profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Trakais poļu drifteris būvē jaunu Opel un grib uz Latviju (FOTO)

Artūrs Virbulis 06.03.2013 - 14:00 Trakais poļu drifteris būvē jaunu Opel un grib uz Latviju (FOTO)
Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Pagājušajā gadā spilgtākais viesis Latvijas drifta sacensībās bija polis Pāvels Trela, kurš ar savu izteikti agresīvo braukšanas stilu ir ieguvis plašu popularitāti visā Eiropā. Rīgas EEDC posma dalībnieks līdz šim startēja ar Nissan 200SX spēkratu, tomēr uz šo gadu viņš sev gatavo jaunu drifta automobili. Portāls Go4speed sazinājās ar trako poļu drifteri, lai noskaidrotu visu gan par viņa jauno auto, gan arī šīs sezonas plāniem.

2011. gada Polijas čempions un Eiropas mēroga sacensību uzvarētājs Pāvels „Trollis" Trela pieskaitāms pie labākajiem un atraktīvākajiem braucējiem visā Eiropā, tādēļ liels bija prieks viņu pagājušogad redzēt Latvijā notiekošajā Austrumeiropas drifta čempionāta otrajā posmā. Lai arī sacensībās Trela neizcēlās ar uzvaru, bet gan divām pamatīgām avārijām, iespaidu viņš atstāja visai iespaidīgu.

Taujāts par to, kādēļ viņš uz šo sezonu nolēmis sagatavot jaunu auto, Pāvels Trela atbild vienkārši: „Nu, man patīk jaunas lietas, man patīk eksperimentēt un uzlabot automašīnas. Opel GT ir perfekta bāze drifta automašīnai - tā ir viegla, tai ir daudz vietas zem dzinēja pārsega un arī ar salīdzinoši smago 2JZ dzinēju (3,0 litru turbo agregāts no Toyota Supra) auto būs ļoti labs izsvarojums."


Trelas jaunais Opel GT. Foto: Team Trela

Turpinot ekstrēmais polis skaidro, ka „GT ir laba balstiekārta. Grūtāk modificējama nekā Nissan, bet man tas patīk. Un svarīgi, ka tas šogad būs vienīgais GT driftā Eiropā un, iespējams, pat pasaulē. Šis fakts mums palīdzēs mūsu mārketinga aktivitātēm. Dzinēja jauda solās būt pie 800-900 zirgspēkiem, tomēr mēs vēl nezinām, kādu pārnesumkārbu izmantosim. Tas atkarīgs no mūsu budžeta."

Ja viņa jaunais drifta auto - Opel GT - šobrīd aktīvi tiek būvēts un tā būvniecībā valda skaidrība, tad par Trelas 2013. gada kalendāru skaidrības līdz galam vēl nav. „Tas, kurās sacensībās un kuros seriālos es piedalīšos, ir atkarīgs no maniem sponsoriem. Šobrīd veicu pārrunas ar vairākām kompānijām par dalību „Drift Allstars", jo tas ir tirgus, kurā viņi visvairāk ir ieinteresēti. Tā kā visdrīzākais, ka startēšu tur."

Protams, ka mēs poļu drifta zvaigznei uzdevām arī jautājumu par to, vai arī šogad viņu varēsim redzēt sacensībās Biķerniekos. „Mēs noteikti vēlētos atbraukt uz Latviju. Tomēr tas iespējams tikai tad, ja mēs to varēsim atļauties. Viss ir atkarīgs no sponsoriem. Viens pats es to nevaru atļauties, jo neesmu tik labi finansiāli situēts," savu finansiālo situāciju komentē Trela. Tomēr tā kā viens no „Drift Allstars" posmiem risināsies Latvijā, tad pastāv zināma iespēja, ka trako poli arī šogad redzēsim driftējam cauri Biķernieku mežam.

Vairāk bildes no Pāvela Trelas jaunās Opel GT drifta automašīnas būvniecības procesa apskatāmas viņa „Facebook" lapā.


Foto: Team Trela


Foto: Team Trela


Foto: Team Trela
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png