doties Jānis Eglīte, Edmunds Ērglis, Gvido Elksnis un Ingemārs Jēkabsons. Lielākā pasākuma zvaigzne būs norvēģis Kenets Moens (Kenneth Moen), kurš startē pasaules labākajā drifta seriālā, amerikāņu „Formula D".

Neraugoties uz spēcīgo konkurenci, latviešu braucēji uz „ASFA Motor Show" nedodas vienkārši pabraukāties, jo viņu mērķis ir cīnīties par pirmajām vietām. „Braucu ne jau tīri pavizināties, bet gan iekrāt budžetu sezonai," smejot atzīst pagājušā gada EEDC vicečempions Gvido Elksnis. Viņa sacīkšu BMW M3 gan vēl nav gatavs, tomēr līdz nedēļas beigām tas solās būt kaujas gatavībā.


Gvido Elksnis. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

„Auto principa tāds pats, kāds bija. Vienīgi esam uzbūvējuši jaunu dzinēju, kura jauda gan ir tāda pati, kā līdz šim. Pēc Lietuvas vēl ir mēnesis līdz pirmajām sacensībām Polijā, kura laikā auto iegūs vizuālus uzlabojumus - jaunus virsbūves elementus un jaunu dzinēju," tā par sava drifta auto pārmaiņām Elksnis. Par pašu pasākumu Gvido atzīst, ka noteikti būs interesanti.

Vērienīgā šova organizatori parūpējušies arī par papildus atrakciju, jo notiks oficiāls Ginesa rekorda mēģinājums. Tas tiek pieteikts, kā kopskaitā 8000 zirgspēku drifts slēgtās telpās, pie kura izpildes piedalīsies ne vien drifta sacensību dalībnieki, bet arī organizatoru sagatavoti spēkrati. Šova oficiālā atklāšana sestdien paredzēta 18:00, tomēr pirms tam jau arēnā visu dienu risināsies drifteru treniņi.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png