profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Uzlecošas zvaigznes un neveiksmju sērijas - Latvijas drifta sezonas spilgtākie mirkļi. II daļa (FOTO)

Artūrs Virbulis 08.11.2012 - 13:25 Uzlecošas zvaigznes un neveiksmju sērijas - Latvijas drifta sezonas spilgtākie mirkļi. II daļa (FOTO)
Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Portāls „Go4speed" turpina aizvadītās drifta sezonas spilgtāko notikumu apskatu. Turpinām ar nākamajiem septiņiem mirkļiem, kuros atainota 2012. gada Latvijas drifta sezona. Ar pirmo apskata daļu var iepazīties ŠEIT.

8. Uzlecošā drifta zvaigzne Elvijs Ķezis (EEDC 3. posms)


Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Par vienu no lielākajiem pārsteigumiem Latvijas driftā parūpējās „R1 Sport" komandas pilots Elvijs Ķezis. Jau EEDC otrajā posmā Biķerniekos Elvijs rādīja agresīvu sniegumu, tandēmos ieturot minimālas distances, savukārt Austrumeiropas trešais posms Lietuvā Ķezim vainagojās ar savu pirmo uzvaru PRO driftā.

9. Cīrulim sezona kaķim zem astes (EEDC 3. posms)


Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Pēc pagājušajā gadā izslimotajām tehniskajām likstām, publikas mīlulis Ivo Cīrulis lika lielas cerības uz 2012. gada sezonu. Tomēr tā vietā, lai Austrumeiropā cīnītos par pirmajām vietām, Cīrulis turpināja cīnīties gan ar sevi, gan tehniku, kopā nobraucot vien četrus no septiņiem EEDC posmiem un kopvērtējumā paliekot ārpus pirmā divdesmitnieka. Jācer, ka Ivo netaisās visam atmest ar roku, jo tas Latvijas PRO driftam būtu pamatīgs zaudējums.

10. Blušs ar svešu auto, bet bez panākumiem (Rock Drift Challenge)


Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

2010. gada Austrumeiropas drifta čempions jau otro gadu pēc kārtas gaidīja uz savu jauno drifta automobili, kuru tā arī šosezon nesagaidīja. Par laimi atradās izpalīdzīgs krievu sportists, kurš Kristapam uz vairākiem šīs sezonas posmiem aizdeva savu BMW 325iT. Panākumi, braucot ar svešu auto, gan izpalika, atskaitot uzvaru vienā Latvijas čempionāta posmā. Trīs lietas labas lietas, tādēļ atliek vien cerēt, ka „HGK" pilots nākamgad trasē beidzot varēs doties ar savu jauno spēkratu.

11. Ukraina pārspēj Latviju (EEDC 3. posms)


Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Pēc divu gadu latviešu dominances Austrumeiropas drifta čempionātā šogad letiņiem parādījās nopietns konkurents - ukrainis Dmitrijs Iļjuks. Atšķirībā no latviešiem Iļjuks piedalījās visos septiņos posmos un teju visos arī kāpa uz pjedestāla, tādējādi nodrošinot sev Austrumeiropas drifta čempiona titulu.

12. Daugavpils kļūst par stabilu vērtību Latvijas driftā (Latvijas PRO drifta čempionāta 2. posms)


Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Otro gadu pēc kārtas Daugavpilī tika aizvadīti Latvijas PRO drifta čempionāta un Latvijas drifta kausa posmi. Tāpat kā pagājušajā gadā arī šosezon Daugavpils driftu uzņēma viesmīlīgi, un nedz sportisti, nedz skatītāji nebija vīlušies. Bildē pa labi redzams Ingemāra Jēkabsona jaunais drifta auto, 6. sērijas BMW, kuru daudzi šosezon uzskata par skaistāko auto Latvijas driftā. Jāatzīmē, ka tieši Daugavpilī Jēkabsons svinēja savu līdz šim augstāko sasniegumu driftā - otro vietu Latvijas PRO drifta čempionāta ieskaitē.

13. Mīklainais PRO drifta jaunpienācējs... (EEDC 2. posms)


Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Pirms sezonas reti kurš driftā zināja par Ventu Pečaku, tomēr līdz ar pirmajiem PRO drifta posmiem tas strauji mainījās. Pats braucējs gan labāk izvēlējās palikt ēnā, savā vietā ļaujot runāt gan savam sniegumam, gan arī impozantajam automobilim - BMW 357iTT jeb driftā vidū labāk zināmam kā „sinepe".

14. ...un viņa 850 zirgspēku monstrs (NEZ 2. posms)


Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Viennozīmīgi šī gada ievērojamākais automobilis Latvijas driftā. Šis 850 zirgspēkus un 1250 Nm attīstošais monstrs Ventam Pečakam PRO driftā ļāva ienākt ar joni un pamatīgu troksni. Ja sniegums debijas sezonas sākumā vēl nepārliecināja, tad uz sezonas beigām Pečaks pierādīja savu varēšanu, izcīnot trešo vietu prestižākajās šī gada sacīkstēs Latvijā - NEZ PRO drifta čempionāta 2. posmā.

Tuvākajās dienās sekos apskata trešā un noslēdzošā daļa.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png