profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ginesa rekords, veterāni un jauns čempions - Latvijas drifta sezonas spilgtākie mirkļi. III daļa (FOTO)

Artūrs Virbulis 13.11.2012 - 18:00 Ginesa rekords, veterāni un jauns čempions - Latvijas drifta sezonas spilgtākie mirkļi. III daļa (FOTO)
Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Aizvadītajā nedēļā sākām atskatīties uz 2012. gada Latvijas drifta sezonu, tādēļ šodien Jums piedāvājam apskata trešo un noslēdzošo daļu, kurā redzami septiņi attēli, kas raksturo pagājušo drifta sezonu Latvijā.

15. Ginesa rekords piedūmo Biķerniekus (NEZ PRO drifta čempionāts)


Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

NEZ PRO drifta čempionāta organizatori pirms vērienīgajām sacīkstēm parūpējās par papildus atrakciju, kas skaļi izskanēja plašsaziņas līdzekļos - ņemot vērā lielo dalībnieku skaitu tika nolemts mēģināt uzstādīt Ginesa rekordu „saulīšu zīmēšanā". Kopskaitā rekorda mēģinājumā piedalījās 120 aizmugures piedziņas automobiļi, kas ar pamatīgiem dūmiem vienlaicīgi vairāk nekā 10 sekundes grieza savus automobiļus ap savu asi.

16. NEZ PRO driftā 63 braucēji un pārpildītas tribīnes (NEZ PRO drifta čempionāts)


Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Nepārspīlējot var teikt, ka septembrī notikušais NEZ PRO drifta čempionāta otrais posms bija līdz šim vērienīgākās drifta sacensības ne vien Latvijā, bet arī Baltijā. Uz starta stājās 63 dalībnieki no 7 valstīm, kurus vērot ierādās neskaitāmi tūkstoši skatītāju. Pārsteidza arī automobiļu daudzveidība, jo starp ierastajiem BMW un Nissan spēkratiem figurēja arī Opel Calibra un VW Golf drifta automobiļi.

17. Veterāna atgriešanās un cīņas pieteikums (NEZ PRO drifta čempionāts)


Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Pēc teju divu gadu pauzes NEZ PRO drifta čempionātā uz starta izgāja Ervīns Ērglis, kurš pirmajos Latvijas čempionāta gados allaž bija bijis starp labākajiem, 2009. gadā izcīnot vicečempiona titulu. Ja NEZ sacīkstēs pacīnīties vēl traucēja tehniskas likstas, tad pēdējā Latvijas PRO drifta čempionāta posmā Ervīns varēja tikt līdz pjedestālam. Viņš gan nolēma palīdzēt savam brālim Edmundam izcīnīt čempiona titulu, tādējādi savstarpējā cīņā piekāpjoties jaunākajam brālim. Nākamgad šādas laipnības no Ervīna gan sagaidīt, jo viņš ir gatavs aizvadīt pilnu sezonu un cīnīties par augstākajām vietām.

18. NEZ pārsteidz ar ļoti spēcīgu ārzemju viesu sastāvu (NEZ PRO drifta čempionāts)


Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Kā jau pēc sacensību nosaukuma var spriest (NEZ - North European Zone), lielākā daļa dalībnieku arī uz Latviju ieradās no ziemeļiem, t.i. Skandināvijas. Somu, zviedru un norvēģu braucēji sacīkstes padarīja krāsainākas un iespaidīgākas, liekot mūsu pašmāju pilotiem pamatīgi pasvīst. Par skandināvu augsto līmeni liecina jau vien tas, ka ¼ finālā starp labākajiem astoņiem braucējiem iekļuva vien trīs letiņu piloti.

19. Visi sacenšas par uzvaru, bet beigās tāpat triumfē Eglīte (NEZ PRO drifta čempionāts)


Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Divkārtējais Latvijas un 2011. gada Austrumeiropas drifta čempions Jānis Eglīte šajās sacensībās pierādīja, ka ir labākais arī Ziemeļeiropā. Eglīte pārspēja vairākus pašmāju un ārzemju pilotus, un pat uz beigām uznākušais lietus viņam neatņēma neko no ierastās stabilitātes. Ne velti no Ādažiem nākošais drifteris drifta aprindās jau tiek dēvēts par Latvijas drifta Šūmaheru.

20. Edmunds Ērglis - jaunais Latvijas drifta čempions (Latvijas PRO drifta čempionāta 3. posms)


Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Pirmajos četros Latvijas PRO drifta posmos pārliecinošs līderis bija Gatis Lapāns, tomēr savas Indijas ekspedīcijas dēļ viņš netika uz sezonas noslēgumu. Tas savukārt visas kārtis ielika Edmunda Ērgļa rokās, kam pēdējā posmā bija nepieciešama vismaz otrā vieta, lai izcīnītu Latvijas drifta čempiona titulu. Edmunds noturēja nervus grožos un izcīnīja otro vietu, tādējādi kļūstot par trešo čempionu Latvijas drifta vēsturē.

21. Uguņošana par godu grandiozai sezonai (NEZ PRO drifta čempionāts)


Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Pēc NEZ PRO drifta čempionāta apbalvošanas organizatori dalībniekus un skatītājus priecēja ar pamatīgu uguņošana, kas simbolizējama ne vien, kā paldies par konkrēto posmu, bet gan visu Latvijas drifta sezonu. 2012. gads bija krāšņs, tomēr Biķernieku mežā tantes runā, ka 2013. gadā Latvijā solās būt vēl iespaidīgāki drifta pasākumi. Tādēļ palieciet ar mums - „Go4speed" - arī ziemā, jo tieši pie mums Jūs kā pirmie uzzināsiet visus gaidāmās sezonas jaunumus un aktualitātes.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png